Παναθηναϊκός: Χρονιά με όνειρα για τίτλο και πολλές εκκρεμότητες

Παναθηναϊκός: Χρονιά με όνειρα για τίτλο και πολλές εκκρεμότητες

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» ξεκινάει μία σεζόν, που μπορεί να του φέρει έναν τίτλο και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Το 2021 έφυγε κι ασφαλώς δεν ήταν μία χρονιά που θέλει να θυμάται ο Παναθηναϊκός.

Δεν είχε τίτλο, δεν είχε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήταν δεδομένα αποτυχημένη. Μπαίνει σε έναν νέο χρόνο, όμως, με όνειρα για να πάρει πράγματα. Μπορεί να μην είναι το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση, τόσο η κατάκτηση του Κυπέλλου, όσο και η έξοδος στην Ευρώπη είναι απόλυτα εφικτοί και ρεαλιστικοί στόχοι.

Είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού να τα καταφέρει, από τη στιγμή που βρήκε – στην πορεία- με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έναν τρόπο παιχνιδιού με τακτική πειθαρχία κι έχει πλέον μία ομάδα που ξέρει τι θέλει και πώς να το πετύχει. Μέχρι εκεί που μπορεί, βέβαια. Για την κορυφή χρειάζονται κι άλλα. Σίγουρα, λοιπόν, το Κύπελλο μπορεί να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός και ακόμα κι αν δεν το καταφέρει, με την επιστροφή στην Ευρώπη, να κοιτάξει διαφορετικά το μέλλον του.

Αυτό, όμως, οφείλει σταδιακά στο πρώτο μισό της σεζόν να το προγραμματίσει. Να κοιτάξει ποιοι μπορούν να σταθούν σε έναν Παναθηναϊκό που θα διεκδικεί την κορυφή, χωρίς συμβιβασμούς. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να μην κάνει… εκπτώσεις η ομάδα και να μην λειτουργεί με την πίεση 3-4 καλών εμφανίσεων. Οφείλει ν’ ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων.

Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες στο ρόστερ που πρέπει να τακτοποιηθούν. Υπάρχουν αρκετά συμβόλαια που λήγουν και παίκτες που είναι εκτός πλάνων. Οι Μπεκ, Αγιούμπ, Ενγκμπακοτό, δεν υπολογίζονται, ωστόσο, αν ο Παναθηναϊκός μπορέσει σύντομα και όσο το δυνατόν πιο… αναίμακτα ν’ απαλλαγεί, τότε θα ελαφρύνει το ταμείο του για να φέρει έστω έναν πιο ποιοτικό παίκτη.

Υπάρχουν επίσης οι Χατζηγιοβάνης, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Σάντσες, Βιγιαφάνιες, Μπουζούκης, που λήγουν τα συμβόλαιά τους, ο Χατζηθεοδωρίδης που δεν είναι στην πρώτη γραμμή και επίσης δεν δείχνει να έχει μέλλον στην ομάδα και οι δανεικοί Βιτάλ, Λούντκβιστ.

Για τους δύο τελευταίους τα πράγματα είναι απλά. Τώρα δεν μπαίνεις στη διαδικασία να τους αγοράσεις. Ο Βραζιλιάνος έχει ποιότητα, αλλά ασφαλώς δεν δίνεις 4 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα, αλλά ούτε τα μισά. Στην πορεία κι ανάλογα την εικόνα του, μπορεί ν’ αλλάξουν πολλά. Το ίδιο ισχύει για τον Σουηδό μέσο. Έχει κι αυτό πολλά ματς μπροστά του για να δείξει αν αξίζει ν’ αποκτηθεί και με πόσα χρήματα.

Ο Μπουζούκης θ’ αποχωρήσει είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Το να ανανεωθεί το συμβόλαιό του για να πουληθεί με ένα αξιόλογο ποσό ή να δοθεί δανεικός δεν μοιάζει πιθανό. Και όταν δεν έχει συμμετοχές, δεν θα υπάρξει και καμία ομάδα να πληρώσει.

Ο Χατζηγιοβάνης έχει το μυαλό του στο εξωτερικό. Να παραμείνει στην Ελλάδα, αλλά όχι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν υπάρχει περίπτωση. Φυσικά κι εδώ πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν αν δεν βρει έξω αυτό που θέλει. Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Τουρκία είναι κάποιοι πιθανοί προορισμοί.

Ο Χουάνκαρ το πιθανότερο είναι να μείνει. Ο Ισπανός μπακ είναι έμπειρος παίκτης, έχει να δώσει πράγματα, όμως, ο Παναθηναϊκός σκέφτεται αν στα 32 του (θα τα κλείσει τον Μάρτιο), θα δώσει λεφτά στον Ισπανό για να είναι πρώτη λύση ή δεύτερη φέρνοντας έναν ισάξιο τουλάχιστον στη θέση του.

Ο Μαουρίσιο είναι εξίσου έμπειρος, αλλά βαδίζει στα 34. Είναι ο χαφ που πατάει περισσότερο από κάθε άλλον στην περιοχή, ωστόσο, δεν είναι ταχυδυναμικός. Το περασμένο καλοκαίρι επίσης είχε καλή πρόταση και ο Παναθηναϊκός δεν τον έδωσε. Το ζητούμενο είναι τι ρόλο θέλει να δώσει στον Βραζιλιάνο και πόσα θέλει ο παίκτης στο τελευταίο, λογικά, συμβόλαιο της καριέρας του.

Ο Βιγιαφάνιες εδώ και λίγο καιρό γύρισε το κλίμα. Ο Αργεντινός έχει ποιότητα, αλλά κι εδώ θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να δει, ανάλογα κι αν θα συνεχίσει ο 30χρονος μέσος τις καλές εμφανίσεις, πόσα αξίζει να δώσει. Το συμβόλαιο που έχει τώρα ο Βιγιαφάνιες, πάντως, θα είναι σχεδόν απίθανο να το πάρει (κοντά στις 700.000 ευρώ)…

Όσον αφορά τον Σάντσες, πήρε ευκαιρίες με τον Γιοβάνοβιτς, έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν θα βιαστεί. Θα πορευτεί με δίδυμο Σάντσες, Κώτσιρα ή θα κοιτάξει να φέρει κάποιον καλύτερο. Η πρώτη σκέψη είναι να βρει κάτι καλύτερο, από τον 32χρονο (τα κλείνει κι αυτός τον Μάρτιο), Αργεντινό.

Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις όπως του φορ. Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα πάρει επιθετικό και το συμβόλαιο του Μακέντα δεν λήγει το καλοκαίρι. Θα τον πουλήσει ή θα επιλέξει άλλη λύση; Ο Αϊτόρ που ήταν φευγάτος, τώρα έχει αλλάξει την κατάσταση και στην πορεία κι αυτός θ’ αξιολογηθεί.

Ένα ακόμα ανοιχτό μέτωπο είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός λείπει πλέον έναν χρόνο και ο Παναθηναϊκός δεν γνωρίζει πότε κι αν θα είναι έτοιμος. Έχει συμβόλαιο το 2023 και η περίπτωση επίσης θέλει λεπτούς χειρισμούς κι από τις δύο πλευρές.

Φυσικά υπάρχει και το τελευταίο μεγάλο μέτωπο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπέγραψε για έναν χρόνο. Τώρα λες ότι τον κρατάς. Σε 1-2 μήνες όμως; Τα αποτελέσματα τρέφουν κάθε ομάδα και φυσικά τον προπονητή. Κι αν τον κρατάς με πόσα χρήματα. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το πιο σημαντικό για το χτίσιμο της ομάδας.  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Τα καλύτερα γκολ του «τριφυλλιού» το 2021 (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Τα καλύτερα γκολ του «τριφυλλιού» το 2021 (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Βρέθηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

Παναθηναϊκός: Βρέθηκε και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού

Πέρεθ: «Ακόμα καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό της σεζόν»

Πέρεθ: «Ακόμα καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μισό της σεζόν»

Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved