Ανασκόπηση 2021: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία με «ασπρόμαυρη» πινελιά (videos+photos)

Ανασκόπηση 2021: «Ερυθρόλευκη» κυριαρχία με «ασπρόμαυρη» πινελιά (videos+photos)

Ανασκόπηση 2021: Η χρονιά που μας αφήνει βρήκε ξανά Πρωταθλητή τον Ολυμπιακό και Κυπελλούχο τον ΠΑΟΚ – Τι συνέβη στις εγχώριες διοργανώσεις αυτό το παράξενο έτος.

Η χρονιά που φεύγει ήταν μία απ’ τις πιο περίεργες για την ανθρωπότητα. Με την πανδημία σε μόνιμη έξαρση, τον εμβολιασμό να γίνεται αντικείμενο διαφωνιών και φυσικά την κατάσταση στον αθλητισμό να μη διαφέρει. Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος ήταν δύο διοργανώσεις που επλήγησαν. Κυρίως λόγω των συνθηκών διεξαγωγής των τίτλων που κρίθηκαν μέσα σε αυτή τη χρονιά.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση τη Super League για το 2021 (σεζόν 2020-21). Έμοιαζε ο απόλυτος κυρίαρχος του ποδοσφαίρου εντός των συνόρων, στοιχείο που «παγιώθηκε» ουσιαστικά κι απ’ το δεύτερο μισό της χρονιάς για τη σεζόν που είναι σε εξέλιξη.

Οι «ερυθρόλευκοι» τερμάτισαν πρώτοι με 26 βαθμούς διαφορά απ’ τον δεύτερο ΠΑΟΚ! Έχοντας 90 στο τέλος και των play offs. Μια κούρσα όπου έμοιαζαν να τρέχουν μόνοι τους από ένα σημείο και μετά. Μετρώντας 28 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες.

 

Η «μάχη» έγινε για τη 2η θέση, η οποία και δεν είχε την παραμικρή ουσία, μια και μετά από χρόνια η Ελλάδα δεν είχε εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, πλην του Πρωταθλητή. Τελικά ο ΠΑΟΚ τερμάτισε εκεί με 64 βαθμούς, αφήνοντας τον εξαιρετικό Άρη τρίτο. Οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν την καλύτερη σεζόν τους μετά το μπαράζ του Βόλου το 1980.

Τέταρτη τερμάτισε η ΑΕΚ, η οποία και ήταν απ’ τις αρνητικές εκπλήξεις της σεζόν. Με αλλαγές προπονητών, με επιλογές που δεν της «βγήκαν» και ποδόσφαιρο που στις περισσότερες αναμετρήσεις δεν ικανοποιούσε το παραμικρό από αυτό που θέλει να βλέπει ο κόσμος της.

Ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό! Αποκρουστική αγωνιστική εικόνα, μένοντας εκτός Ευρωπαϊκών εισιτηρίων στην πρώτη χρονιά που μπορούσαν να διεκδικήσουν λόγω της λήξης της τιμωρίας τους απ’ την UEFA. Περίοδος που οι «πράσινοι» θέλουν να ξεχάσουν όσο το δυνατόν συντομότερα.

Την εξάδα συμπλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης, που έκανε εξαιρετικό πρώτο μισό στο 2021 με τον Μίλαν Ράσταβατς στο… τιμόνι.

Στις πιο πίσω θέσεις, σαφώς η είδηση της χρονιάς ήταν ο υποβιβασμός της ΑΕΛ. Η ιστορική ομάδα τερμάτισε τελευταία και αναγκαστικά βρέθηκε στην Super League 2. Με 27 βαθμούς και κακό αγωνιστικό πρόσωπο, δεν μπόρεσαν οι «βυσσινί» να διατηρηθούν στην κατηγορία. Κάτι που τελικά πέτυχε ο Παναιτωλικός… με την ψυχή στο στόμα. Οι Αγρινιώτες στους αγώνες μπαράζ με την Ξάνθη, ηττήθηκαν 2-1 εκτός έδρας και επικράτησαν 1-0 στο «σπίτι» τους. Παραμένοντας στα… σαλόνια.

 
 

Αναφορικά με τους παίκτες, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού ήταν αυτός που… έκλεψε την παράσταση. Με 22 γκολ και 6 ασίστ στην πορεία των «ερυθρόλευκων» προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, ήταν ο επιθετικός που έκανε τη διαφορά.

 

Το τέλος του 2021, βρίσκει ένα διαφορετικό Πρωτάθλημα να έχει φτάσει στη μέση του. Με αναμετρήσεις να εκκρεμούν ακόμη, καθώς η έξαρση κορονοϊού στον Απόλλωνα Σμύρνης ανέλαβε τρία ματς. Διαφορετική Super League, αναφορικά με την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα. Γιατί στην κορυφή δεν άλλαξαν και πολλά.

Ο Ολυμπιακός αήττητος μετά από 15 ματς έχοντας 13 νίκες και 2 ισοπαλίες, είναι με άνεση στην κορυφή. Παρότι δεν αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ποιοτική του διαφορά απ’ τους υπόλοιπους είναι τέτοια που τον καθιστά με άνεση απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Δεύτερη η ΑΕΚ, τρίτος ο ΠΑΟΚ και τέταρτος ο Παναθηναϊκός. Ένωση και «πράσινοι» έδειξαν σαφώς καλύτερο πρόσωπο απ’ το πρώτο μισό της χρονιάς. Παράλληλα, υπήρξαν δύο σημαντικές επιστροφές στους Ελληνικούς πάγκους. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ξανά στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέλαβε τις τύχες του «τριφυλλιού».

Οι μεγάλες «μάχες» που αφήνει σε εκκρεμότητα το 2021, είναι το ποιοι θα βρίσκονται στα play offs (Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης οι βασικοί διεκδικητές), αλλά και το τι θα γίνει στην «ουρά». Ο Απόλλων Σμύρνης είναι ουραγός, αλλά με τρία ματς λιγότερο. Και φυσικά η απόλυτα αρνητική έκπληξη στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι άλλη απ’ τον Ατρόμητο που έχει μόλις 9 βαθμούς!

«Μάχη» υπάρχει και για τον πρώτο σκόρερ μέχρι τώρα. Ο Καρλίτος του Παναθηναϊκού άρχισε εντυπωσιακά τη σεζόν, αλλά μέχρι τη χειμερινή διακοπή με το τέλος του 2021, τον «έπιασαν» οι Κούρτιτς και Ελ Αραμπί. Οι τρεις τους έχουν από 9 γκολ και οδηγούν την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ.

 
 
 

Το 2021 θα είχε το απόλυτο «ερυθρόλευκο» χρώμα ποδοσφαιρικά, αν δεν ήταν στη μέση μια τεράστια «ασπρόμαυρη» πινελιά! Αυτή του ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης στέφθηκε Κυπελλούχος για το 2021, κατακτώντας το τρόπαιο μάλιστα, απέναντι στον Ολυμπιακό. Στερώντας του το δικαίωμα του νταμπλ.

Με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία στο άδειο ΟΑΚΑ, ένας τελικός γεμάτος σασπένς και αγωνία μέχρι το τέλος, έστειλε το Κύπελλο στον πύργο το λευκό! Ο «δικέφαλος» για να βρεθεί στο μεγάλο ραντεβού, απέκλεισε την ΑΕΛ στους «16», τη Λαμία στα προημιτελικά και την ΑΕΚ στα ημιτελικά. Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη, άφησε εκτός Παναιτωλικό, Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, φτάνοντας στον τελικό της 22ης μέρας του Μαϊου.

Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι στο 36’ άνοιξε το σκορ, αλλά ο Εμβιλά ισοφάρισε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους (50’). Για να έρθει ο Κρμέντσικ στο 90ο λεπτό να χαρίσει το τρόπαιο στον «δικέφαλο», κλείνοντας τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μεταφέροντας τα πανηγύρια στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

 



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved