Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1: Λίγος για τους «ροσονέρι», άδειος ποιοτικά! (Videos+Photos)

Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1: Λίγος για τους «ροσονέρι», άδειος ποιοτικά! (Videos+Photos)

Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1: Χωρίς να… ιδρώσουν οι Ιταλοί με εκπληκτικό Ζιρού νίκησαν εύκολα το «τριφύλλι» και θα μπορούσαν μεγαλύτερο σκορ-Δημιουργικά ανύπαρκτοι οι «πράσινοι»-Γκολ με πείσμα απ’ τον Ιωαννίδη!

Εκ των πραγμάτων η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ανάμεσα σε Μίλαν και Παναθηναϊκό, είναι τεράστια. Για δύο ομάδες που είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο προετοιμασίας, καθώς σε μια εβδομάδα είναι προγραμματισμένη η έναρξη των Πρωταθλημάτων των δύο χωρών. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο με την εικόνα τους.

Χωρίς το πρόβλημα να είναι η ήττα με 2-1 φυσικά. Σκορ που κολακεύει το «τριφύλλι», μια και οι «ροσονέρι» έριξαν… στροφές όταν έκαναν τις αλλαγές τους και το τέρμα των «πράσινων» ήταν δώρο του Ταταρουσάνου. Τα δύο στοιχεία που έλλειψαν εντελώς από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, ήταν η δυνατότητα κατοχής και κυκλοφορίας μπάλας και φυσικά η δημιουργική ικανότητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός έκανε 25 λεπτά να βρει ουσιαστική τελική στο ματς, ενώ μέχρι το γκολ κι όπως ήρθε αυτό απ’ τον Ιωαννίδη, ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους δεν υπήρχε.

Στην Τεργέστη λοιπόν, τα καλύτερα που είχε να επιδείξει ο Παναθηναϊκός, ήταν ο κόσμος του στην εξέδρα που δε σταμάτησε να τραγουδά και οι νέες εμφανίσεις που φορέθηκαν για πρώτη φορά! Απέναντι σε μια Μίλαν που μόνος του ο Ζιρού αρκούσε για να προκαλέσει πανικό.

Ο Γιοβάνοβιτς άρχισε το ματς με 4-3-3, προτιμώντας να αφήσει εκτός έναν μεσοεπιθετικό (Ενγκμπακοτό) και να χρησιμοποιήσει τον Αλεξανδρόπουλο δίπλα σε Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο. Ενισχύοντας έτσι τη μεσαία του γραμμή.

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια ουσιαστική φάση. Η Μίλαν είχε την κατοχή, αλλά απειλή για τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε. Όλα αυτά μέχρι το 16’. Τότε αρκούσε μια απλή μπαλιά για να μπει μπροστά στο σκορ η δευτεραθλήτρια Ιταλίας. Ο Τομόρι έκανε την μπαλιά, ο Ζιρού… χάθηκε στην πλάτη της άμυνας του «τριφυλλιού» και με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0.

 

Στο 20ο λεπτό έκανε πρώτη φορά… κάπως αισθητή την παρουσία της η Ελληνική ομάδα. Ο Μακέντα έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, όμως έχασε το κοντρόλ και κλείστηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει τελική.

Πέντε λεπτά μετά, ήρθε η πρώτη τελική του «τριφυλλιού»! Ο Χατζηγιοβάνης έκανε ένα συρτό σουτ, δίχως να απειληθεί ο Μενιάν, μπλοκάροντας την μπάλα.

Η Μίλαν ανέβασε ξανά το ρυθμό της και στο 35’ ο Ρέμπιτς είχε σουτ που κόντρα και έφυγε κόρνερ. Οκτώ λεπτά μετά, ήρθε το 2-0 με χαρακτηριστική άνεση των «ροσονέρι». Ο Καλάμπρια σέντραρε από δεξιά, ο Ζιρού βρέθηκε εκεί που έπρεπε, κανείς αμυντικός δεν έκανε το ίδιο και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνιά του Διούδη για το 2-0. Σκορ που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τα δεδομένα του ματς. Ο Παναθηναϊκός ακίνδυνος, η Μίλαν την κατοχή. Στο 51’ ο Ρέμπιτς πρόλαβε τον Βέλεθ, πλάσαρε στην κίνηση και η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά μετά, οι Ιταλοί απείλησαν ξανά. Ο Σαλεμάκερς έκανε το γύρισμα, ο Καλάμπρια σούταρε και ο Διούδης έκανε εξαιρετική επέμβαση διατηρώντας το 2-0.

Στο 59’ ο Ζιρού έφτασε πολύ κοντά στο χατ τρικ. Από κάθετη του Ερνάντεζ υποδέχτηκε την μπάλα, ντρίπλαρε τον Διούδη και από πλάγια θέση πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι.

Κάπου εκεί ήρθαν οι πολλές αλλαγές και ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αισθητά. Ευκαιρίες δεν υπήρχαν, ο Παναθηναϊκός πλέον προσπάθησε να πάρει κάποια μέτρα και να πιέσει λίγο περισσότερο. Στο 77’ επιβραβεύτηκε η προσπάθειά του.

Ο Ιωαννίδης επέμεινε να μην παρατήσει τη φάση, όταν η μπάλα πήγε στα πόδια του Ταταρουσάνου. Ο Ρουμάνος τερματοφύλακας μπερδεύτηκε, έκανε λάθος κοντρόλ κι εκεί ο νεαρός επιθετικός του έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε ωραία για το 2-1! Γκολ ενδεικτικό του πείσματος του Ιωαννίδη!

 

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν άλλαξε κάτι. Ουσιαστικά από φάσεις υπήρξε μόνο ένα σουτ του Κρούνιτς που δεν απείλησε ιδιαίτερα. Το τελικό 2-1 δεν πληγώνει τον εγωισμό των «πράσινων» σαφώς, μια και αντιμετώπισαν έναν τεράστιο αντίπαλο.

Όμως, η αδυναμία τους να κρατήσουν μπάλα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, η αδυναμία να δημιουργήσουν σε όλο το 90λεπτο και κυρίως η ξεκάθαρη και χτυπητή ποιοτική ανεπάρκεια, πρέπει να προβληματίσουν. Μην ξεχνάμε πως θεωρητικά αυτή ήταν η πρόβα τζενεράλε του Παναθηναϊκού!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (85΄ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76΄ Σάντσες), Σιδεράς, Βέλεθ (85΄ Σάρλια), Χουάνκαρ (86΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (66΄Αϊτόρ), Μαουρίσιο (76΄ Καρλίτος) , Βιγιαφάνιες (46΄ Αγιούμπ), Χατζηγιοβάνης (46΄ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (46΄ Ιωαννίδης).

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μανιάν (71' Ταταρουσάνου) Καλάμπρια (71' Καλούλου) Κιάερ (62' Μαλντίνι), Τομόρι (62' Ντίας), Ερνάντεζ (72' Καστιγέχο) Σαλεμάκερς (72' Μπαλό - Τουρέ) Κρούνιτς (83' Καπόνε), Τονάλι (62' Ρομανιόλι), Λεάο (62' Μπενασέρ), Ζιρού (62' Πομπέγκα), Ρέμπιτς (62' Γκάμπια)

 



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved