Άρης: CAS και Ευρώπη κρίνουν την επόμενη μέρα - Προεργασία για παν ενδεχόμενο (Photos)

Άρης: CAS και Ευρώπη κρίνουν την επόμενη μέρα - Προεργασία για παν ενδεχόμενο (Photos)

Άρης: Ο Χερμάν Μπούργος θα είναι οδηγός των «κίτρινων», όμως τα δεδομένα της επόμενης σεζόν κρίνονται μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Το αγωνιστικό σκέλος είναι προφανές πως «κλέβει» την παράσταση στον Άρη. Οι «κίτρινοι» έχουν αναγεννηθεί με τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο τους. Πραγματοποιώντας πορεία τριάδας, ειδικά μετά τις δύο τελευταίες νίκες τους. Εκτός έδρας με την ΑΕΚ και στο «Κλ. Βικελίδης» με τον ΠΑΟΚ.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στο μεγάλο παιχνίδι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου θα δώσουν το πρώτο τους ματς δύο εβδομάδες μετά. Λόγω της διακοπής Πρωταθλήματος για το Πάσχα. Οι «κίτρινοι» θα αναζητήσουν τη νίκη που ουσιαστικά θα τους καθιστά ακλόνητο φαβορί για Ευρώπη.

Πέρα απ’ το ίδιο το γόητρο και τη χαρά των φιλάθλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ξεκάθαρα ο Άρης έχει έναν ακόμη σημαντικό λόγο για να θέλει την Ευρώπη. Τον οικονομικό. Τα πράγματα στους «κίτρινους» δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν κάποια χρόνια. Όμως το ταμείο δεν «ξεχειλίζει» από λεφτά, ειδικά απ’ τη στιγμή που υπήρξε η πανδημία με τα κλειστά γήπεδα, αλλά και οι πολλές παλιές υποχρεώσεις που καλύφθηκαν απ’ τη διοίκηση Καρυπίδη.

Η Ευρώπη με τα έσοδά της, συν την προοπτική των έξτρα αγώνων και του κινήτρου που θα δώσει στον κόσμο να πάρει διαρκείας και να γεμίσει το γήπεδο σε τέτοιες αναμετρήσεις, δεδομένα θα φέρει χρήματα στους Θεσσαλονικείς. Αν πάλι δεν γίνει εφικτή η κατάκτηση μιας θέσης για ευρωπαϊκή διοργάνωση, τότε τα περιθώρια θα είναι πιο στενά στον σχεδιασμό.

Άλλη μια παράμετρος που μπαίνει αστερίσκος. Διότι το θέμα Ντουρμισάι δεν έχει τελειώσει ακόμη καθώς το CAS εδώ και ένα χρόνο δίνει απλά παρατάσεις στην απόφασή του. Το ενδεχόμενο να περάσει πάλι το καλοκαίρι με παρατάσεις όπως έγινε στην θερινή μεταγραφική περίοδο του 2021, δεν είναι πιθανό.

Τέλη Απριλίου αναμένεται να προκύψει η ετυμηγορία. Στον Άρη αισιοδοξούν πως όλα θα πάνε καλά, όμως σιγουριά δεν μπορεί να υπάρχει. Το ενδεχόμενο απαγόρευσης μεταγραφών λοιπόν, μόνο απίθανο δεν είναι. Οπότε το ρόστερ θα πρέπει να διατηρηθεί ουσιαστικά στα επίπεδα που είναι τώρα.

Συμβόλαια σημαντικά ολοκληρώνονται. Παίκτες όπως Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Σάκιτς, Μπερτόγλιο, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Σούντγκρεν, Κουέστα, μένουν ελεύθεροι. Σε κάποιες πρώτες προσεγγίσεις υπήρξαν διαφωνίες, καθώς κρίθηκαν υπέρογκες οι απαιτήσεις. Ο Άρης θεωρεί πως αυτό προκύπτει λόγω της ανάγκης που ξέρουν οι παίκτες πως έχει η ομάδα, σε ενδεχόμενη απαγόρευση μεταγραφών.

Αναγκαστικά οι επαφές θα προχωρήσουν μαζί τους σε άλλη βάση σε πιθανή τιμωρία απ’ το CAS. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνουν όλοι. Αν όμως δεν προκύψει τιμωρία και έχει το δικαίωμα ο Άρης να κάνει μεταγραφές, τότε το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ θα είναι μεγάλο.

Οι περισσότεροι απ’ όσους τα συμβόλαια ολοκληρώνονται, κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουν. Με την ανανέωση του ρόστερ να είναι μεγάλη. Ήδη έχει γίνει προεργασία για αυτό. Κινήσεις δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί πως είναι στα «σκαριά».

Βέβαια, τεράστιο ρόλο θα παίξει και η απόφαση του Μπούργος. Μέχρι την τελευταία μεταγραφική περίοδο, ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο στα μεταγραφικά. Αυτό αναμένεται να αλλάξει, με τη γνώμη του Αργεντινού να καθορίζει πολλά. Έτσι, η Ισπανική αγορά αλλά και αυτή της Αργεντινής, αναμένεται να απασχολήσουν έντονα.

Στο καλό σενάριο πάντα. Γιατί στον Άρη περιμένουν το καλύτερο, αλλά προετοιμάζονται για το χειρότερο. Γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκαν οι Ντουκουρέ, Πάλμα και Εμπακατά το χειμώνα. Κυρίως ως έξτρα λύσεις για ενδεχόμενη ποινή απαγόρευσης μεταγραφών.

Οι εβδομάδες αμέσως μετά το Πάσχα, καθορίζουν τα πάντα στον Άρη. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι σε εγρήγορση και αγωνιούν όπως είναι λογικό. Καθώς τα play offs καθορίζουν οικονομικά το που και πώς θα κινηθούν οι «κίτρινοι», ενώ η εκκρεμότητα του CAS κρίνει το αν ο Άρης θα έχει ουσιαστικά την ίδια μορφή στο ρόστερ ή αν θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και ανανέωση του έμψυχου υλικού.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved