Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι Ευρώπης και τίτλου στη «καυτή» Λεωφόρο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι Ευρώπης και τίτλου στη «καυτή» Λεωφόρο

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το «Απ. Νικολαΐδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα φιλοξενήσει τη «μητέρα των μαχών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Το απόλυτο ντέρμπι της Ελλάδας, η μεγαλύτερη «μάχη» του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι και πάλι «προ των πυλών». Το βράδυ της Κυριακής (17/04) οι «πράσινοι» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» στην ιστορική τους έδρα, το «Απ. Νικολαΐδης» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο ντέρμπι, από την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, το οποίο θα διεξαχθεί με τη μέγιστη πληρότητα και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στις εξέδρες του γηπέδου δεν πρόκειται να πέφτει «καρφίτσα». Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» έχουν εξαφανίσει όλα τα εισιτήρια που τέθηκαν προς διάθεση και το πρωί της Κυριακής (17/04) αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα το sold out, καθώς θα διατεθούν τα ελάχιστα «μαγικά χαρτάκια» που επιστράφηκαν από χορηγούς.

Το ντέρμπι θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι έντονο και στους δύο «μονομάχους». Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός βρίσκεται μεταξύ των θέσεων που οδηγούν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της νέας σεζόν, ως 4ος στη βαθμολογία και συγκάτοικος με την ΑΕΚ, καθώς αμφότεροι έχουν από 48 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Άρη, που έχει κάνει την μεγάλη αντεπίθεση.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το «συγκρότημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς χρειάζεται τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο», ούτως ώστε να διατηρήσει το δικαίωμα να ορίζει μόνο του την «τύχη» του, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Βέβαια, μία νίκη σε ντέρμπι και ιδιαίτερα στη «μητέρα των μαχών» δίνει κι άλλο γόητρο, ειδικά από τη στιγμή που το ματς θα λάβει χώρα στην κατάμεστη Λεωφόρο, με τους οπαδούς των «πράσινων» να δημιουργούν μία «καυτή» ατμόσφαιρα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και για τον Ολυμπιακό το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» πηγαίνουν στο «Απ. Νικολαΐδης» με μία σημαντική διακοπή στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική δεν έγινε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λόγω των «ασπρόμαυρων» προημιτελικών στο Europa Conference League.

Παράλληλα, οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν ως οι πρωτοπόροι της Super League και το μεγάλο φαβορί για τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αναζητά μία μεγάλη νίκη, αλλά περισσότερο μια πειστική εμφάνιση, καθώς η διαφορά των 11 βαθμών από τον ΠΑΟΚ μοιάζει να προσφέρει ασφάλεια. Όμως, ένα άσχημο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει τριγμούς.

Με Μακέντα στο μεγάλο ντέρμπι

Ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε την έκπληξη και βρίσκεται στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ντέρμπι κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Ο Ιταλός θα ενισχύσει τους «πράσινους» και αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Σέρβος κόουτς θα έχει τρεις επιθετικούς στη «φαρέτρα» του.

Αντίθετα, έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό δεν είναι από τον Χουάνκαρ, που είναι τιμωρημένος από την αποβολή του στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής, στη «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες». Ακόμα, εκτός είναι οι γνωστοί: Λούντκβιστ, Βαγιαννίδης και Αγιούμπ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Με Μπουχαλάκη στη Λεωφόρο

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που άκουσαν το όνομά τους κατά την ανακοίνωση της αποστολής από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Έλληνας μέσος ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα τραυματισμού και έκανε αγώνα δρόμου. Παράλληλα, διαθέσιμος είναι και ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Εκτός «ερυθρόλευκης» αποστολής έμεινε ο Ουσεϊνού Μπα. Ο Αφρικανός αμυντικός δεν θα ακολουθήσει την ομάδα του στο «Απ. Νικολαΐδης», όπως και οι Ανδρούτσος, Ονιεκούρου, Λόπες και Κούντε.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Μπουχαλάκης, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ροντρίγκες, Μασούρας, Φορτούνης, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Σφυρίχτρα από το Μαυροβούνιο

Ξένος διαιτητής θα βρεθεί σ’ ένα ακόμα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Ο «εκλεκτός» της ΚΕΔ είναι ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς. Ο 40χρονος είχε επισκεφτεί και πάλι τη Λεωφόρο στις 13 Μαρτίου του 2022 στην πρεμιέρα των play offs για τους «πράσινους» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), ενώ στις 29 Ιανουαρίου ήταν στο Ιωνικός-Ατρόμητος 2-1. Στο VAR θα είναι ο Δανός, Μόργκεν Κρογκ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Επιστροφή έκπληξη με Μακέντα - Η αποστολή για το ντέρμπι

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Επιστροφή έκπληξη με Μακέντα - Η αποστολή για το ντέρμπι

Ολυμπιακός: Έδειξε τις προθέσεις του ο Μαρτίνς - Η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Έδειξε τις προθέσεις του ο Μαρτίνς - Η αποστολή για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved