Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Βρήκαν τον τρόπο για τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Βρήκαν τον τρόπο για τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι»

Ολυμπιακός-Άρης: Οι Πειραιώτες πήραν δύσκολα το τρίποντο κόντρα στους «κίτρινους».

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 2-1 του Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Οι Πειραιώτες δεν συνηθίζουν να κάνουν δεύτερη διαδοχική γκέλα και αυτή τη φορά βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ελ Αραμπί να αστοχεί σε πέναλτι, αλλά ο Σισέ στις καθυστερήσεις πέτυχε το 1-0. Ο Άρης αντέδρασε και στο 61’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Εντιαγέ. Στο 84’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι και ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά δεν αστόχησε και έγραψε το 2-1 που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Πώς παρατάχθηκαν

Αλλαγές έκανε στο βασικό σχήμα του ο Ολυμπιακός, σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να δώσει ανάσες σε Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Παπασταθόπουλο. Θέση στο βασικό σχήμα πήραν οι Γκάρι Ροντρίγκες, Καρβάλιο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ελ Αραμπί.

Ο Χερμάν Μπούργος έκανε δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής της Super League, πάλι με τον Ολυμπιακό. O Ντάνιελ Σούντγκρεν επέστρεψε στην ενδεκάδα των «κίτρινων», ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο Μπρούνο Γκάμα.

Φλύαρο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο ορεξάτα στο παιχνίδι και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κουέστα. Ο Άρης μετά το πρώτο 20λεπτο άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι, κρατώντας περισσότερο τη μπάλα.

Μπαράζ φάσεων

Το χλιαρό ξεκίνημα, διαδέχτηκε ένα πεντάλεπτο με ευκαιρίες. Στο 24’ μια σέντρα σουτ του Καρβάλιο δεν βρήκε στόχο, αλλά στο ίδιο λεπτό η άμυνα του Άρη μπερδεύτηκε, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα. Στο 28’ ο Άρης απείλησε με τον Ιτούρμπε, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βατσλίκ.

Χαμένο πέναλτι

Στο 37’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, σε άτσαλο μαρκάρισμα του Γκάνεα πάνω στον Ροντρίγκες. Ο Άρης πάντως διαμαρτυρήθηκε έντονα, για ένα φάουλ εκτός περιοχής που δεν καταλογίστηκε στην προηγούμενη φάση. Πάντως ο Ελ Αραμπί πήρε φόρα, όμως ο Κουέστα απέκρουσε. Στο βίντεο φαίνεται ο Ισπανός γκολκίπερ να μην έχει κανένα πόδι στη γραμμή την ώρα της εκτέλεσης, κάτι που δεν είχε ούτε ο βοηθός ούτε το VAR.

Λύση ο Σισέ

Ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, σε σημείο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ο Κουέστα, για το 1-0.

Ξεκίνημα με δοκάρι

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο 47’ ο Εμβιλά είχε κεφαλιά στο δοκάρι και το σουτ του ίδιου στη συνέχεια κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 49’ ο Μανούχος έδωσε πέναλτι υπέρ του Άρη σε μαρκάρισμα του Βατσλίκ στον Καμαρά. Ωστόσο, μετά από ενημέρωση από το VAR, ο διαιτητής πήγε και είδε τη φάση και τελικά πήρε την απόφαση πίσω, παρατηρώντας τον επιθετικό των «κίτρινων» με κάρτα για θέατρο.

Γκολ ο Εντιαγέ

Ο Άρης συνέχιζε να πιέζει και στο 61’ ο Καμαρά έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Εντιαγέ, ο οποίος ήταν πιο γρήγορος από την άμυνα, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Ο Μαρτίνς ενίσχυσε την επίθεσή του, παίζοντας με Τικίνιο και Ελ Αραμπί, ενώ ο Μπούργος έκανε αλλαγές για να μπορέσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε, θέλοντας να εκμεταλλευτεί τα στημένα με τον Βαλμπουενά.

Ευστόχησε ο Ελ Αραμπί

Κάποια σουτ των Αγκιμπού Καμαρά στο 72’ και Εμβιλά στο 77’ δεν είχαν το επιθυμητικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε νέο πέναλτι στο 84’, σε τράβηγμα του Φαμπιάνο στον Σισέ σε εκτέλεση κόρνερ και ο Ελ Αραμπί αυτή τη φορά δεν λάθεψε και πέτυχε το 1-0.

Ο εκνευρισμός ήταν έντονος στους παίκτες του Άρη, παρά τις φωνές του Μπούργος για να ηρεμήσουν. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα ήταν στο 90+5’, με τον Ματίγια να εκτελεί το φάουλ και τον Μπράμπετς να πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63’ Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο (63’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (63’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά.



Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved