Ολυμπιακός-ΝΠΣ Βόλος 2-1: Το «καθάρισε» ο Βαλμπουενά (photos)

Ολυμπιακός-ΝΠΣ Βόλος 2-1: Το «καθάρισε» ο Βαλμπουενά (photos)

Ολυμπιακός-ΝΠΣ Βόλος: Την απόσταση των 6 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ διατήρησαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη νίκη 2-1 επί των Βολιωτών, χάρις στην αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις.

Όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι με σκληρές «μονομαχίες», εντάσεις και διαμαρτυρίες είχε το ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 11η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Βόλου, διατήρησε την απόσταση των 6 βαθμών από την ΑΕΚ και «έκλεισε» μία εξαιρετική εβδομάδα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 85ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, αλλά στο 88’ ο Τομ Φαν Βέερτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Όμως, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ματιέ Βαλμπουενά με τρομερή εκτέλεση φάουλ λύτρωσε τους Πειραιώτες, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 10’ με τον Τομ Φαν Βέερτ, έπειτα από ανατροπή του Ρεγκατέν από τον Τόμας Βατσλίκ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Υψηλός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στα πρώτα λεπτά. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, απείλησαν στο 4’ με το σουτ του Ρόνι Λόπες, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 10’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από κάθετη του Μπαρτόλο στον Ρεγκατέν, ο Βατσλίκ τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος είδε τον Τσέχο τερματοφύλακα να μαντεύει σωστά και να το βγάζει, ενώ στην επαναφορά, ο φορ του Βόλου πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ, πάνω από το δοκάρι. Στην συνέχεια, οι Θεσσαλοί θέλησαν να προκαλέσουν κι άλλα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους.

Η αντίδραση των Πειραιωτών ήρθε στο 18’ με τον Λόπες να εκτελεί το φάουλ, ο Εμβιλά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε πάνω στην γραμμή. Μάλιστα, στο 21’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι, σε μακρινό σουτ του Ρόνι Λόπες.

Στα επόμενα λεπτά, ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο για να βάλει… δύσκολα στον Κλέιμαν, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο, χωρίς σκορ.

Πολλές αλλαγές από Μαρτίνς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει τρεις αλλαγές. Οι Μαντί Καμαρά, Γιώργος Μασούρας και Θανάσης Ανδρούτσος μπήκαν αντί των Αγκιμπού Καμαρά, Γκάρι Ροντρίγκες και Κένι Λαλά, αντίστοιχα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ.

Στο 50’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Φαν Βέερτ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά επιστρατεύτηκε από τον Πέδρο Μαρτίνς, ενώ λίγο πριν το φινάλε, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, αγωνιζόμενος δίπλα στον Τικίνιο Σοάρες, σε μία προσπάθεια του Ολυμπιακού να αυξήσει την πίεσή του προς την εστία του Κλέιμαν.

Χαμός στο φινάλε με τρία γκολ

Το ματς είχε γίνει… ροντέο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα, το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν αυτό που έκρυβε όλες τις συγκινήσεις. Στο 81’ ο Ρομέρο μάρκαρε τον Ρέαμπτσιουκ μέσα στην περιοχή, ο αμυντικός των Πειραιωτών βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείξει το σημείο του πέναλτι.

Ακολούθησαν πολλά λεπτά έντασης, αρχικά στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες του Βόλου να διαμαρτύρονται έντονα για την συγκεκριμένη απόφαση, ενώ στην συνέχεια υπήρξε ένταση και πάνω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων. Τελικά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 85’ σημάδεψε σωστά, νίκησε τον Κλέιμαν και άνοιξε το σκορ 1-0.

Όμως, η αντίδραση του Βόλου ήταν άμεση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φαν Βέερτ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ φέρνοντας το ματς στα ίσια. Όμως, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, μίλησε η κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ μερικά εκατοστά έξω από την περιοχή, ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Κλέιμαν, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved