Ολυμπιακός-Λαμία 1-0: Όσο… έπρεπε για να μην «καεί» (photos)

Ολυμπιακός-Λαμία 1-0: Όσο… έπρεπε για να μην «καεί» (photos)

Ολυμπιακός-Λαμία: Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 των «κυανόλευκων» στο «Γ. Καραϊσκάκης» με «χρυσό» σκόρερ τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, παίζοντας όσο… έπρεπε, αν και… φλέρταραν με τη γκέλα.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν ικανοποίησε με την εμφάνισή του τους οπαδούς του που έδωσαν το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο, όμως, έστω κι έτσι, μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε, ήτοι τη νίκη και το «τρίποντο», ούτως ώστε να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το 2021, για τη Super League, φτάνοντας στο +11 από την ΑΕΚ, που αντιμετωπίζει την Δευτέρα (20/12) τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν ένα γρήγορο τέρμα, ωστόσο έπεσαν… πάνω στον Σαράνοφ που είχε εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η πρώτη ήρθε στο 8’ σε σουτ του Εμβιλά από το ύψος της περιοχής, αλλά η μεγαλύτερη ήταν στην φάση του πέναλτι που εκτέλεσε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συγκεκριμένα, στο 18’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Καμαρά από τον Γκέντζογλου. Νωρίτερα, ο Σαράνοφ είχε διώξει την απειλή του Μασούρα, ενώ απέναντι στον Μαροκινό φορ των Πρωταθλητών Ελλάδας, έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε την εκτέλεση του διεθνή επιθετικού.

Δύο λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας της Λαμίας ήταν και πάλι στην σωστή θέση, αρχικά σε σουτ του Αγκιμπού Καμαρά και εν συνεχεία σε νέα… απειλή από τον Μπουχαλάκη, ενώ στο 21’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Αραμπούλι, όμως, ο Βατσλίκ απέκρουσε με τις γροθιές.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 22’ όταν οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Λαλά είδε την κίνηση του Αγκιμπού Καμαρά, που βρέθηκε τετ α τετ με τον Σαράνοφ, ο τελευταίος απέκρουσε, αλλά ο Ελ Αραμπί πήρε το… ριμπάουντ και έγραψε το 1-0.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ στο 25’ με τον Ρόνι Λόπες, έπειτα από «τακουνάκι» του Μπουχαλάκη, αλλά και πάλι ο Σαράνοφ απέκρουσε, ενώ τρία λεπτά αργότερα, η κεφαλιά του Ελ Αραμπί, από την «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, οι Πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να βρουν τον… δρόμο για το δεύτερο τέρμα, αλλά στο 30’ ο Αγκιμπού Καμαρά και στο 39’ ο Ρόνι Λόπες δεν έπιασαν τα σουτ όπως θα ήθελαν, με αποτέλεσμα να απωλέσουν την ευκαιρία να σκοράρουν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα 1-0 με το τέρμα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Χαμηλό τέμπο στην «επανάληψη»

Στο ίδιο… μήκος κύματος κινήθηκε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δυσκολεύονταν να φτιάξουν πολλές ευκαιρίες μπροστά στα καρέ της Λαμίας.

Η πρώτη καλή στιγμή της «επανάληψης» ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς στο 48’ ο Μασούρας έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, βρέθηκε απέναντι στον Σαράνοφ, έκανε το σουτ, ο τελευταίος απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ρέαμπτσιουκ με σέντρα βρήκε τον Ελ Αραμπί, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Η… απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε εννέα λεπτά αργότερα. Ο Γκέντζογλου βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε το σουτ, αλλά ο Μπουχαλάκης έβαλε το κορμί του και σταμάτησε τη πορεία της μπάλας.

Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, οι πολλές αλλαγές επηρέασαν την εικόνα του ματς με τα λεπτά να περνούν χωρίς ουσιαστικές φάσεις. Στο 83’ ο Ονιεκούρου έφυγε στην κόντρα, βρήκε τον Τικίνιο που έκανε το σουτ αλλά και πάλι ο Σαράνοφ απέκρουσε.

Το τελευταίο… κομμάτι άνηκε στους «κυανόλευκους». Η Λαμία προσπάθησε να βρει το γκολ που θα την έβαζε στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, αλλά στο 87’ το σουτ του Αραμπούλι κόντραρε στα σώματα και στο 90’ το σουτ του Προβυδάκη δεν προκάλεσε προβλήματα στον Βατσλίκ.



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved