Super League: Τεράστια ανησυχία λόγω πανδημίας

Super League: Τεράστια ανησυχία λόγω πανδημίας

Super League: Το πιεσμένο πρόγραμμα και η έξαρση κρουσμάτων, φέρνει… κρύο ιδρώτα στη λίγκα – Η αγωνία για την επιστροφή των ποδοσφαιριστών απ’ τις άδειές τους.

Ο κορονοϊός είναι σε έξαρση. Ο πλανήτης βιώνει το πέμπτο κύμα όπως λένε οι ειδικοί. Ειδικά στην Ευρώπη η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει, με τις περισσότερες χώρες να λαμβάνουν εκ νέου αυστηρά μέτρα. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, όπου τα κρούσματα εκτοξεύονται διαρκώς και το σύστημα υγείας πιέζεται έντονα.

Αυτή η κατάσταση με την πανδημία, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεάσει και τον αθλητισμό. Εδώ και δύο χρόνια μετρά τις πληγές του σε όλα τα επίπεδα λόγω του Covid-19. Οι ομάδες της Super League έχουν πληγεί οικονομικά λόγω των κλειστών γηπέδων και της μείωσης των εσόδων από χορηγίες. Πλέον αναμένεται και η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη μείωση του επιτρεπτού ποσοστού προσέλευσης στα γήπεδα. Στοιχείο που θα επηρεάσει για ακόμη μια φορά τα οικονομικά.

Υπάρχει όμως και το αγωνιστικό. Ήδη έχει προκληθεί πρόβλημα με τις αναβολές τριών αγώνων του Απόλλωνα Σμύρνης (με ΟΦΗ, Παναθηναϊκό και Βόλο). Σε ένα Πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς άρχισε με σημαντική καθυστέρηση λόγω των προβλημάτων με τα τηλεοπτικά συμβόλαια αρκετών ομάδων.

Οι ημερομηνίες είναι πιεσμένες και ειδικά τον Ιανουάριο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει ούτε ημερομηνία κενή! Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 4 Ιανουαρίου όταν επαναρχίζει το Πρωτάθλημα, θα διεξάγονται διαρκώς αναμετρήσεις Σαββατοκύριακα αλλά και μεσοβδόμαδα, για περισσότερο από ένα μήνα. Συνυπολογίζοντας και τα ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Κατά συνέπεια, η Super League και όλοι οι σύλλογοί της, ζουν στιγμές αγωνίας αυτή τη στιγμή. Διότι πιθανό πρόβλημα όπως αυτό που αντιμετώπισε ο Απόλλων Σμύρνης με έξαρση του κορονοϊού εντός ομάδας, θα… τινάξει στον αέρα τα πάντα!

Κι όλα αυτά μάλιστα, σε μια εποχή που ο ιός είναι σε έξαρση και ταυτόχρονα όλα τα κλαμπ έχουν δώσει ολιγοήμερη άδεια στους παίκτες τους. Η πλειοψηφία των οποίων έφυγε απ’ τη βάση της, προκειμένου να βρεθεί κοντά σε συγγενείς, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Τα πολλά ταξίδια εντός και κυρίως εκτός Ελλάδας, σε μια εποχή με τεράστια κίνηση σε αεροδρόμια, αγορές, τουριστικά σημεία κτλ, είναι λογικό να αναγκάζουν τους υπεύθυνους των συλλόγων αλλά και της λίγκας να… λούζονται από κρύο ιδρώτα. Γιατί θα υπάρξει τεράστιο θέμα τόσο με τον προγραμματισμό, όσο και με την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων.

Ήδη έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις προς όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ πολλά κλαμπ προτίμησαν να μειώσουν τις ημέρες άδειας. Για να αποφευχθούν τα υπερατλαντικά ταξίδια των λατινοαμερικάνων, τα οποία συνήθως δημιουργούν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κάτι που είχε γίνει πριν ένα χρόνο για παράδειγμα.

Όπως και να έχει, όποιο μέτρο κι αν ληφθεί, είναι και θέμα τύχης το να μην παρουσιαστούν προβλήματα. Με τους παίκτες να είναι σε διαρκή κίνηση και να εμπλέκονται με τόσο κόσμο, φαντάζει ουτοπικό το να μην προκύψουν κρούσματα τις ερχόμενες εβδομάδες. Σε έναν πλανήτη που ζει το πέμπτο κύμα του κορονοϊού. Το ζήτημα είναι σε τι βαθμό θα είναι το πρόβλημα και πόσο θα επηρεάσει αγωνιστικά και σε επίπεδο προγραμματισμού το Πρωτάθλημα.



Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved