Οι παίκτες από Ουκρανία και Ρωσία που δίνουν λάμψη στις ελληνικές ομάδες (photos+videos)

Οι παίκτες από Ουκρανία και Ρωσία που δίνουν λάμψη στις ελληνικές ομάδες (photos+videos)

Οι περιπτώσεις παικτών σε Ρωσία και Ουκρανία, που μόνο αδιάφορους δεν αφήνουν τους ελληνικούς συλλόγους.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η διάταξη της FIFA ότι οι παίκτες στα δύο πρωταθλήματα, είναι ουσιαστικά ελεύθεροι να υπογράψουν όπου επιθυμούν έως τις 7 Απριλίου, ασφαλώς προκάλεσε συναγερμό.

Στη Ρωσία και την Ουκρανία αγωνίζονται αρκετοί ποιοτικοί παίκτες. Άλλοι απλησίαστοι για τις ελληνικές ομάδες, οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδό τους κι άλλοι πιο προσιτοί οικονομικά, που ενδεχομένως να μην είναι ηγέτες, ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις στα λίγα ματς που απομένουν για τα πλέι οφ και φυσικά για το κύπελλο σε ό,τι αφορά ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ακόμα κι αν έρθουν για λίγα ματς κι όχι για 2-3 χρόνια, εφόσον δεν μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι και χρειάζεται διαπραγμάτευση με τους συλλόγους τους, το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές για να προσφέρουν στους ελληνικούς συλλόγους. Ο Γκεγκόρζ Κριχόβιακ δεδομένα είναι ένας παίκτης που θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Κι αναφερόμαστε φυσικά στους μεγάλους, οι οποίοι έχουν περισσότερες οικονομικές δυνατότητες και πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Στην Ουκρανία είναι ανενεργά όλα τα συμβόλαια παικτών και προπονητών. Στη Ρωσία η FIFA πράττει το ίδιο με τους ξένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, οι οποίοι θα μπορούν μονομερώς να σπάσουν τα συμβόλαιά τους. Οι παίκτες και οι προπονητές θα έχουν τη δυνατότητα ως ελεύθεροι πλέον μέχρι και τις 7 Απριλίου να βρουν νέα ομάδα, ακόμα και σε πρωταθλήματα, όπου έχει ολοκληρωθεί το χειμερινό μεταγραφικό παράθυρο. Μοναδικός περιορισμός, κάθε σύλλογος να αποκτήσει έως δύο παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι.

Οι ακριβοί

Για τον Ολυμπιακό έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα ονόματα των Καμπελά, Κλάεσον. Ο πρώτος είναι 32 ετών μεσοεπιθετικός και ο Σουηδός είναι 30 ετών και παίζει στα άκρα της επίθεσης, αλλά και δεύτερος φορ. Ο Κλάεσον είχε ακουστεί και για τον ΠΑΟΚ. Το κασέ και των δύο είναι υψηλό, ενώ εκτός από τον Ολυμπιακό, για τον Καμπελά ενδιαφέρεται η μισή Γαλλία. Για τον Κλάεσον, παράλληλα, διαρρέει ότι έχει κρούσεις από ομάδες της αραβικής χερσονήσου.

Υπάρχουν φυσικά κι άλλοι πιο ακριβοί και ιδιαίτερα ποιοτικοί παίκτες. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Τετέ (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αποκτήθηκε το 2019 από τη Γκρέμιο με 15 εκατ. ευρώ. Είναι 22 ετών, και σε 101 ματς έχει 31 γκολ και 15 ασίστ. Είναι αριστεροπόδαρος και παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Απίθανη περίπτωση.

Ντοντό (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος, διεθνής με την ελπίδων της χώρας του, είναι δεξί μπακ, αποκτήθηκε από την Κοριτίμπα το 2018, δόθηκε στη συνέχεια δανεικός στην Γκιμαράες και γύρισε το 2019. Σε 97 ματς έχει 5 γκολ και 17 ασίστ με τον σύλλογο της Ουκρανίας.

Νταβίντ Νέρες (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ήταν μέλος του Άγιαξ, ο οποίος έφτασε μερικά δευτερόλεπτα μακριά από τον τελικό του Champions League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την Τότεναμ στον ημιτελικό στο Άμστερνταμ. Τον φετινό Ιανουάριο αποχώρησε με μεταγραφή 12 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος διεθνής Βραζιλιάνος, που ακούστηκε στο παρελθόν ακόμα και για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα ήταν σταρ σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Κουίνσι Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας)

Ο Ολλανδός Κουίνσι Πρόμες είναι διεθνής με την ομάδα της χώρας του. Μέλος της και στο πρόσφατο Euro. Έκανε τεράστια καριέρα στη Σπαρτάκ Μόσχας και πήρε μεταγραφή στη Σεβίλλη κι από εκεί στον Άγιαξ, από τον οποίο πωλήθηκε τον Φεβρουάριο στη ρωσική ομάδα για 8,5 εκατ. ευρώ. Είναι εξτρέμ και σε κάθε ελληνική ομάδα θα έκανε τη διαφορά. Αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ τόσο στα προκριματικά του Champions League το 2018 (αποκλείστηκε και μάλιστα ο Πασχαλάκης στην Τούμπα τον νίκησε σε εκτέλεση πέναλτι) και το το 2019 (προκρίθηκε με τον Άγιαξ).

Μανόρ Σολομόν (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ο Ισραηλινός επιθετικός μέσος με πορτογαλικό διαβατήριο είναι 22 ετών. Επίσης μπορεί να αγωνιστεί και να κάνει τη διαφορά σε κάθε ελληνική ομάδα.

Πεδρίνιο (Σαχτάρ Ντόνετσκ)

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος είναι δεξί εξτρέμ. Τον πήρε η Μπενφίκα το 2020 13,5 εκατ. ευρώ από την Κορίνθιανς κι έναν χρόνο αργότερα τον πούλησε 15 εκατ. ευρώ στους Ουκρανούς. Έει στην καριέρα του ήδη 143 ματς με 13 γκοιλ και 15 ασίστλ

Μάλκομ (Ζενίτ)

Ο Βραζιλιάνος Μάλκομ ήταν μέλος της ολυμπιακής ομάδας της Βραζιλίας και σκόραρε στον τελικό με την Ισπανία. Η Μπαρτσελόνα τον αγόρασε για 41 εκατ. ευρώ το 2018 από την Μπορντό και τον πούλησε έναν χρόνο αργότερα στη Ζενίτ.  Είναι 25 ετών, δεξί εξτρέμ και στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, με 12 γκολ και 14 ασίστ σε 65 αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Χβίτσα Κβαρατσχέλια (Ρούμπιν Καζάν)

Ο πιο ταλαντούχος παίκτης της Γεωργίας. Σκόραρε κι εναντίον της εθνικής μας ομάδας στην Τούμπα για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Παίζει κυρίως στο αριστερό άκρο. Είναι 21 ετών, ενώ πέρασε χωρίς επιτυχία από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

Γιουσούφ Γιαζίτζι (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Ο Γιαζίτζι είναι 25 ετών, Τούρκος διεθνής και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Λιλ στη Γαλλία. Παίζει τόσο στην κορυφή, όσο και δεύτερος φορ. Πήγε δανεικός στην ΤΣΣΚΑ. Παίζει άνετα σε όλες τις ελληνικές ομάδες.

Bιλμάρ Μπάριος (Ζενίτ)

Ο Κολομβιανός αμυντικός χαφ αποκτήθηκε το 2019 έναντι 15 εκατ. ευρώ από την Μπόκα. Είναι 28 ετών κι αναντικατάστατος στην ομάδα του. Το συμβόλαιο με τη Ζενίτ είναι διάρκειας έως το 2026 και φυσικά μπορεί να δώσει λύσεις σε οποιονδήποτε μεγάλο.

Μάρκους Γουέντελ Βάλε ντα Σίλβα (Ζενίτ)

Αμυντικός μέσος, διεθνής με την ομάδα Νέων της Βραζιλίας. Με χρηματιστηριακή αξία κοντά στα 19 εκατ. ευρώ. Το 2018 τον πήρε 7,5 εκατ. ευρώ η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από την Φλουμινένσε και δύο χρόνια αργότερα η Ζενίτ πλήρωσε 20 εκατ. ευρώ στους Πορτογάλους για να τον πάρει. Σε ηλικία 24 ετών σε τρεις ομάδες πρωταθλητισμού μετράει 169 ματς, 18 γκολ και 17 ασίστ. Πολυτέλεια για κάθε ελληνική ομάδα.

Ντόουγκλας Σάντος (Ζενίτ)

Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει αγωνιστεί σε Ουντινέζε, Γρανάδα, Αμβούργο κι από τη γερμανική ομάδα αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 έναντι 13 εκατ. ευρώ. Όλες οι ελληνικές ομάδες έχουν ανάγκη από αριστερό μπακ και φυσικά ο Βραζιλιάνος που έχει μία συμμετοχή και στην εθνική του είναι ιδανική λύση.

Γιόν Κόρδοβα (Κράσνονταρ)

Με παρουσία σε La Liga και Bundesliga, o 28χρονος επιθετικός κατέληξε στην Κράσνονταρ το περασμένο καλοκαίρι. Οι Ρώσοι πλήρωσαν 20 εκατ. ευρώ στη Χέρτα και έως τώρα έχει 6 γκολ και 4 ασίστ σε 16 συμμετοχές!

Οι πιο προσιτοί κι ο Βιτάο

Ο Γιάροσλαβ Ρακίτσκι, ο 32χρονος Ουκρανός αριστεροπόδαρος στόπερ, έμεινε ελεύθερος από την Ζενίτ κι έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ, αλλά και την τουρκική Μπασάκσεχιρ. Έχει περάσει κι από την Σαχτάρ.

Ο 24χρονος φορ της Αχμάτ Γκρόζνι Μοχάμεντ Κονατέ είναι διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο και φέτος σε 18 συμμετοχές κι έξι γκολ επίσης είναι καλή επιλογή, όπως και ο Ματέο Κασιέρα της Σότσι. Είναι 24 ετών, Κολομβιανός μεσοεπιθετικός και φέτος μετράει 8 τέρματα. Είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι έναντι 1,2 εκατ. ευρώ από την Μπελενένσες. Το 2016 αγοράστηκε από τον Άγιαξ έναντι 6 εκατ. ευρώ.

Αξιόλογη περίπτωση και ο στόπερ της Ρουμπίν, ο 26χρονος Κροάτης Φίλιπ Ουρέμοβιτς. Είναι έξι φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο 22χρονος στόπερ Βιτάο της Σαχτάρ ήδη απασχολεί σοβαρά τον ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Μιχαηλίδη. Τον γνωρίζει ο Μπότο πολύ καλά. Στην ίδια ομάδα τους οποίους επίσης γνωρίζει πολύ καλά ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής Μπότο είναι και ο 24χρονος χαφ Μαϊκόν, αλλά και ο 23χρονος φορ Φερνάντο.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση και ο Κάρλος ντε Πένια της Ντιναμό Κιέβου. Είναι Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, 30 ετών.

Άλλοι παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν σημαντικές λύσεις είναι οι εξής (σε παρένθεση η χρηματιστηριακή τους αξία):

Κλαουντίνιο (24, μέσος, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, 16 εκατ. ευρώ)

Σεμπάστιαν Σζιμάνσκι (22 ετών μέσος Ντιναμό Μόσχας, 13 εκατ. ευρώ)

Γιούρι Αλμπέρτο (21, φορ, Βραζιλιάνος, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, 12 εκατ. ευρώ)

Άιρτον Λούκας (24, αριστερό μπακ, Βραζιλιάνος, Σπαρτάκ Μόσχας, 4,5 εκατ. ευρώ)

Σαμουέλ Ζιγκό (28, στόπερ, Γάλλος, Σπαρτάκ Μόσχας, 11 εκατ. ευρώ)

Γιόρνταν Λάρσον (24, επιθετικός, Σουηδός, Σπάρτακ Μόσχας, 11 εκατ. ευρώ)

Νικολά Μόρο (24 ετών Κροάτης αμυντικός χαφ, Ντιναμό Μόσχας, 9 εκατ. ευρώ)

Ρεμί Καμπελά (32, μεσοεπιθετικός, Γάλλος, Κράσνονταρ, 8 εκατ. ευρώ)

Ντέγιαν Λόβρεν (33, στόπερ, Κροάτης, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, 7 εκατ. ευρώ)

Βίκτορ Μόσες (31, δεξί εξτρέμ, Νιγηριανός, Σπαρτάκ Μόσχας, 5 εκατ. ευρώ)

Ντιέγκο Λασάλτ (29, αριστερό μπακ, Ουρουγουανός, Ντιναμό Μόσχας, 3,5 εκατ ευρώ)

Μαρλόν (26, στόπερ, Βραζιλιάνος, Σαχτάρ Ντόνετσκ, 10 εκατ. ευρώ)

Λασινά Τραορέ (21, φορ, Μπουρκίνα Φάσο, Σαχτάρ Ντόνετσκ, 9 εκατ. ευρώ)

Μάρκος Αντόνιο (22, αμυντικός χαφ, Βραζιλιάνος, Σαχτάρ Ντόνετσκ, 8 εκατ. ευρώ)

Μαϊκόν (24, αμυντικός μέσος, Βραζιλιάνος, Σαχτάρ Νόνετσκ, 7 εκατ. ευρώ)

Αλάν Πατρίκ (31, μεσοεπιθετικός Βραζιλιάνος, Σαχτάρ Ντόνετσκ, 7 εκατ. ευρώ)

Βιτίνιο (23, αριστερό εξτρέμ, Βραζιλιάνος, Ντιναμό Κιέβου, 5 εκατ. ευρώ)



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved