Ο απολογισμός του Λουτσέσκου πριν το ΠΑΟΚ-Άρης – «Είμαστε εντός στόχων»

Ο απολογισμός του Λουτσέσκου πριν το ΠΑΟΚ-Άρης – «Είμαστε εντός στόχων»

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιχείρησε να αναλύσει την παρουσία της ομάδας του.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova προσπάθησε ν’ αναλύσει την κατάσταση στον ΠΑΟΚ και την έως τώρα πορεία του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός στάθηκε στα πολλά παιχνίδια και στους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν μπορεί πλέον πιο ήρεμα να εξηγήσει την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Μπρατισλάβα:

Πιστεύετε ότι μετά το παιχνίδι δεν έχω την ηρεμία να το αναλύσω; Είναι μέρος της δουλειάς μου να είμαι αντικειμενικός και να προσπαθώ να αναλύσω όσο καλύτερα γίνεται το παιχνίδι, οπότε οι σκέψεις είναι πάνω κάτω ίδιες. Ήταν θετικό αποτέλεσμα, όχι ίσως το τέλειο, να κερδίζαμε και να είχαμε 95% πιθανότητες πρόκρισης. Παρόλα αυτά, μας δίνεται η δυνατότητα στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας να διεκδικήσουμε στο 100% την πρόκριση, ενώ την ίδια ώρα ο άμεσος αντίπαλος μας για την πρόκριση, η Σλόβαν, θα παίζει στην Κοπεγχάγη, ένα παιχνίδι που δεν είναι καθόλου εύκολο δεδομένης της ποιότητας της Κοπεγχάγης.

Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με τους παίκτες και προσπαθήσαμε να αναλύσουμε την κατάσταση και να δώσουμε τα δεδομένα. Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μια κακή κατάσταση. Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι καλύτερη. Εξηγήσαμε σε τι φάση είμαστε. Είμαστε μια ομάδα που παλεύει για όλους τους στόχους, είτε είναι το πρωτάθλημα είτε η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa Conference League, από την άλλη εβδομάδα ξεκινάει και η μάχη για το Κύπελλο. Από κει και πέρα, είχαμε θεωρώ και "κακή τύχη" στην κλήρωση του πρωταθλήματος, με πολλά δύσκολα και εκτός έδρας παιχνίδια ενδιάμεσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ξεκινώντας από το Γιβραλτάρ, μετά από δύο μέρες παίζαμε στην Τρίπολη. Μετά την ΑΕΚ παίξαμε με τη Σλόβαν και έπρεπε να παίξουμε μετά εκτός έδρας με τον ΟΦΗ. Μετά το εκτός έδρας με την Κοπεγχάγη, πήγαμε στο «Καραϊσκάκης». Μετά την Κοπεγχάγη στο εντός έδρας, πήγαμε στον Παναθηναϊκό. Τώρα, μετά από τη Σλόβαν, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άρη, ένα τοπικό ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που πονάει μετά το 0-5 στον προηγούμενο αγώνα. Πάντα υπάρχει ένα εκτός έδρας παιχνίδι που μας κουράζει όσον αφορά στο ταξίδι, φτάνουμε πάντα αργά το βράδυ, πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το κομμάτι.

Το δεύτερο στοιχείο αφορά την αλλαγή φιλοσοφίας που ζητάμε να εφαρμόσουμε στην ομάδα. Τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Κι όταν έχεις μια καινούρια ομάδα και προσπαθείς να δουλέψεις πράγματα, γίνεται πολύ δύσκολο όταν δεν έχεις χρόνο να προπονηθείς, με όλες αυτές τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Στις διακοπές των εθνικών ομάδων, υπάρχουν 11 ποδοσφαιριστές στο αθλητικό κέντρο και προπονούνται. Όταν υπάρχουν τα συνεχόμενα παιχνίδια, η προηγούμενη και η επόμενη είναι οι μόνες μέρες που μπορούμε να δουλέψουμε και να εφαρμόσουμε αυτά που θέλουμε. Είναι λίγο δύσκολο όσον αφορά στην οργάνωση και την προσπάθεια μας. Από κει και πέρα, ένα άλλο στοιχείο είναι ότι εκτός του Ολυμπιακού, οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν ένα παιχνίδι ανά εβδομάδα. Οπότε πρέπει εμείς να βρούμε πώς θα διαχειριζόμαστε την κατάσταση, βάζοντας στο μυαλό μας ότι πρέπει συνεχώς να κερδίζουμε, να κερδίζουμε, να κερδίζουμε, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους που έχουν διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι τους.

Το τρίτο, και πιο σημαντικό στοιχείο, είναι το γεγονός ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε το πνεύμα του να παλεύουμε, το πνεύμα του νικητή που θέλουμε να φτιάξουμε, παίζοντας κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι στα τελευταία 23 χρόνια ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει 20 πρωταθλήματα, πρέπει να συμπεράνουμε ότι υπάρχει μια διαφορετική εμπειρία όσον αφορά στη διαχείριση των καταστάσεων με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Από κει και πέρα πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ως ευκαιρία να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση που θέλουμε, να βρισκόμαστε μέσα στους στόχους που θέτουμε. Μπορεί κάποιες φορές τα πράγματα να μη δουλεύουν όπως θα θέλαμε, αλλά μένοντας μέσα στους στόχους σου έρχεται και το κίνητρο που σου δίνει και κίνητρο να συνεχίσεις.

Ένα παράδειγμα, σα μια μικρή ιστορία σε σύγκριση με την προηγούμενη θητεία μου εδώ, ο Μπίσεσβαρ ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες μας και παρόλα αυτά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του δινόταν η δυνατότητα να ξεκουραστεί για να έχει καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα, αλλά φέτος αναγκαζόμαστε να τον χρησιμοποιούμε συνεχώς και δεν υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος ξεκούρασης για τον ίδιο. Αυτό συμβαίνει κυρίως, γιατί θα πρέπει να ξεπερνάμε μες στη χρονιά τραυματισμούς και κρούσματα κορωνοϊού.

Οπότε, θα πρέπει να ξέρουμε ότι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά σε καλή περίοδο, που δεν είμαστε και φανταστικοί, αλλά δεν είμαστε και κακοί. Πρέπει να διατηρήσουμε το κίνητρο ψηλά και το πνεύμα του μαχητή, με την νοοτροπία να μπαίνεις στο γήπεδο και να τα δίνεις όλα. Και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλη ευχαρίστηση στο τέλος της σεζόν».

Για το αν ασχολείται με μεταγραφικά ζητήματα:

«Αυτό που με απασχολεί είναι το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν αναμένει επιστροφές ποδοσφαιριστών:

«Έχουμε δύο που επιστρέφουν, έναν εκτός. Αυτή είναι η διακύμανση όταν παίζεις τόσα πολλά παιχνίδια. Ο Ίνγκασον είναι εντός, ο Μιχαηλίδης εντός, ο Κρέσπο εκτός».

Για τον αντίπαλο:

«Σκληρό παιχνίδι, κόντρα σε μια καλή ομάδα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Προέρχεται από ένα αποτέλεσμα που πραγματικά την πονάει. Εμείς προερχόμαστε από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με καλή διάθεση, γιατί έχουμε τις πιθανότητες πρόκρισης υπέρ μας. Έχουμε συζητήσει για τη σημασία του παιχνιδιού, όλοι γνωρίζουν γι' αυτοί, οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι και ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν».



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved