ΑΕΚ: Κυνηγάει την υπέρβαση με Ρούντι Γκαρσία - Η θέση της ΠΑΕ για την ονοματολόγια

ΑΕΚ: Κυνηγάει την υπέρβαση με Ρούντι Γκαρσία - Η θέση της ΠΑΕ για την ονοματολόγια

Η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει το «μπαμ» με τον Ρούντι Γκαρσία για τον πάγκο της.

Προπονητή με βαρύ βιογραφικό ψάχνουν στην ΑΕΚ και γι’ αυτό κυνηγούν τη δύσκολη περίπτωση του Ρούντι Γκαρσία. Ο Γάλλος τεχνικός έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναζητούν στην Ένωση, μετά τις εξελίξεις με τον Φερνάντο Σάντος.

Ωστόσο, η περίπτωση του Ρούντι Γκαρσία μόνο απλή δεν είναι, καθώς εκτός από την οικονομική υπέρβαση που απαιτείται, πρέπει η ΑΕΚ να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα.

Ήδη η Ένωση έχει κάνει μια πρώτη επαφή με την πλευρά του Γάλλου τεχνικού, ο οποίος δέχτηκε να εξετάσει την προοπτική να εργαστεί στην Ελλάδα. Η πρόταση που έχει κατατεθεί στον Γκαρσία είναι πολύ μεγάλη, κι αν τη δεχτεί θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αυτό επειδή η εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι να προσφερθεί στον 58χρονο τεχνικό μια πρόταση, που θα απορριφθεί μόνο αν προκύψει ενδιαφέρον από καλύτερο πρωτάθλημα.

Εξάλλου το όνομα του Γκαρσία παίζει για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ απέρριψε πρόταση της Αλ Αΐν γιατί δεν ήθελε να εργαστεί στη Σαουδική Αραβία.

Πάντως επίσημα από την ΑΕΚ προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, τονίζοντας πως η ονοματολογία κάνει κακό στην προσπάθεια της ΠΑΕ να βρει προπονητή. 

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και περίπου ένα μήνα σε αναζήτηση προπονητή για την επόμενη σεζόν και σε αυτό το διάστημα έχει εξετάσει όλες τις διαθέσιμες περιπτώσεις με στόχο την καλύτερη δυνατή τελική επιλογή. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει το παραμικρό νόημα παράθεσης ονομάτων, που τυχόν εξετάζονται, και πολύ περισσότερο η καλλιέργεια και η εκτόξευση προσδοκιών στους οπαδούς μας από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα απολύτως δεδομένο.

Η άκρατη ονοματολογία, εκτός του ότι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και πλήρως αποπροσανατολιστική στην πιο καθοριστική καμπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, δεν εκφράζει και δεν εκπορεύεται από την ΠΑΕ ΑΕΚ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το βιογραφικό του Ρούντι Γκαρσία

Ο Γκαρσία γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1964 στη Νεμούρ, με την οικογένειά του να είναι από την Ανδαλουσία. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως μέσος και ξεκίνησε ουσιαστικά από τις ακαδημίες της Λιλ το 1982. Δύο χρόνια αργότερα έπαιξε στην πρώτη ομάδα, μένοντας για τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια έπαιξε στις Καέν και Μαρτίγ, αλλά στα 28 του αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα και να γίνει προπονητής.

Το 1994 πήρε το δίπλωμα και ανέλαβε την ερασιτεχνική Κορμπέλ-Εσόν, ‘ππου είχε τον ρόλο του παίκτη-προπονητή. Τέσσερα χρόνια μετά η Σεντ Ετιέν, η οποία τότε αγωνιζόταν στη Β' Κατηγορία, του προσέφερε θέση στο τεχνικό επιτελείο. Εκεί έδειξε την αξία του κι έγινε βοηθός προπονητή, ενώ στις αρχές του 2001 ανέλαβε ως υπηρεσιακός (μαζί με τον Ζαν Γκι Βαλέμ) μετά την αποχώρηση του Τζον Τόσακ.

Τον Μάιο του 2002 ανέλαβε τη Ντιζόν, στην οποία έμεινε έως το 2007 ανεβάζοντας την ομάδα στη Λιγκ 2 και φτάνοντας δύο φορές κοντά στην άνοδο στα σαλόνια της Λιγκ 1.

Το καλοκαίρι του 2007 ανέλαβε τη Λε Μαν με στόχο την παραμονή. Ο Γκαρσία έφτιαξε μια εξαιρετική ομάδα και ανέδειξε παίκτες όπως ο Ζερβίνιο, ο Σεσενιόν και ο Ματσουί. Η ομάδα τελείωσε 9η στο πρωτάθλημα και έφτασε στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ. Στη συνέχεια έκανε το μεγάλο βήμα όταν η Λιλ τον προσέλαβε στη θέση του Κλιντ Πιέλ το καλοκαίρι του 2008. Υπό τις οδηγίες του η Λιλ έγινε μια σταθερά υπολογίσιμη δύναμη στο Σαμπιονά, παίζοντας δημιουργικό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Τη σεζόν 2010-11 ο Γκαρσία την οδήγησε αρχικά στην κατάκτηση του Κυπέλλου επικρατώντας 1-0 της Παρί και στη συνέχεια στο νταμπλ κερδίζοντας και το πρωτάθλημα. Ο Γκαρσία αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη Γαλλία.

Το 2013 αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του εκτός Γαλλίας και ανέλαβε τη Ρόμα. Μάλιστα το 2014 ως προπονητής της Ρόμα αντιμετώπισε την ΑΕΚ σε φιλικό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Τον Ιανουάριο του 2016 ολοκληρώθηκε η παρουσία του στην ιταλική πρωτεύουσα έχοντας καταφέρει να καθιερώσει τη Ρόμα και πάλι στις ψηλές θέσεις με κορυφαία την δεύτερη του 2014. Ακολούθως ανέλαβε τη Μαρσέιγ που υπό τις οδηγίες του χτύπησε πρωτάθλημα και έφτασε τελικό Europa League τo 2018. Την επόμενη χρονιά ο Γκαρσιά ανανέωσε ως το 2022 αλλά το γεγονός ότι η ΟΜ δεν πήρε τελικά ευρωπαϊκό εισιτήριο τον οδήγησε σε παραίτηση.

Τη διετία 2019-21 εργάστηκε στη Λιόν η οποία προσπαθούσε να βρει τη χαμένη της αίγλη. Ο Γκαρσία κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην ημιτελικά του Champions League αποκλείοντας τη Σίτι του Γκουαρδιόλα. Τη σεζόν 2020-21 η Λιόν τελείωσε τέταρτη στο πρωτάθλημα.

Το συμβόλαιο του Γκαρσία λύθηκε μετά από διαφωνίες με τον τεχνικό διευθυντή Ζουνίνιο. Μετά από ένα χρόνο χωρίς δουλειά ετοιμάζεται να επιστρέψει στους πάγκους, εξετάζοντας προτάσεις.



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved