Πληγή η έδρα για ΑΕΚ, Άρη, η ισορροπία του ΠΑΟΚ και η δύναμη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Πληγή η έδρα για ΑΕΚ, Άρη, η ισορροπία του ΠΑΟΚ και η δύναμη Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Super League: Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος σε συγκομιδή εντός κι εκτός  έδρας. Ισορροπία για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει το δικό του κάστρο, αλλά είναι αδύναμος μακριά από τη Λεωφόρο. Πετάνε βαθμούς στο σπίτι τους ΑΕΚ και Άρης.

Η έδρα είναι σημαντική για κάθε ομάδα.

Όσο πιο πολύ την εκμεταλλεύεται τόσο πιο κοντά είναι στον στόχο της. Αρκεί φυσικά να υπάρχει και μία καλή συγκομιδή μακριά από το σπίτι της. Διαφορετικά δεν έχει νόημα. Ενδεικτικό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας έχει κατακτήσει τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ, αλλά μακριά από τη Λεωφόρο έχει οκτώ ήττες και μοιραία έχει φτάσει να διεκδικεί ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ θα μπορούσε  να το έχει σχεδόν σιγουρέψει.

Όσο για τον κορονοϊό και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο διάστημα τα γήπεδα ήταν άδεια, ή το ποσοστό χωρητικότητας μικρό, δεν φαίνεται να έπαιξε και τεράστιο ρόλο. Αυτός που είχε την ποιότητα και ήταν πιο αποφασιστικός σε κάθε αγώνα νικούσε. Ο Παναθηναϊκός δεν έχανε εκτός γιατί πήγαινε σε έδρες καμίνια. Ούτε ο Ολυμπιακός τους λύγιζε εντός με την δύναμη των οπαδών του.

Η ΑΕΚ, άλλωστε, εκτός έδρας έχει την τρίτη καλύτερη συγκομιδή, όμως, δεν έχει εκμεταλλευτεί το ΟΑΚΑ κι έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση μπορεί να τερματίσει από τρίτη έως πέμπτη και να μείνει εκτός Ευρώπης. Ο ΠΑΟΚ, όπως και ο Ολυμπιακός, έχει μία ισορροπία. Σχεδόν τους ίδιους βαθμούς εντός κι εκτός έδρας. Δίκαια είναι δεύτερος, αλλά οι βαθμοί που έχει χάσει στην Τούμπα, είναι κι αυτοί που τον άφησαν νωρίς πίσω από τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες είναι καλύτεροι και εντός έδρας και εκτός. Έχουν πετάξει τέσσερις βαθμούς στο σπίτι τους, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ η μοναδική ομάδα, θεωρητικά, που τους κυνηγάει, έχει χάσει έντεκα. Ενώ εκτός έδρας, λοιπόν, ο Ολυμπιακός είναι μόλις δύο βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, εντός είναι οκτώ και έχει πάρει αυτή την πολύ σημαντική διαφορά.

Χειρότερος εκτός ο ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός, όπως αναφέραμε, στη Λεωφόρο είναι πολύ δυνατός. Έχει 30 βαθμούς από τους 44. Τόσους έχει κατακτήσει και ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κι όμως, η διαφορά των δύο ομάδων είναι 15 βαθμοί! Διότι ο ΠΑΟΚ εκτός έχει συνολικά 29 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός μόλις 14 με τέσσερις νίκες σε 14 αγώνες! Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, είναι η ομάδα με τη χειρότερη συγκομιδή εκτός έδρας από τις έξι των πλέι οφ. Ακόμα και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πάρει δύο βαθμούς περισσότερους από τον Παναθηναϊκό μακριά από την πόλη της Ηπείρου, ενώ ο Άρης είναι στο +6 και η ΑΕΚ στο +8 εκτός έδρας.

ΑΕΚ, όπως ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι η ομάδα που εκμεταλλεύεται την έδρα της. Έχει 38 βαθμούς εντός και 31 εκτός. Η ΑΕΚ είναι η χειρότερη εντός έδρας μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα! Η Ένωση έχει πετάξει στο ΟΑΚΑ 17 βαθμούς! Απαγορευτικός αριθμός για ομάδα που είχε στόχο στην αρχή της σεζόν να διεκδικήσει τον τίτλο. Αριθμός που την έχει μπλέξει και σε περιπέτειες για την έξοδο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΣ έχει πετάξει κι αυτός 17 βαθμούς.

Ο Άρης επίσης στο «Κλ. Βικελίδης» έχει χάσει πολύτιμους βαθμούς. Οι Θεσσαλονικείς έχουν χάσει 16 βαθμούς κι ενώ έχουν νικήσει εντός Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια. Κόντρα σε μικρομεσαίους αντιπάλους δεν είχε αποτελεσματικότητα. Είναι τέταρτος σε συγκομιδή εντός, τέταρτος εκτός και αυτή είναι και η θέση του στον πίνακα. Καμία σχέση δηλαδή με τον Παναθηναϊκό που είναι δεύτερος εντός, αλλά στην έκτη θέση μακριά από το σπίτι του και μοιραία βρίσκεται πέμπτος.

Αναλυτικά οι βαθμοί:

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΟΜ.       Ν.-Ι.-Η. ΒΑΘ.      ΣΥΝ.

Ολυμπιακός       9-4-1      31           69

ΠΑΟΚ    9-2-3      29           59

ΑΕΚ        6-4-4      22           47

Άρης      6-2-6      20           46

Παναθηναϊκός  4-2-8      14           44

ΠΑΣ Γιάννινα     4-4-6      16           41

ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ

ΟΜ.       Ν.-Ι.-Η. ΒΑΘ.      ΣΥΝ.

Ολυμπιακός       12-2-0   38           69

ΠΑΟΚ    9-3-2      30           59

ΑΕΚ        8-1-5      25           47

Άρης      7-5-2      26           46

Παναθηναϊκός  9-3-2      30           44

ΠΑΣ Γιάννινα     7-4-3      25           41



Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved