ΑΕΚ: Παρουσίασε τις μεταγραφές της - Ανοιχτό για έξτρα προσθήκη
2 SHARES

ΑΕΚ: Παρουσίασε τις μεταγραφές της - Ανοιχτό για έξτρα προσθήκη

Η ΑΕΚ παρουσίασε τις 13 φετινές μεταγραφές της και έθεσε ψηλά τον πήχη.

Ριζικές είναι οι αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ φέτος, καθώς ήρθαν 13 παίκτες, ενώ 12 αποχώρησαν το καλοκαίρι. Μάλιστα, δεν απέκλεισαν οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου να γίνει και άλλη κίνηση έως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους.

Σε μια διαδικτυακή εκδήλωση, η Ένωση παρουσίασε τα 13 νέα αποκτήματά της, τα οποία έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, ενόψει του πρωταθλήματος που αρχίζει.

Μοναδικός… θεατής σε αυτή την εκδήλωση ήταν ο μικρός Ερμής, ο οποίος μέσω του προγράμματος Make a Wish κέρδισε τη θέση του εκεί και πήρε μια μπάλα με τις υπογραφές των νέων αποκτημάτων.

Αρχικά έγινε η παρουσίαση των μεταγραφών, με τη σειρά που αποκτήθηκαν και ο καθένας απηύθυνε έναν μικρό χαιρετισμό.

Στάνκοβιτς: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος που είμαι σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ. Σε ένα κλαμπ που ξέρει να διεκδικεί τίτλους. Γι’ αυτό είμαι εδώ».

Παρράς: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, ήρθα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Μήτογλου: «Είμαι χαρούμενος, τιμή για εμένα να είμαι εδώ, θέλω να βελτιωθώ προσωπικά και να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσουμε τίτλους».

Τζαβέλλας: «Να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον προπονητή για μια γενναία προσπάθεια για να μπορώ να βρω εδώ, θα μιλήσω στο γήπεδο, θα προσπαθήσω να ανταμειφθούν οι κόποι της ομάδας να με φέρει. Μια καλή χρονιά και να έχουμε υγεία».

Λε Ταλέκ: «Καλησπέρα στους φίλους της ΑΕΚ και σε όλους. Θέλω να πω ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους, έχουμε δουλέψει καλά, έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια οπότε εύχομαι ότι καλύτερο».

Αμπραμπάτ: «Είμαι χαρούμενος που είμαι στην ΑΕΚ. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μεταγραφή σαν ελεύθερος. Μου εξήγησαν το πρότζεκτ είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ, είναι επίσης ενθουσιασμένος που θα γνωρίσω τον κόσμο της ΑΕΚ».

Αραούχο: «Αισθάνομαι ότι είμαι σπίτι μου, θέλω να βοηθήσω έτσι ώστε η ομάδα να έχει επιτυχημένη χρονιά να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Χατζισαφί: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, σε ένα πολύ μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΚ».

Τσούμπερ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της οικογένειας στην ΑΕΚ, δεν μπορώ να περιμένω για να αγωνιστώ. Άργησα λίγο λόγω των εθνικών, έχω ακούσει τα καλύτερα για το κλαμπ και τον υπέροχο κόσμο μας».

Μισελέν: «Είμαι περήφανος που είμαι στην ΑΕΚ εύχομαι να καταφέρουμε τους στόχους μας είναι μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ και είμαι αισιόδοξος».

Γέβτιτς: «Για μένα είναι λίγο πιο δύσκολο γιατί ήρθα ο τελευταίος ως μεταγραφή, αισθάνομαι ευγνώμων για την προσπάθεια που έκανε η ΑΕΚ να είμαι εδώ, να φτιάξουμε ένα δυνατό γκρουπ».

Ρότα: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ, θα κάνω τα πάντα να βοηθήσω την ομάδα».

Στη συνέχεια, οι Παναγιώτης Κονέ και Γιάννης Παπαδημητρίου απάντησαν σε ερωτήσεις για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ και πόσο αυτός άλλαξε μετά τον αποκλεισμό της Βελέζ, το ελεύθερο που τους είχε δώσει ο Μελισσανίδης, την περίπτωση Εντσάμ, το πρότζεκτ της ομάδας Β, αλλά και το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής τις επόμενες μέρες.

Οι απαντήσεις του Παπαδημητρίου:

Για την πιθανότητα άλλης μεταγραφής: «Κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε ολοκληρώσει τις μεταγραφές, αλλά είμαστε ένας μεγάλος οργανισμός κι όσο υπάρχει περιθώριο θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Όπου υπάρχει ευκαιρία, η ΑΕΚ θα είναι εκεί... Ο αποκλεισμός από την Βελέζ ήταν ένα πολύ στενόχωρο γεγονός. Κάναμε την ανάλυση μας εσωτερικά, δεν μπορούμε να την κάνουμε δημόσια. Πρέπει να προχωρήσουμε, είμαστε πολύ μεγάλη ομάδα και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω».

Για την απόκτηση του Τσούμπερ: «Το κλειδί με τον Τσούμπερ ήταν πως η ΑΕΚ ως οργανισμός, έδειξε αντανακλαστικά. Παρουσιάστηκε στη διαπραγμάτευση ένα θέμα που έπρεπε να λυθεί άμεσα. Το δεύτερο ήταν πως δείξαμε το ενδιαφέρον μας με τον σωστό τρόπο σε έναν παίκτη που κακά τα ψέματα, ένα μήνα πριν δεν θα σκεφτόταν να έρθει. Και σίγουρα έπαιξε ρόλο η πλευρά του οικονομικού, που είχε να κάνει με τον ιδιοκτήτη».

Για την υπόθεση του Εντσάμ: «Στην υπόθεση Εντσάμ έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν δημοσίως κάποια άλλα όχι, οπότε ας μείνουμε εκεί».

Για το αν έμειναν ευχαριστημένοι από όσα έγιναν: «Στην πρώτη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη, η απόφαση ήταν για ριζικές αλλαγές. Αυτό τηρήθηκε απόλυτα. Δυστυχώς ήρθε ο αποκλεισμός από τη Βελέζ, αλλά το πλάνο στηρίχθηκε. Είχε να κάνει με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά και το θέμα νοοτροπίας. Θέλαμε παίκτες με μεγάλη εμπειρία, που να έχουν κάνει πρωταθλητισμό και πρέπει στην ΑΕΚ να έχουμε παίκτες που να ξέρουν από πρωταθλητισμό. Με την πείρα τους επίσης επιχειρούμε να ελαχιστοποιήσουμε το διάστημα προσαρμογής. Στο αθλητικό κομμάτι θέλαμε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι, πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και γενικά πιο αθλητικά παιδιά. Ακόμη κι αυτοί που δεν καταφέραμε να φέρουμε, είχαν όλοι αυτά τα χαρακτηριστικά. Και τη νοοτροπία που θέλουμε να βάλουμε στα αποδυτήρια μας».

Για τον προπονητή: «Ο κ. Μιλόγεβιτς ξέρει καλά την ΑΕΚ, ξέρει τις απαιτήσεις της, έχει κάνει πρωταθλητισμό».

Για τους στόχους της χρονιάς: «Το DNA της ΑΕΚ δεν θα το πει ο Παπαδημητρίου και ο Κονέ. Ο κ. Μελισανίδης έκανε μια τεράστια επένδυση, δεν μας είπε όχι σε τίποτα. Όχι μόνο στήριξε το πλάνο, αλλά το ενίσχυσε κι άλλο. Και τήρησε αυτό που είχε πει και σε σας. Στο πολλαπλάσιο μ'αλοστα, γιατί τότε είχε μιλη΄σει για επτά – οκτώ παίκτες. Δεν έγινε αυτή η επένδυση για να μην κυνηγήσουμε την πρωτιά. Από την άλλη η ομάδα χρειάζεται χρόνο, που η ΑΕΚ ποτέ δεν τον έχει και γι' αυτό δεν θα είναι εύκολο».

Για την ΑΕΚ Β: «Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στην εξέλιξη αυτή που έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν ξέρω τι είχε γίνει στο παρελθόν, μπορώ να μιλήσω για το διάστημα που είμαστε εμείς εδώ. Θέλει πολλή δουλειά και πιθανώς στο ξεκίνημα να φανεί πως είμαστε κάπως πίσω από τον ανταγωνισμό. Αλλά θεωρώ πως με την δουλειά που θα συνεχίσουμε στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, θα δούμε καλά πράγματα...».

Για τη νοοτροπία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ: «Όταν δουλεύεις στην ΑΕΚ δεν επιτρέπεται να είσαι ευχαριστημένος ποτέ. Τη στιγμή που θα νιώσεις ευχαριστημένος, έχεις χάσει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ πρέπει πάντα να κινείται για να κοιτάει το κάτι καλύτερο από αυτό που έχει σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη νοοτροπία έχουμε όλοι όσοι δουλεύουμε σε αυτή».

Οι απαντήσεις του Κονέ:

«Η Βελέζ μας έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο για να επιμείνουμε στον σχεδιασμό που είχαμε από πριν. Δεν άλλαξε κάτι, δουλέψαμε πολύ σκληρά, σε συνεννόηση με όλους όσοι έχουν ευθύνη μαζί μας για τον σχεδιασμό. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα...».

Για το αν μπορούσαν να γίνουν κι άλλες κινήσεις πριν τη Βελέζ: «Η μεταγραφική περίοδος κρατάει 90 μέρες. Όσο και να θέλουμε να επισπεύσουμε κάποια πράγματα, δεν εξαρτάται μόνο από μας. Το σύστημα είναι έτσι. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε καμιά άλλη ομάδα μπορούν να κάνουν όλες τις μεταγραφές που θέλουν, όταν τις θέλουν».

Για τον Εντσάμ: «Ο Εντσάμ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο μας ενδιέφερε αρκετά. Το δουλέψαμε μαζί του, πέρασε όμως αυτή η χρονική περίοδος και δεν θέλω να αναφερθώ άλλο σε αυτό. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως η ΑΕΚ έκανε τα πάντα σωστά κι επαγγελματικά και ήταν σωστή απέναντι και στον ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη για να στέκεται στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που δεν έγιναν γνωστοί και συζητήσαμε πολύ μαζί τους. Σε αυτή την κατηγορία ήταν κι ο Εντσάμ».

Για τα προφίλ των παικτών που ήρθαν: «Έγιναν πολλές συναντήσεις με τους ανθρώπους που τρέξαμε όλο τον σχεδιασμό. Ο πρώτος στόχος ήταν παίκτες με προσωπικότητα, παραστάσεις, εμπειρίες. Επιλέξαμε αυτά τα προφίλ για να δώσουν προσωπικότητα στον αγωνιστικό χώρο, μαζί βέβαια με όσους έμειναν. Πιστεύω θα δέσουν πολύ καλά μεταξύ τους. Έχουν όλοι πολύ σημαντικές παραστάσεις στην καριέρα τους... Η δουλειά μας δεν τελειώνει σε μια μεταγραφική περίοδο. Τα παζλ είναι πολλά και συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Για τα κριτήρια για την επιλογή προπονητή: «Η απόφαση για τον προπονητή ήταν μεν όλων μας, αλλά πάντα είναι κεντρική απόφαση, με τον πρώτο λόγο φυσικά στον ιδιοκτήτη. Συμφωνήσαμε όλοι στο πρόσωπο του κ. Μιλόγεβιτς και ο ιδιοκτήτης πήρε την τελική απόφαση».

Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Θέλουμε να χτίσουμε νοοτροπία πρωταθλητή και πιστεύω πως με την άφιξη των νέων ποδοσφαιριστών είμαστε σε καλό δρόμο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Αυτό είναι όλο το πρόγραμμα στη Super League (photos)

ΑΕΚ: Αυτό είναι όλο το πρόγραμμα στη Super League (photos)

ΑΕΚ: «Κλειστά χαρτιά» από Μιλόγεβιτς - Τα δεδομένα για Τσούμπερ (photos)

ΑΕΚ: «Κλειστά χαρτιά» από Μιλόγεβιτς - Τα δεδομένα για Τσούμπερ (photos)

ΑΕΚ: Πλάνα με… Άμραμπατ οργανωτή
ΑΕΚ: Πλάνα με… Άμραμπατ οργανωτή
Λαμία: Μεταγραφική βόμβα στο… παρά ένα – Έκλεισε στόπερ από τη Serie A
Λαμία: Μεταγραφική βόμβα στο… παρά ένα – Έκλεισε στόπερ από τη Serie A
Ολυμπιακός: Πειραιώτης έως το 2024 ο Ροντρίγκες
Ολυμπιακός: Πειραιώτης έως το 2024 ο Ροντρίγκες
ΠΑΟΚ: Αλλαγμένος στην Τρίπολη
ΠΑΟΚ: Αλλαγμένος στην Τρίπολη

Aukus: Η γεωστρατηγική «ντρίμπλα» και ο Αμερικανός πρόεδρος...που δεν ειναι αυτό που φαίνεται

Aukus: Η γεωστρατηγική «ντρίμπλα» και ο Αμερικανός πρόεδρος...που δεν ειναι αυτό που φαίνεται

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις συγκλονιστικές καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν τη δίκη

Επίθεση με βιτριόλι: Οι τρεις συγκλονιστικές καταθέσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου πριν τη δίκη

Κορονοϊός: Συναγερμός με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού & νόσησης – Πώς δρουν τα κυκλώματα

Κορονοϊός: Συναγερμός με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού & νόσησης – Πώς δρουν τα κυκλώματα

Οι Απαράδεκτοι: 30 χρόνια από την πρεμιέρα μιας σειράς – ορόσημο για την ελληνική τηλεόραση

Οι Απαράδεκτοι: 30 χρόνια από την πρεμιέρα μιας σειράς – ορόσημο για την ελληνική τηλεόραση

SpaceX: Γράφει ιστορία ο Ελον Μασκ – Τι έκαναν 3 ημέρες στο διάστημα οι πρώτοι τουρίστες;

SpaceX: Γράφει ιστορία ο Ελον Μασκ – Τι έκαναν 3 ημέρες στο διάστημα οι πρώτοι τουρίστες;

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Πολύ μεγάλος ο αριθμός θανάτων – Στην ηλικιακή ομάδα 50 -70 οι νεκροί

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Πολύ μεγάλος ο αριθμός θανάτων – Στην ηλικιακή ομάδα 50 -70 οι νεκροί

Παιχνίδια κατασκόπων: Όταν η CIA χρησιμοποίησε τον Λούις Άρμστρονγκ ως «δούρειο ίππο» στο Κονγκό

Παιχνίδια κατασκόπων: Όταν η CIA χρησιμοποίησε τον Λούις Άρμστρονγκ ως «δούρειο ίππο» στο Κονγκό

Τα 20+2 παιδικά κινούμενα σχέδια που χαζεύουμε ακόμη σαν... μικρά παιδιά

Τα 20+2 παιδικά κινούμενα σχέδια που χαζεύουμε ακόμη σαν... μικρά παιδιά