Άρης-Ερυθρός Αστέρας 1-2: Άρεσε μόλις έβαλε εμπειρία! (Videos)

Άρης-Ερυθρός Αστέρας 1-2: Άρεσε μόλις έβαλε εμπειρία! (Videos)

Άρης-Ερυθρός Αστέρας: Αν και ηττήθηκε 2-1 η ομάδα της Θεσσαλονίκης άφησε καλές εντυπώσεις ειδικά στο δεύτερο μέρος!

Το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα που λίγες μέρες πριν έβαλε 4 στην Γκράτσερ, ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο για τον Άρη. Οι «κίτρινοι» θέλησαν να μετρήσουν δυνάμεις απέναντι σε καλή ομάδα και το έκαναν με τον καλύτερο τρόπο! Οι Θεσσαλονικείς σε κανένα σημείο δεν έδειξαν να είναι ασθενέστεροι παρότι στο πρώτο μέρος είχαν αρκετά νέα παιδιά στην ενδεκάδα. Η ήττα με 2-1 έρχεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς το πρόσημο απ’ όσα είδε ο Άκης Μάντζιος είναι δεδομένα θετικό!

Το ματς άρχισε με τον Άρη να προσπαθεί να έχει σωστή κυκλοφορία της μπάλας, δίνοντας χώρο στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι απ’ την άλλη, έβαλαν ένταση με το… καλησπέρα, πιέζοντας ψηλά τους «κίτρινους» οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ανταπεξήλθαν.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σουτ εκτός περιοχής και δε βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο. Παρότι κατόρθωσε να έχει την μπάλα στα πόδια του και να μη δώσει την ευκαιρία στον Ερυθρό Αστέρα να τον κλείσει στα καρέ του.

 

Η πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε στο 21ο λεπτό για τους Σέρβους. Η ομάδα του Βελιγραδίου είχε τετ α τετ με τον Κστρόβιτς να βγαίνει απέναντι στον Κουέστα, αλλά ο γκολκίπερ των «κίτρινων» έσωσε την ομάδα του κι έτσι οδηγήθηκε το ματς με το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου.

 

Στο δεύτερο μέρος ο Άκης Μάντζιος «έριξε» στο ματς πιο έμπειρα παιδιά κι αυτό άλλαξε σημαντικά την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Άρης ήταν αυτός που έβγαλε πίεση στο χορτάρι, πήρε μέτρα και φάνηκε να πατά καλύτερα.

Παρ’ όλα αυτά, οι Σέρβοι βρήκαν τον τρόπο να προηγηθούν με στατική φάση. Συγκεκριμένα στο 59’ μετά από φάουλ του Μπεν, ο Μπάμπιτς με κεφαλιά νίκησε τον Σιαμπάνη ανοίγοντας το σκορ!

 

Ο Άρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 75’ κέρδισε πέναλτι! Ο Μπερτόγλιο ήταν αυτός που το κέρδισε, αλλά ο Ματέο Γκαρσία που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ. Το 1-0 για την ομάδα του Βελιγραδίου διατηρήθηκε.

 

Όχι για πολύ όμως! Στο 77’ οι «κίτρινοι» κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι! Το οποίο έγινε πάνω στον Μπρούνο αυτή τη φορά. Ο Μπερτόγλιο ανέλαβε την εκτέλεση αυτή τη φορά και δεν έκανε λάθος απ’ την άσπρη βούλα ισοφαρίζοντας για τους Θεσσαλονικείς!

 

Λίγα λεπτά μετά (81’) ήρθε η ώρα για το τρίτο πέναλτι! Αυτή τη φορά το κέρδισε ο Αστέρας, αν και ήταν ιδιαίτερα αυστηρό. Ο Μπακαγιόκο πήρε την παράβαση (σύμφωνα με τον διαιτητή) και ο Κάνγκα έκανε το 2-1, δίνοντας το προβάδισμα και τελικά τη νίκη στους Σέρβους.

 

Αυτό που μετρά, βέβαια, είναι το καλό δείγμα του Άρη ειδικά στο δεύτερο μέρος. Οι «κίτρινοι» έδειξαν πως θα διατηρήσουν τα ίδια στοιχεία που έβαλε ο Άκης Μάντζιος απ’ την περασμένη σεζόν, ειδικά την πίεση και την ένταση στο παιχνίδι του.

ΆΡΗΣ (Α' ημίχρονο): Κουέστα, Μαρμαρίδης, Γκάνεα, Ασλανίδης, Δεληζήσης, Κριμιτζάς, Ματίγια, Γκάμα, Τσαγκαλίδης, Μάνος, Γκαρσία.

ΆΡΗΣ (Β' ημίχρονο): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Γκάνεα (79' Μαρτίνης), Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Μπερτόγλιο, Μπρούνο, Μαντσίνι, Γκάνεα, Κριμιτζάς (79' Σάσα).

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Πόποβιτς, Γκάγιτς, Μπάμπιτς, Ίβανιτς, Πάνκοφ, Κατάι, Πέτροβιτς, Νίκολιτς, Ρόντιτς, Μπεν, Κρίστοβιτς.

Έπαιξαν και οι: Γκόμπελιτς, Μπακαγιόκο, Πάβκοβ, Σρνίτς, Φάλκο, Σανόγκο, Κάνγκα, Ντεγκενέκ.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved