Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: Ξέσπασμα με τεσσάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης 4-1: Ξέσπασμα με τεσσάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης: Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη 4-1 επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με… ξέσπασμα από τον Τικίνιο Σοάρες που σημείωσε δύο τέρματα.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να πάρει μία εύκολη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, να διπλασιάσει τα «τρίποντα» στο φετινό μαραθώνιο και να το κάνει με εμφατικό τρόπο. Αυτό το κατάφεραν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, αν και για μία ακόμα φορά έδειξαν κενά στην άμυνά τους.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Τικίνιο Σοάρες, ο οποίος συνδέθηκε σε δύο περιπτώσεις με την αντίπαλη εστία, σημειώνοντας τα πρώτα του τέρματα με τη φανέλα των Πρωταθλητών Ελλάδας. Στα θετικά για τον Ολυμπιακό ήταν η επιστροφή του Γιώργου Μασούρα με γκολ, όμως, ο Έλληνας μέσος αποχώρησε με πρόβλημα στο πόδι του και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες.

Δυναμική εκκίνηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησαν να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το έργο τους στη συνέχεια, αλλά στο 2ο λεπτό ο Τικίνιο δεν κατάφερε να βρει στόχο στην κεφαλιά που έκανε από τη σέντρα του Μασούρα.

Η υπεροχή των Πρωταθλητών Ελλάδας έφερε καρπούς μερικά λεπτά αργότερα. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε ωραία κίνηση μέσα από την περιοχή, από πλάγια θέση επιχείρησε το σουτ, ο Κότσαρης απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Γιώργος Μασούρας, στην επιστροφή του από τον τραυματισμό, από κοντά έγραψε το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσε να βρει τους… διαδρόμους προς την εστία του Απόλλωνα. Μάλιστα, η επόμενη… υποψία φάσης έγινε στο 26’ με τον Μασούρα, που πήρε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ματέι και κατέληξε κόρνερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ονιεκουρού στο 29’.

Ένα πεντάλεπτο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάστρο στον Ανδρούτσο, αλλά έπειτα και την εξέταση του VAR ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα.

«Χτύπησε» με Τικίνιο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το παιχνίδι. Ήτοι με τους Πειραιώτες να βρίσκουν ένα γρήγορο γκολ. Ήταν το 47ο λεπτό, όταν ο Κουντέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τικίνιο βρέθηκε στην «καρδιά» της περιοχής του Απόλλωνα, νίκησε τον Σλίβκα στον… αέρα και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, αναζητώντας κι άλλα τέρματα, αλλά στο 65’ η κεφαλιά του Τικίνιο, έπειτα από σέντρα του Κουντέ πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως, ο Κότσαρης με διπλή προσπάθεια κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο. Μετά τις δύο χαμένες ευκαιρίες, ο Τικίνιο κατάφερε να συνδεθεί και πάλι με τα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, στο 75’ ο Κουντέ εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος έμεινε όρθιος, γύρισε και με τρομερό σουτ σκόραρε για δεύτερη φορά, κάνοντας το 3-0 για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να μειώσει, έπειτα από μία περίεργη φάση. Ο Ντομίνγκες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπα δεν μπόρεσε να διώξει, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, ο Βατσλίκ που ήταν πεσμένος δεν κατάφερε να διώξει σωστά και ο Ντάουντα που ακολουθούσε τη φάση, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ολυμπιακού.

Όμως, οι Πειραιώτες έσπευσαν άμεσα να… τελειώσουν τη «δουλειά», καθώς στο 87’ ο Μάριος Βρουσάι με όμορφο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Ο διεθνής μέσος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ, την έστειλε στο αριστερό «παραθυράκι» του Κότσαρη.

Πάντως, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε και σ’ ένα δεύτερο γκολ με τον Παμλίδη, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε έπειτα από την υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ και την εξέταση του VAR.



Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved