ΠΑΟΚ: «Σε χρόνο ρεκόρ για τη Νέα Τούμπα»

ΠΑΟΚ: «Σε χρόνο ρεκόρ για τη Νέα Τούμπα»

ΠΑΟΚ: Ο Σταύρος Καλαφάτης αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Νέα Τούμπα.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης μίλησε στο Metropolis 95,5 για τις εξελίξεις στο πρότζεκτ της Νέας Τούμπας και τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε. Για το πράσινο φως που έδωσε το ΣτΕ:

«Πρόκειται για χρόνο ρεκόρ για τέτοιο εγχείρημα. Τέτοιου είδους εγχειρήματα παίρνουν πολύ περισσότερο χρόνο. Σπανίως γίνονται σε τέτοιους χρόνους. Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Δόθηκαν οδηγίες από τον πρωθυπουργό για να τρέξουν όλα αρμονικά και να υπάρχει στενή παρακολούθηση στο θέμα και συγχρονισμός. Υπήρχε άριστη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ προκειμένου ο φάκελος να είναι άρτιος και υπήρξε συντονισμός των αρμόδιων Υπουργών. Χαίρομαι που φτάσαμε σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα και το λέω επειδή υπήρχε ένα κλίμα πως υπήρχε καθυστέρηση στο ζήτημα».

Για την συνεργασία της Κυβέρνησης με τον ΠΑΟΚ:

«Υπήρχε καλή και αγαστή συνεργασία με την πλευρά του ΠΑΟΚ, ο οποίος από πλευράς του ήθελε να διασφαλίσει τα δικά του συμφέροντα και φυσικά η Κυβέρνηση εξασφάλισε το δημόσιο συμφέρον. Βρέθηκε η χρυσή τομή και το κάναμε με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Καλά έκανε η πλευρά του ΠΑΟΚ και ενημέρωνε ανά διαστήματα τον κόσμο με επίσημες τοποθετήσεις, ένιωθε την ανάγκη να διασφαλίσει τα συμφέροντά του. Τώρα βγαίνουμε και μιλάμε επειδή υπάρχει αποτέλεσμα και προσωπικά νιώθω πολύ ικανοποιημένος».

Για το αν το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να χρηματοδοτήσει το γήπεδο και τις διαφορές με τον Βοτανικό:

«Μιλάμε για διαφορετικές καταστάσεις και εντελώς άλλο μοντέλο. Το κονδύλιο ανάπλασης του Βοτανικού ξεκίνησε από το 2003 και ακόμη δεν ξεκίνησε τίποτα. Είναι διπλή ανάπλαση. Μιλάμε για μια ανάπλαση μιας περιοχής, που είναι ερημιά, δεν υπάρχει τίποτα. Θα γίνει σαν μια νέα πόλη. Είναι άλλο το μοντέλο. Αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί ως κυβέρνηση ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, το κάναμε στο ακέραιο και στους χρόνους που έπρεπε και ήταν επιλογή της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Τώρα, το θέμα της χρηματοδότησης είναι άλλο ζητούμενο. Η εικόνα που έχω είναι πως το ταμείο ανάκαμψης δεν προβλέπει χρηματοδότηση ανέγερσης ποδοσφαιρικών γηπέδων. Μπορεί να υπάρξει χρηματοδότηση για έξοδα εκτός γηπέδου, του περιβάλλοντα χώρου. Για τις υποδομές, για τους χώρους στάθμευσης. Είναι η ανάπλαση της περιοχής, όχι του γηπέδου».

Για την βελτίωση των λοιπών ελληνικών γηπέδων προκειμένου να μην διεξάγεται κάθε χρόνο ο τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ:

«Η άποψή μου είναι πως δεν χρειάζεται κατασκευή άλλου γηπέδου. Υπάρχουν γήπεδα και σύγχρονα στην Ελλάδα. Το Παγκρήτιο, το AEL FC Arena, το Καυτανζόγλειο. Δεν έχω εικόνα για το τι κάνει η Γραμματεία Αθλητισμού με τα έργα στα γήπεδα και τις βελτιώσεις. Αυτό που μπορώ να πω εγώ ως αρμόδιος χωρικός Υφυπουργός, είναι πως στον αθλητισμό και ειδικά στο Καυτανζόγλειο μπορούν και πρέπει να γίνουν βελτιώσεις.

 Καταλαβαίνω τον κόσμο που διαμαρτύρεται για τα έξοδα, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες έτσι γίνεται. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να προβλέπουμε το ζευγάρι του τελικού για να ορίζουμε και την έδρα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε φεγγάρι που περνάει σε τελικούς. Θα υπάρξουν χρονιές που δεν θα είναι ομάδα της Θεσσαλονίκης. Συμφωνώ πως θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές. 2-3 στάδια στην περιφέρεια που να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Για το νέο γήπεδο του Άρη:

«Άλλης κατηγορίας ζήτημα, το οποίο βρίσκεται σε αρκετά αρχικό στάδιο. Υπάρχει φυσικά βούληση από πλευράς κυβέρνησης και έχει εκφραστεί ξεκάθαρα. Η σχετική ανακοίνωση είναι να γίνει στο μοντέλο της διπλής ανάπλασης. Αλλά έχει διαφορές με τον Βοτανικό. Καταρχάς στο θέμα του Άρη μιλάμε για δύο διαφορετικούς Δήμους. Θα πρέπει να μεταβεί σε άλλο Δήμο και υπάρχουν πολλά ζητήματα. Είναι έντονο το γραφειοκρατικό».



Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved