ΠΑΟΚ: Οι πρωτιές του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Οι πρωτιές του Αντρίγια Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Το αφιέρωμα του «Δικεφάλου» στη χρονιά που έφυγε.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι ασφαλώς ο πλέον ποιοτικός παίκτης του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος», λοιπόν, προχώρησε σε ένα αφιέρωμα στον Σέρβο εξτρέμ για τη χρονιά που έφυγε. Αναλυτικά όσα αναφέρει το ΠΑΟΚ για τις πρωτιές του Ζίβκοβιτς.

«Το 2021, ήταν ομολογουμένως μια περίεργη και δύσκολη χρονιά λόγω του κορωνοϊού και των νέων δεδομένων σε όλους τους τομείς και το ίδιο ίσχυσε και στον αθλητισμό. Το ποδόσφαιρο δοκιμάστηκε απ’ την πανδημία με αρκετές αναβολές αγώνων, κρούσματα και άδεια γήπεδα. Για τον ΠΑΟΚ το 2021 αποδείχτηκε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εναλλαγές συναισθημάτων κι αποτελεσμάτων.

Σίγουρα ξεχωρίζει η κατάκτηση του Κυπέλλου, η επιστροφή του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, η ανάδειξη του Golden Boy Χρήστου Τζόλη και η πώλησή του στη Νόριτς. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο τα στατιστικά και οι αναλύσεις αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητα μιας ομάδας, έτσι το paokfc.gr επιχειρεί να κάνει το δικό του απολογισμό της χρονιάς βάσει των αριθμών.

Over 100 goal

Το 2021 ο ΠΑΟΚ έδωσε 58 επίσημους αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις με τα συνολικά αποτελέσματα να είναι 31 νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες με 62 γκολ παθητικό, αριθμό μεγάλο για τα δεδομένα του, αλλά και 107 τέρματα στο ενεργητικό του.

Zile o πρώτος σκόρερ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στον ΠΑΟΚ για να δώσει μια νέα πνοή στην καριέρα του και τα νούμερα αποδεικνύουν πετυχαίνει το στόχο του με χαρακτηριστική ευκολία. Ο Σέρβος διεθνής το 2021 βρήκε 14 φορές δίχτυα όντας ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου. Στη δεύτερη θέση κατάφερε ν’ αναρριχηθεί ο Γιάσμιν Κουρτιτς. Παρότι έφτασε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι, ο Σλοβένος έχει ήδη δέκα γκολ, όσα κι ο Στέφαν Σβαμπ , αλλά με περισσότερα παιχνίδια.

Στην πρώτη πεντάδα συναντάμε και το Μάικλ Κρμέντσικ που με το γκολ του στον τελικό Κυπέλλου έφτασε τα εννιά και βρίσκεται πάνω από τους Σφιντέρσκι , Τζόλη, Άκπομ που έχουν από οκτώ γκολ.

Πάρε – βάλε

Η συμβολή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ φαίνεται κι από το γεγονός πως είναι πρώτος και στη λίστα με τις ασίστ. Ο Zile μοίρασε εννιά γκολ στους συμπαίκτες του, επίδοση που του χαρίζει την πρωτιά με διαφορά. Τη δεύτερη θέση μοιράζονται οι Κάρολ Σφιντέρσκι , Ομάρ Ελ Καντουρί με πέντε.

Ακολουθούν, οι δύο Βραζιλιάνοι Ροντρίγκο κι Αουγκούστο με τέσσερις ασίστ και τη σχετική λίστα κλείνουν οι Τζόλης, Σβαμπ , Τέιλορ κι ο αρχηγός της ομάδας Αντρέ Βιερίνια που έχουν από τρεις.

Αγώνες Vs Χρόνος συμμετοχής

Για να κλείσουμε τις βασικές στατιστικές κατηγορίες, έχουμε τις συμμετοχές, αλλά και τα λεπτά τα οποία πέρασε ο κάθε παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Από πλευράς συμμετοχών, λοιπόν, πρώτος στη λίστα είναι ο Σφιντέρσκι με 55 και τον ακολουθούν οι Σβάμπ (54), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (52), Μουργκ (47), Πασχαλάκης (44).

Σε ό,τι αφορά στα λεπτά συμμετοχής, όμως, ο Α.Ζίβκοβιτς καταλαμβάνει άλλη μια πρωτιά με 4.055’. Δεύτερος, λόγω και της ιδιαιτερότητας της θέσης, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης με 3.960’ και τρίτος ο Σβαμπ με 3.674’. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Βαρέλα με 2.910’, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Σφιντέρσκι με 2.833’».



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved