ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Την «χτύπησε» εκεί που πονούσε και πάει για τίτλο (photos+videos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3: Την «χτύπησε» εκεί που πονούσε και πάει για τίτλο (photos+videos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι κορυφής στο ΟΑΚΑ, μια και οι Πειραιώτες επικράτησαν 3-2 της Ένωσης, «χτυπώντας» την εκεί που… πονάει. Στην άμυνα. Οι Πρωταθλητές έκαναν πέρασμα τίτλου, εκμεταλλευόμενοι και την ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Ονειρική ήταν η επανέναρξη του πρωταθλήματος για το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς, μια και πήρε το ντέρμπι κορυφής κόντρα στην ΑΕΚ, αύξησε τη διαφορά του στους 6 βαθμούς από την Ένωση και παράλληλα έφτασε στο +7 από τον ΠΑΟΚ, μια και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 2-0 από τον ουραγό Ατρόμητο, που μέχρι σήμερα δεν είχε γευτεί τη χαρά της νίκης.

Η ομάδα του Λιμανιού ήταν «κυνική» αφού πήρε το «τρίποντο» παίζοντας όσο… έπρεπε, με την ΑΕΚ να έχει έντονα παράπονα για τη φάση του 33ου λεπτού, όπου ζητάει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βράνιες από τον Μασούρα και στην εξέλιξη ο Ελ Αραμπί σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο ντέρμπι. Η Ένωση ήταν καλύτερη πάνω στον αγωνιστικό χώρο, αλλά την ίδια στιγμή αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην άμυνα.

Μάλιστα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει μπροστά της ένα ιδιαίτερα δύσκολο… έργο, αφού την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», τη στιγμή που ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Βόλο.

Έτσι ξεκίνησαν το ματς οι δύο προπονητές

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και μ’ όλα τα διαθέσιμα… όπλα του παρουσίασε τον «Δικέφαλο» ο Αργύρης Γιαννίκης. Συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στα δεξιά βρέθηκε ο Κλεμάν Μισελέν, στα αριστερά ήταν ο Μιλάντ Μοχαμαντί και στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Όγκνιεν Βράνιες και Γεράσιμος Μήτογλου.

Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Αντρέ Σιμόες και Ντάμιαν Σιμάνσκι, τον ρόλο του οργανωτή είχε αναλάβει ο Πέτρος Μάνταλος, με τον Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά, τον Στίβεν Τσούμπερ στα αριστερά και κορυφή ήταν ο Σέρχιο Αραούχο.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε μία… έκπληξη στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι για τους Πειραιώτες. Στο 4-2-3-1 ο Τόμας Βάτσλικ ήταν στο τέρμα. Στα δεξιά ήταν ο Κένι Λαλά, με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Αμπού Παπέ Σισέ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στο κέντρο ήταν οι Γιαν Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, ενώ επιτελικός μέσος στον άξονα ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Γιώργος Μασούρας, στο αριστερό ο Χένρι Ονιεκούρου και στην κορυφή βρέθηκε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Εκρηκτική εκκίνηση στο ντέρμπι

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ντέρμπι κορυφής στο ΟΑΚΑ, μια και στην πρώτο λεπτό, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, ο Μασούρας το εκτέλεσε, οι αμυντικοί της Ένωσης δεν έδιωξαν σωστά και έξω από την περιοχή, ο Αγκιμπού Καμαρά με τρομερό σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Τσίτσαν Στάκνοβιτς που δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν άμεσα το γκολ της ισοφάρισης, παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 12’ ο Λιβάι Γκαρσία δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τόμας Βατσλίκ, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε. Όμως, τρία λεπτά αργότερα, υπέπεσε σε λάθος, μια και δεν υπολόγισε σωστά τη σέντρα του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Αραούχο βγήκε πρώτος και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εστία των Πειραιώτων, γράφοντας το 1-1 και βάζοντας… φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη. Οι «κιτρινόμαυροι» θέλησαν να βρουν ένα ακόμα τέρμα πριν το ημίχρονο, φτάνοντας στην ανατροπή. Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές στημένες μπάλες, με φάουλ και συνεχόμενα κόρνερ, αλλά η καλύτερη στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 24ο λεπτό, ο Μασούρας βρήκε τον Λαλά, αυτός σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της ΑΕΚ να απειλήσει. Ο Τσούμπερ εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 32’ ο Σιμάνσκι δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ, «κυνικός» ο Ελ Αραμπί

Στο 33ο λεπτό έγινε η φάση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ένωση. Έπειτα από κόρνερ, ο Βράνιες βρέθηκε στο έδαφος, έπειτα από μαρκάρισμα του Μασούρα, ο διαιτητής Βερίσιμο δεν καταλόγισε κάτι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Λαλά με τρομερή κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ελ Αραμπί, που κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας της ΑΕΚ, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, οι δύο φάσεις εξετάστηκαν από το VAR, όπου επικεφαλής ήταν ο Τιάγκο Μάρτινς και έπειτα από λίγα λεπτά, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, με τους Πειραιώτες να παίρνουν και πάλι «κεφάλι» στο σκορ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να αντιδράσει. Στο 43’ ο Σιμάνσκι δεν μπόρεσε να απειλήσει μέσα από την περιοχή, καθώς το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Καμαρά έδιωξε σε νέο κόρνερ ωραία συνεργασία των «κιτρινόμαυρων».

Κίνηση με Άμραμπατ

Στην έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να δώσει άλλη… πνοή στην επίθεση της ομάδας του. Για τον λόγο αυτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον Λιβάι Γκαρσία, που δεν φάνηκε σε μεγάλο βαθμό και πέρασε εντός τον Νορτνίν Άμραμπατ.

Η ΑΕΚ συνέχισε το δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως τελείωσε το πρώτο. Ήτοι είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους προς την περιοχή του Τόμας Βατσλίκ. Στο 49’ ο Μοχαμάντι έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Μάνταλου τρία λεπτά αργότερα και το σουτ του Μασούρα στην εξέλιξη της φάσης.

Η πίεση της Ένωσης συνεχίστηκε και τα επόμενα λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν την «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Ολυμπιακού. Στο 62’ το σουτ του Άμραμπατ πέρασε άουτ και τρία λεπτά αργότερα, ο άσος του «Δικέφαλου» είδε τον Βατσλίκ να διώχνει με τα πόδια.

Την πλήγωσε η άμυνα

Ωστόσο, στο 70ο λεπτό, οι γηπεδούχοι… πλήρωσαν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Από την στιγμή που δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στις «επισκέψεις» στα καρέ του Βατσλίκ, είδαν τον Ολυμπιακό να τους «χτυπά» και πάλι στις αδυναμίες τους.

Συγκεκριμένα, ο Μοχαμάντι, που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, υπέπεσε σ’ ένα τραγικό λάθος. Στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα προς την άμυνα, δεν είδε την κίνηση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Στάνκοβιτς και με πλασέ διαμόρφωσε το 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν για δεύτερη φορά να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και πάλι με τον ίδιο δράστη. Ο Μαροκινός απέδειξε πως αποτελεί το βαρύ «πυροβολικό» των Πειραιωτών, κινούμενος εξαιρετικά στον χώρο και έχοντας τα κατάλληλα τελειώματα.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να πάρουν… αέρα τριών τερμάτων, καθώς ο Ελ Αραμπί έφυγε και πάλι στον χώρο, είδε τον Καμαρά, αυτός σούταρε ο Στάνκοβιτς απέκρουσε, η μπάλα έφτασε και πάλι στον μέσο του Ολυμπιακού που έπιασε και δεύτερο σουτ, αλλά αυτή τη φορά ήταν άτυχος, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να αλλάξει δραματικά την εικόνα της ομάδας του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσαριφάρντ για να πάει στο «πλευρό» του Αραούχο, ενώ εκτός βγήκε και ο Μοχαμάντι, μετά το τραγικό λάθος που έκανε, αλλά και ο Σιμάνσκι, δίνοντας τη θέση του Γέβτιτς.

Η ΑΕΚ είχε πολλά πρόσωπα στην επίθεση και αύξησε την πίεση προς την εστία του Βατσλίκ. Μάλιστα, στο 79’ η Ένωση έδειξε και πάλι… παλμό, καθώς μείωσε με τον Αραούχο, ο οποίος σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα, έπειτα από λάθος του Μασούρα έξω από την περιοχή και σέντρα του Ανσαριφάρντ.

Στα τελευταία λεπτά ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 82’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Ο Αγκιμπού Καμαρά έφυγε υποδειγματικά στην κόντρα, έκανε όλη την κούρσα, έβγαλε τη σέντρα στον Μασούρα, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς.

Ακολούθησε ένα… ροκ μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με σκληρά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αλλά δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη και την ΑΕΚ να… μένει στα παράπονα από τις αποφάσεις του Πορτογάλου ρέφερι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AEK-Ολυμπιακός: Γκολάρα ο Αραούχο και 2-3 (video)

AEK-Ολυμπιακός: Γκολάρα ο Αραούχο και 2-3 (video)

AEK-Ολυμπιακός: Δώρο Μοχαμάντι το 1-3 - Σκόραρε ξανά ο Ελ Αραμπί (video)

AEK-Ολυμπιακός: Δώρο Μοχαμάντι το 1-3 - Σκόραρε ξανά ο Ελ Αραμπί (video)

AEK-Ολυμπιακός: 'Εξαλλη η Ένωση για τη φάση με Βράνιες - «Καθαρό πέναλτι...»

AEK-Ολυμπιακός: 'Εξαλλη η Ένωση για τη φάση με Βράνιες - «Καθαρό πέναλτι...»

Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved