Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0: «Καθάρισε» άνετα τους Κρητικούς (photos)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0: «Καθάρισε» άνετα τους Κρητικούς (photos)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν κατά κράτος των Κρητικών.

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον αποδεκατισμένο ΟΦΗ, επικρατώντας τελικά 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και πέτυχαν δύο γκολ με τον Ροντρίγκες στο 19’ και το αυτογκόλ του Ντουρμισάι στο 89’.

Ο Ελ Αραμπί ήταν ιδιαίτερα κινητικός και πέτυχε δύο γκολ, τα οποία σωστά δεν μέτρησαν, λόγω χρήσης χεριού.

Ο ΟΦΗ είχε ως πρωταγωνιστή τον Επασί, που κράτησε χαμηλά το σκορ, ενώ επιθετικά απείλησε ελάχιστα.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό, για να δώσει ανάσες σε κάποιους και ευκαιρίες σε κάποιους άλλους. Ο Κίτσος πήρε θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, «δεκάρι» έπαιξε ο Καρβάλιο, στα φτερά ο Ροντρίγκες και στην κορυφή επέστρεψε ο Ελ Αραμπί.

Λαβωμένος ταξίδεψε ο ΟΦΗ στον Πειραιά, με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει αναγκαστικά αλλαγές. Ο Επασί πήρε θέση στο τέρμα και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά επιλέχθηκαν οι Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης και Κοροβέσης. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Σελίμοβιτς, Στάικος και Μπουζούκης, στα «φτερά» της επίθεσης οι Τσιλιανίδης, φαν Ντάινεν και στην κορυφή ο Λάμπρου.

«Ερυθρόλευκος» μονόλογος

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Ολυμπιακός πίεζε για το γκολ, πολιορκώντας τα καρέ του Επασί. Κάποιες προσπάθειες των Μασούρα, Ελ Αραμπί κόπηκαν, αλλά στο 10’ ο Καρβάλιο από ωραία συνεργασία με τον Μπουχαλάκη, πλάσαρε πάνω στον Επασί. Στο επόμενο λεπτό, από το κόρνερ του Καρβάλιο, ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Στο 16’ ο Μασούρας έκανε το σουτ, αλλά ο Επασί έδιωξε σε κόρνερ.

Γκολ ο Ροντρίγκες

Στο 19’ σε φάση διαρκείας, ο Ελ Αραμπί έκανε το γύρισμα και ο Ροντρίγκες με σουτ πέτυχε το 1-0. Η πίεση της ομάδας του Μαρτίνς συνεχίστηκε, με τον Καρβάλιο να επιχειρεί το σουτ στο 25’, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 27’ παραλίγο ο Βούρος να πετύχει αυτογκόλ, στην προσπάθειά του να διώξει την κεφαλιά πάσα του Ελ Αραμπί.

Η πρώτη επίσκεψη του ΟΦΗ στα καρέ του Βατσλίκ με αξιώσεις έγινε στο 35’, αλλά το σουτ στην κίνηση του Λάμπρου πέρασε άουτ. Στο 42’ ο Ελ Αραμπί σούταρε άστοχα, όντας εκτός ισορροπίας.

Ίδιο σκηνικό

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι στο ματς, παρά τις αλλαγές του Νίκου Νιόπλια. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα, με τον ΟΦΗ να μην μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Στο 53’ ο Επασί έκοψε τη σέντρα-σουτ του Ροντρίγκες, ενώ στο 57’ οι Κρητικοί απείλησαν, αλλά το σουτ του Λάμπρου πέρασε άουτ. Στο 59’ ο Επασί έκοψε σωτήρια τον Ροντρίγκες, ενώ στο 65’ ο γκολκίπερ του ΟΦΗ εξουδετέρωσε το σουτ του Λαλά.

Ακυρωθέν γκολ και κόκκινη

Στο 66’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά ο Μασούρας του έδωσε τη μπάλα με το χέρι και το γκολ δεν μέτρησε. Στο 70’ ο Γιαννούλης έκανε φάουλ στον Μασούρα έξω από την περιοχή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το φάουλ εκτέλεσε ο Βαλμπουενά που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, αλλά ο Επασί απέκρουσε. Στο 76’ ο Καμάου επιχείρησε το σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δοκάρι ο Σισέ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και στο 84’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Σισέ έβαλε την προβολή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι.

Αυτογκόλ ο Ντουρμισάι

Κι αφού ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να το βάλει, πέτυχε… αυτογκόλ, χωρίς να το θέλει ο Ντουρμισάι, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και κεφαλιά πάσα του Σισέ. Το γκολ εξετάστηκε για ώρα από το VAR, αλλά τελικά μέτρησε.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83’ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Καρβάλιο (90+1’ Φατιγκά), Ροντρίγκες (73’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Στάικος (61’ Καμάου), Μπουζούκης (80’ Λυμπεράκης), Τσιλιανίδης (46’ Ουές), φαν Ντάινεν (46’ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76’ Πασαλίδης).



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved