ΠΑΟΚ: Τα ανοιχτά μέτωπα για Μπότο και Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Τα ανοιχτά μέτωπα για Μπότο και Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Οι προτεραιότητες για τον Μπότο και τον Ρουμάνο τεχνικό στο άμεσο μέλλον.

Ο Ζοσέ Μπότο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν πολλά θέματα να τακτοποιήσουν στον ΠΑΟΚ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής οφείλει να κλείσει ορισμένα απ’ αυτά άμεσα, ώστε το καλοκαίρι να υπάρχουν λιγότερες εκκρεμότητες, ενώ ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να δημιουργήσει σταδιακά μία ανταγωνιστική ομάδα και κυρίως να επιλέξει με ποιους θα πορευθεί στην επόμενη σεζόν, ώστε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

 Ο Λουτσέσκου, λοιπόν, δεν έχει να σκεφτεί μόνο τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη ο «Δικέφαλος» για να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος και να κυνηγήσει φυσικά και το κύπελλο, αλλά πρέπει ν’ αποφασίσει και τι ομάδα και με ποια χαρακτηριστικά θα δημιουργήσει για το μέλλον.

Υπάρχουν πολλά ανοιχτά μέτωπα και ασφαλώς ένα απ’ αυτά είναι ο Ίνγκασον. Ο Ισλανδός είναι από τους πλέον ποιοτικούς αμυντικούς, είναι έμπειρος κι ο ΠΑΟΚ παλεύει ν’ ανανεώσει το συμβόλαιό του. Με λογικές αποδοχές. Αν δεν τα καταφέρει ο Μπότο, δύο είναι οι δρόμοι. Είτε ο ΠΑΟΚ θα τον κρατήσει μέχρι τέλος της σεζόν και θα τον χάσει το καλοκαίρι χωρίς χρήματα ή θα επιδιώξει να πάρει τώρα ένα ποσό και να κοιτάξει για άλλον παίκτη.

Υπάρχει επίσης το θέμα του Τσόλακ. Ο Κροάτης φορ, που έχει συμβόλαιο έως το 2024 θέλει να μείνει στη Σουηδία και τη Μάλμε στην οποία είχε εξαιρετική παρουσία, πήρε το πρωτάθλημα και έπαιξε στο Champios League, όμως, καμία ομάδα από τις ενδιαφερόμενες δεν καλύπτει τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ που είναι κοντά στα 3-3,5 εκατ. ευρώ. Όσα έδωσε στη Ριέκα το καλοκαίρι του 2020 για να τον αποκτήσει.

Η Μάλμε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, δύσκολα θα ανέβουν από το 1,5 εκατ. ευρώ, το πολύ 2 εκατ. με κάποια μπόνους. Το να τον υπολογίζει ο Λουτσέσκου τη στιγμή που υπάρχουν οι Σφιντέρσκι, Άκπομ κι έρχεται κι ο Ολιβέιρα, μοιάζει δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να πάρει ένα καλό ποσό και να γλιτώσει και το μισό και πλέον εκατ. ευρώ που είναι οι αποδοχές του Τσόλακ.

Υπάρχει επίσης ο Ζαμπά. Ένα σημαντικό πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ κι αυτό αφορά κυρίως τον Λουτσέσκου. Αν θα μπορέσει να πάρει από τον νεαρό Βραζιλιάνο εξτρέμ αυτά που πρέπει. Αν θα θυμίσει τις εμφανίσεις που έκανε τη σεζόν του νταμπλ. Ο Ζαμπά θα μείνει, διότι δεν υπάρχουν και λύσεις στα άκρα της επίθεσης κι ανάλογα την εικόνα του, θα επανεξεταστεί η περίπτωση το καλοκαίρι.

Ο ΠΑΟΚ παράλληλα περιμένει τον Ολιβέιρα. Ο Λουτσέσκου έχασε ένα σημαντικό όπλο στον σχεδιασμό του από το καλοκαίρι και πλέον ελπίζει ο Πορτογάλος φορ (είναι θετικό προφανώς που υπάρχει και συμπατριώτης του τεχνικός διευθυντής) να γυρίσει στην ώρα του, δηλαδή κοντά στα μέσα Φεβρουαρίου και να μην καθυστερήσει κι άλλο πριν την τελική ευθεία.

Σ’ ό,τι αφορά τις ανανεώσεις, ο ΠΑΟΚ έχει συμβόλαια που λήγουν όπως τον Βιεϊρίνια Μπίσεσβαρ, Πασχαλάκη, Σβαμπ, Βαρέλα. Ο τελευταίος όπως είναι γνωστό, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, επειδή δεν τους ενημέρωσε για την πρόθεσή του να πάει τον γιο του στην Μπενφίκα. Το να αποχωρήσει,  όμως, τον Γενάρη, όταν υπάρχουν αρκετοί τραυματισμοί και κρούσματα κορονοϊού μοιάζει δύσκολο.

Οι Πασχαλάκης, Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια έχουν υψηλό συμβόλαιο και φυσικά δεν θα γίνει συζήτηση με τα ίδια οικονομικά δεδομένα. Αν γίνει. Διότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι απόφαση του ΠΑΟΚ σε συνεννόηση με τον Μπότο είναι να ρίξει τον μέσο όρο ηλικίας. Φυσικά είναι παίκτες που έχουν προσφέρει πολλά και θα εξεταστεί κάθε παράμετρος. Για τον Βιεϊρίνια ειδικά, που δεν αποκλείεται να παίξει μέχρι το τέλος κι έπειτα, ανάλογα τις επιθυμίες και του ίδιου για την καριέρα του, να αναλάβει άλλο πόστο.

Ο Ροντρίγκο επίσης δεν έδωσε τα αναμενόμενα στο διάστημα που είναι εδώ και φέτος σπάνια παίζει. Υπάρχουν σενάρια για επιστροφή του στη Βραζιλία κι αυτό είναι και το πιο πιθανό. Με ένα μικρό αντίτιμο ενδεχομένως. Ο Σίντκλεϊ επίσης είναι δανεικός, ο Μπότο τον γνωρίζει ως παίκτη και για την παραμονή του, πολλά θα εξαρτηθούν κι από την εικόνα του στην πορεία της σεζόν. Το ίδιο ισχύει και για τον Μιτρίτσα, που έχει προσφέρει ελάχιστα και για τον Άκπομ που είναι δανεικός, όμως, έχει δώσει πράγματα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Παίκτη της Ρόμα βλέπει ο «Δικέφαλος»! (video+photos)

ΠΑΟΚ: Παίκτη της Ρόμα βλέπει ο «Δικέφαλος»! (video+photos)

ΠΑΟΚ: Πονοκέφαλος για τον Λουτσέσκου οι απουσίες

ΠΑΟΚ: Πονοκέφαλος για τον Λουτσέσκου οι απουσίες

ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα ο Μπότο - H ατάκα του Λουτσέσκου και ο συναγέρμος με τα κρούσματα

ΠΑΟΚ: Στην Τούμπα ο Μπότο - H ατάκα του Λουτσέσκου και ο συναγέρμος με τα κρούσματα

Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved