Παναθηναϊκός: Ο… Γολγοθάς των αποχωρήσεων! (Photos)

Παναθηναϊκός: Ο… Γολγοθάς των αποχωρήσεων! (Photos)

Παναθηναϊκός: Καθημερινά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τους συνεργάτες του, αναλύουν τα δεδομένα του ρόστερ.

Τσεκάρουν παίκτες που έχουν προταθεί και ίσως να απασχολήσουν το «τριφύλλι» σε επίπεδο ενίσχυσης. Παράλληλα, προσπαθούν να βρουν τους καλύτερους δυνατούς τρόπους αξιοποίησης του υλικού που υπάρχει.

Αυτό γιατί έχει παρθεί η απόφαση πως αρκετοί ποδοσφαιριστές λόγω των δεδομένων της περασμένης σεζόν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, δεν μπορούσαν να δείξουν την αξία και το επίπεδο της πραγματικής τους προσφοράς στο σύνολο. Αρχικά, λοιπόν, θα πάρουν ευκαιρίες και θα δοκιμαστούν μέσω της προετοιμασίας. Προκειμένου να κρίνει ο ίδιος ο προπονητής αν όντως αξίζουν να μείνουν στο ρόστερ, δίχως να ληφθούν αποφάσεις βιαστικές και αδικηθεί κάποιος ή παραμείνει κάποιος που τελικά δε θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.

Ο… μεγαλύτερος βραχνάς αυτή τη στιγμή, όμως, δείχνουν να είναι οι παίκτες που ουσιαστικά έχει αποφασιστεί πως δεν υπολογίζονται. Παίκτες που έχουν κριθεί εδώ και καιρό και τα δεδομένα τους δεν μπορούν να αλλάξουν. Όμως δε δείχνουν την παραμικρή διάθεση να προσπαθήσουν κι οι ίδιοι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους. Προκειμένου να πάνε κι αυτοί κάπου που θα θυμηθούν το ποδόσφαιρο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μοιάζει να είναι ο Γιασίν Αγιούμπ. Ο Μαροκινός έχει μεγάλο συμβόλαιο (πάνω από 400.000 ευρώ!) και εκεί ακριβώς… κάθεται. Γνωρίζει πως είναι απίθανο να βρει αυτά τα λεφτά, μετά την αγωνιστική παρουσία που είχε στην Φέγενορντ και τον Παναθηναϊκό, έτσι απλά βολεύεται με το να πληρώνεται αυτά τα λεφτά χωρίς να… καίγεται για αγωνιστικά ζητήματα. Φυσικά το να βρεθεί πρόταση γι’ αυτόν μοιάζει ουτοπικό, έτσι αν οι «πράσινοι» θελήσουν να… γλιτώσουν, θα χρειαστεί δεδομένα να αποζημιώσουν τον ποδοσφαιριστή με σημαντικό ποσό.

Καμία διάθεση για να πάει κάπου να παίζει, δε δείχνει ούτε ο Μπεκ. Ο Δανός, άλλωστε, εδώ και ένα χρόνο είναι στην απόλυτη απραξία. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου, προπονείται ανάμεσα σε όσους δεν υπολογίζονται και η… ζωή συνεχίζεται! Δεν έχει ανάλογα μεγάλο συμβόλαιο με τον Αγιούμπ φυσικά, όμως και πάλι μοιάζει να ξέρει πως ακόμη κι αυτά τα χρήματα δε θα τα βρει κάπου αλλού, οπότε δεν… αγχώνεται. Απλά περιμένει με δεδομένο το συμβόλαιό του κι οι «πράσινοι» για να γλιτώσουν από έναν παίκτη που δεδομένα δεν υπολογίζεται, θα πρέπει να πληρώσουν.

Μια άλλη περίπτωση παίκτη που δε μοιάζει να έχει χώρο στην ομάδα, είναι αυτή του Σαβιέρ. Ο Πορτογάλος που είχε τραυματιστεί στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, ουσιαστικά δεν μπήκε ποτέ στην ομάδα από εκεί και πέρα. Δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο και λογικά θα βρεθεί λύση για να αποχωρήσει, όμως δύσκολα θα βρει ο ίδιος μια ομάδα που θα τον ικανοποιήσει για να φύγει ως ελεύθερος, χωρίς όμως να χρειαστεί να πάρει κάτι απ’ τον Παναθηναϊκό.

Διαφορετική περίπτωση είναι ο Αϊτορ Κανταλαπιέδρα. Ο Ισπανός έχει… πέραση ειδικά στην πατρίδα του. Τον θέλουν κάποιες ομάδες, όμως μη νομίζει κανείς πως οι μικρομεσαίες Ισπανικές ομάδες μπορούν εύκολα να καλύψουν το συμβόλαιό του που ξεπερνά τις 400.000 ευρώ! Αρχικά φαινόταν πως ο Παναθηναϊκός ίσως να περιμένει και κάποια μικρή οικονομική πρόταση για να τον παραχωρήσει, αλλά αυτό το σενάριο φαντάζει απίθανο. Το ιδεατό λοιπόν, θα ήταν να βρει ένα συμβόλαιο που θα τον ικανοποιεί ο Αϊτορ και έτσι να αποχωρήσει δίχως να κοστίσει κάτι οικονομικά στο «τριφύλλι». Αλλά ομάδες όπως η Χιχόν, η Έλτσε, η Μαγιόρκα που έχουν ακουστεί, δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα του δώσουν με άνεση ένα συμβόλαιο πάνω από 400.000 ευρώ. Κι αυτό ίσως να κάνει τον παίκτη να το σκεφτεί αλλιώς το ενδεχόμενο επαναπατρισμού και να αξιώσει μια μικρή αποζημίωση απ’ τους «πράσινους» για να καλύψει τη διαφορά.

Τα δεδομένα για τα… κομμάτια του παζλ που δεν υπολογίζονται, είναι αρκετά δύσκολα. Ο Παναθηναϊκός όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, «σκαλώνει» σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που δεν θα έχουν ρόλο στο ρόστερ του και ξεκάθαρα είναι το χειρότερο δυνατό να πληρώνονται χωρίς να ενισχύουν την ομάδα (λόγω απόφασης της ομάδας φυσικά). Με τα δεδομένα που υπάρχουν για τις υποθέσεις που αναφέραμε αλλά και για όσες θα προκύψουν στην πορεία (παίκτες που επιστρέφουν από δανεισμό, παίκτες που θα προστεθούν στη λίστα όσων δεν υπολογίζονται με τον Σανκαρέ να είναι μια πιθανή υποψηφιότητα) το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ θα τραβήξει χρονικά και χωρίς να είναι σίγουρο πως θα βρεθεί λύση για όλες τις υποθέσεις!



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved