ΑΕΚ-Λαμία 1-0: Την λύτρωσε ο Αραούχο (photos+videos)

ΑΕΚ-Λαμία 1-0: Την λύτρωσε ο Αραούχο (photos+videos)

ΑΕΚ-Λαμία: Η Ένωση κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στον «Τσίνο».

Σημαντική νίκη πήρε η ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία με 1-0, σε ένα παιχνίδι που δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα. Τη λύση για την Ένωση έδωσε ο Αραούχο στο 67’, όταν πέτυχε το γκολ με δυνατό σουτ. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν φλύαροι και άνευροι, ενώ η Λαμία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη τους για να πετύχουν κάποιο γκολ.

Μετά το 1-0, η ΑΕΚ είχε κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει με τον Μάνταλο, ενώ είχε δοκάρι στο 89’ με κοντινό πλασέ του Λε Ταλέκ. Πάντως η Ένωση προβλημάτισε με την εικόνα της, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν απειλούσε ιδιαίτερα, ενόψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Αραούχο όμως κατάφερε με την ποιότητά του να δώσει τη λύση και τη νίκη στην Ένωση.

Πώς παρατάχθηκαν

Μια αλλαγή έκανε μόνο η ΑΕΚ σε σχέση με το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ωστόσο ανακάτεψε την… ενδεκάδα. Αντί του τιμωρημένου Λιβάι Γκαρσία, θέση στο βασικό σχήμα πήρε για πρώτη φορά ο Γέβτιτς, ο οποίος έπαιξε σε ρόλο «δεκαριού». Ο Τσούμπερ πήγε αριστερά και ο Άμραμπατ δεξιά από τον κεντρικό φορ Αραούχο.

Η Λαμία έκανε αρκετές αλλαγές στο βασικό της σχήμα, καθώς ο Μιχάλης Γρηγορίου θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του.

Φλύαρη ΑΕΚ

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Λαμία, με το σουτ του Ρόμανιτς στο 6’ να περνά άουτ. Στο 9’ ο Γέβτιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζαβέλλας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Ένωση προσπαθούσε να επιτεθεί κυρίως από τα δεξιά με τον Άμραμπατ, με τη Λαμία πάντως να πιέζει ψηλά.

Κάποιες ενέργειες του Τσούμπερ και τον Αραούχο δεν είχαν το σωστό τελείωμα, με την ΑΕΚ να μην έχει την ένταση για να φτάσει στο γκολ. Στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Τσούμπερ πέρασε άουτ, σε ένα ημίχρονο που η Ένωση ήταν άνευρη και η Λαμία δεν της έδωσε χώρους.

Άνευρη ΑΕΚ, αναθάρρησε η Λαμία

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και στο 50’ ένα σουτ του Αραούχο πέρασε άουτ. Τη νωθρή εικόνα των γηπεδούχων προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Λαμία.

Στο 51’ ο Μανουσάκης πήρε την κεφαλιά σε καλό σημείο, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 55’ ο Ελευθεριάδης βρέθηκε προ του Στάνκοβιτς, αλλά ο Χατζισαφί τον έκοψε σωτήρια.

Στο 59’ ένα σουτ του Τσούμπερ πέρασε άουτ, ενώ στο 63’ ο Τσανδάρης έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Αλλαγή στη διάταξη και… γκολ

Οι αλλαγές του Μιλόγεβιτς φρέσκαραν την επίθεση της ΑΕΚ, με τον Ανσαριφάρντ να παίρνει θέση δίπλα στον Αραούχο, σε ένα 4-2-4-2. Στο 67’ από μπαλιά του Χατζισαφί, ο «Τσίνο» έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Στο 77’ ο Μάνταλος έχασε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε το πλασέ του.

Η Λαμία όμως πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο για την ισοφάριση. Στο 79’ ο Ρόμανιτς αστόχησε σε τετ-α-τέτ, σε φάση που υποδείχτηκε λανθασμένα οφσάιντ.

Φάσεις και δοκάρι

Στο 85’ και στο 86’ ο Μάνταλος έκανε δύο σουτ που δεν βρήκαν στόχο, ενώ ενδιάμεσα στις δύο φάσεις, ο Καραμάνος δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ η Λαμία ζητά πέναλτι για πάτημα του Σάκχοφ.

Στο 89’ η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Λε Ταλέκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από κοντά.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΚ να παίρνει μια σπουδαία νίκη ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή στην Τούμπα.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν (90’ Σβάρνας), Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Βράνιες, Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (64’ Σάκχοφ), Άμραμπατ (46’ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Γέβτιτς (64’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο (73’ Μάνταλος).

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Μαζουλουξής, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (65’ Προβυδάκης), Νούνιες, Ελευθεριάδης (74’ Βλαχομήτρος), Μανούσος (65’ Καραμάνος), Μανουσάκης (65’ Τιρόνε), Ρόμανιτς.



ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved