ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Άντεξε στην πίεση και έμεινε κορυφή (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Άντεξε στην πίεση και έμεινε κορυφή (photos+video)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός: Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα «φιγουράρει» ο «Άγιαξ της Ηπείρου», καθώς επικράτησε 1-0 των «πράσινων» και έκανε το 2Χ2.

Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με το όμορφο τέρμα του Μίκαελ Γκαρντάβσκι έξω από την περιοχή, άντεξε στη μεγάλη πίεση που του άσκησε ο Παναθηναϊκός και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναγκάστηκαν για μεγάλο διάστημα να παίξουν απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σημαντικά τον Γιούρι Λοντίγκιν και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα.

Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Αθήνα και τη Νίκαια για την 3η αγωνιστική, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (23/09) τον Ιωνικό, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί του Άρη, ενώ οι «κίτρινοι» υποδέχονται την Τετάρτη (22/09) τον Παναθηναϊκό στο «Κλ. Βικελίδης» στο ντέρμπι της τρίτης... στροφής της Super League.

Δυναμική εκκίνηση με γκολάρα

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε το παιχνίδι για τους Ηπειρώτες. Το «συγκρότημα» του Ηρακλή Μεταξά μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση, είχε δύο στημένες μπάλες με ισάριθμα κόρνερ και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 5ο λεπτό μ' ένα όμορφο γκολ.

«Δράστης» για τους γηπεδούχους ήταν ο Μίκαελ Γκαρντάβσκι, ο οποίος πήρε τη μπάλα από τον Περέα και με πλασέ στην κίνηση, έξω από την περιοχή και προς τον άξονα, την έστειλε στην εστία του Διούδη, που δεν μπορούσε να αντιδράσει, ενώ είχε βρει και το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει. Δύο λεπτά μετά την «ψυχρολουσία» που δέχθηκε ο Καρλίτος έκανε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, όταν το γύρισμα που έκανε δεν βρήκε στόχο. Οι «πράσινοι» είχαν πάρει την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Γιούρι Λοντίγκιν.

Η επόμενη απειλή για το «συγκρότημα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε με την συμπλήρωση του 30λεπτου, όταν ο Λούντκβιστ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάρλια πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πάντως, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που έφτασε με αξιώσεις κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν στο 39' ο Περέα έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, ο Κόντε δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ και ο Διούδης μπλόκαρε. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη φάση ο Αργεντίνος αποχώρησε με πρόβλημα στον μηνίσκο και έδωσε τη θέση του στον Μορέιρα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να διώξει, ο Αϊτόρ έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι για τους Ηπειρώτες, όταν στο 45' ο Μορέιρα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο Περέα δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας που πέρασε άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Σάρλια βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, καθώς έπειτα από κόρνερ, ο Χουάνκαρ έκανε τη σέντρα έξω από την περιοχή, ο αμυντικός των «πράσινων» πήρε νέα κεφαλιά, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

«Πράσινη» υπεροχή αλλά άκαρπη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να αναλαμβάνει τα ηνία. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά είχαν μπροστά τους την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και δύσκολα μπορούσαν να την διασπάσουν.

Στο 49' ο Κώτσιρας θέλησε να προκαλέσει ρήγμα από τα δεξιά αλλά ο Λοντίγκιν βγήκε και καθάρισε τη φάση, ενώ στο 54' ο Λούντκβιστ εκτέλεσε απ' ευθείας το φάουλ από τον άξονα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι «πάτησαν» την αντίπαλη περιοχή με τον Πέερσμαν, ο οποίος θέλησε να περάσει τον Αϊτόρ που είχε πέσει για να τον κόψει, η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού του Παναθηναϊκού και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ωστόσο, έπειτα από την εξέταση του VAR, ο Έλληνας ρέφερι πήρε... πίσω την αρχική του απόφαση, θεωρώντας την επαφή ως ακούσια.

Πάντως, η επόμενη καλή στιγμή του ματς ήταν για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά, όταν στο 63' ο Περέα μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων από πλάγια θέση, υπό πίεση έκανε το σουτ, αλλά ο Διούδης έδιωξε με τις γροθιές. Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την κατοχή, κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα από τα πλάγια, με την παρουσία του Χατζηγιοβάνη στον αγωνιστικό χώρο, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να δημιουργήσει σημαντική απειλή για την εστία του Λοντίγκιν.

Στο 85' ο Έλληνας μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» έκανε τη σέντρα, ο Κάργας πήγε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα κόρνερ, εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Λοντίγκιν, ενώ στο 90' ο Μακέντα πήρε την κεφαλιά από νέα σέντρα του Χατζηγιοβάνη, όμως δεν βρήκε στόχο και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα των Ηπειρωτών, όμως και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν σωστοί στις επεμβάσεις τους, με αποτέλεσμα να πάρουν ένα σημαντικό «τρίποντο» που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved