Παναθηναϊκός: Δεν κάνει… εκπτώσεις στα θέλω του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός: Δεν κάνει… εκπτώσεις στα θέλω του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς!

Παναθηναϊκός: Χωρίς καμία πίεση συνεχίζει την ανίχνευση για παίκτες που θα έρθουν στο «τριφύλλι» ο τεχνικός των «πράσινων»!

Η καθημερινότητα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σχετίζεται με την ανεύρεση παικτών ικανών να στελεχώσουν τον Παναθηναϊκό που ο ίδιος έχει στο μυαλό του. Ο Σέρβος τεχνικός, μετά την απόκτηση του Κώτσιρα για το δεξιό άκρο της άμυνας, έχει θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ κι ενός χαφ που θα παίζει ως ανασταλτικός μέσος αλλά και ως κεντρικός.

Ο Γιοβάνοβιτς θέλει και δύο εξτρέμ, ενώ αυτές οι τέσσερις κινήσεις δεν σημαίνει πως θα ολοκληρώσουν και το ρόστερ των «πράσινων». Είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και μεταγραφές περισσότερο ενισχυτικές κι ανάλογα φυσικά και το τι θα γίνει με πιθανές αποχωρήσεις. Για παράδειγμα αν φύγει ο Καρλίτος, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για φορ που αυτή τη στιγμή δεν είναι… στο κάδρο.

Είναι λογικό όσο περνούν οι μέρες, να αυξάνεται η πίεση γύρω απ’ τη θέληση του κόσμου να γίνουν μεταγραφές τις οποίες έχει ανάγκη η ομάδα. Σε μια ατμόσφαιρα που δεν είναι η καλύτερη, λόγω της τραγικής περασμένης περιόδου που άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης στην πρώτη σεζόν που είχε δικαίωμα να παίξει σε αυτή!

Ο 56χρονος τεχνικός, πάντως, δε δίνει σημασία σε όλα αυτά. Όχι πως δεν τον ενδιαφέρει ή δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει και που πρέπει να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, απλά για να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο λάθους… ξεψαχνίζει κάθε λεπτομέρεια για παίκτη που μπορεί να ενδιαφέρει!

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να βρει τα αγωνιστικά στοιχεία που θα «δέσουν» στον Παναθηναϊκό που ο ίδιος θέλει να δημιουργήσει. Η ταχύτητα και η ένταση στο παιχνίδι, είναι κάποια απ’ αυτά που δεδομένα θέλει να έχουν οι παίκτες που θα έρθουν. Μόλις τα εντοπίσει αυτά σε βαθμό που τον ικανοποιούν (μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του, αλλά ο ίδιος παίρνει την τελική απόφαση) αρχίζει το… ψάξιμο του ιστορικού κάθε παίκτη.

Ιατρικός φάκελος είναι κάτι σημαντικό για τον Γιοβάνοβιτς. Αν ένας παίκτης έχει βαρύ ιστορικό τραυματισμών, είναι επιρρεπής στο να χάνει αρκετά ματς κάθε σεζόν, όσο καλός κι αν θεωρείται θα «κοπεί»! Πέρα απ’ το επίπεδο του ταλέντου και των αγωνιστικών στοιχείων, ο Γιοβάνοβιτς απαιτεί οι παίκτες που θα έρθουν να είναι και σωματικά-βιολογικά σε εξαιρετική κατάσταση.

Πέρα απ’ αυτό, πάντα προσπαθεί να βρει… άκρες για ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί με κάθε παίκτη. Παλιούς συμπαίκτες, προπονητές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, διοικητικά στελέχη, τεχνικούς διευθυντές κτλ. Ανθρώπους που εμπιστεύεται την γνώμη και την κρίση τους. Όχι σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αλλά σε επίπεδο χαρακτήρα. Πάντα ο Σέρβος τεχνικός θέλει να ξέρει τι… περίπτωση είναι ο κάθε παίκτης. Σε τέτοιο βαθμό που αν βρει κάποιον για τον οποίο δεν μπορεί να συλλέξει επαρκή στοιχεία, θα ψάξει να βρει άλλον που θα έχει διαβεβαιώσεις πως θα είναι θετική παρουσία στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια, στην καθημερινότητα της ομάδας!

Αυτή η διαδικασία είναι λογικό να παίρνει χρόνο. Όμως δεν ενοχλείται ο Γιοβάνοβιτς γι’ αυτό. Θα προτιμήσει να μην έχει κανέναν παίκτη (πέραν του Κώτσιρα) νεοφερμένο μέχρι να φύγει η ομάδα για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, παρά να έρθει κάποιος που δε θα έχει περάσει κάθε επίπεδο ελέγχου που ο ίδιος θεωρεί ικανό να ελαχιστοποιήσει ή ακόμη και να εξαφανίσει κάθε ενδεχόμενο ρίσκου!

Βέβαια μετά από τόσες μέρες έχουν προχωρήσει ζητήματα στην αναζήτηση παικτών. Αλλά ακόμη και τη στιγμή που μια υπόθεση μπορεί να μοιάζει να είναι στην τελική ευθεία, μπορεί να υπάρξει μια πληροφορία στον Γιοβάνοβιτς που θα τον κάνει να «κόψει» την μεταγραφή! Οπότε όσο ξαφνικά «έσκασε» το όνομα του Κώτσιρα τη στιγμή που ήταν ουσιαστικά τελειωμένη η συμφωνία, το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες μεταγραφές όπως όλα δείχνουν. Που θα είναι και τα… βαριά χαρτιά στην προσπάθεια αγωνιστικής αναγέννησης του Παναθηναϊκού!



Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved