Παναθηναϊκός: Δεν του πάνε τα… ψώνια απ’ την Κύπρο! (Photos)

Παναθηναϊκός: Δεν του πάνε τα… ψώνια απ’ την Κύπρο! (Photos)

Παναθηναϊκός: Οι περιπτώσεις που οι «πράσινοι» εμπιστεύτηκαν την Κυπριακή αγορά για παίκτες, δεν τους… άλλαξαν την ιστορία!

Το Κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και αρκετά χρόνια έχει αρχίσει να… κλείνει την ψαλίδα με το Ελληνικό. Έχει διαπιστωθεί πολλές φορές αυτό, τόσο σε αναμετρήσεις συλλόγων απ’ τις δύο χώρες, όσο και σε επίπεδο πορείας που έχουν πραγματοποιήσει ομάδες απ’ το νησί της Αφροδίτης στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αρκετοί καλοί ποδοσφαιριστές κάνουν το… ξεπέταγμά τους στην Κύπρο κι εν συνεχεία βρίσκουν ένα καλύτερο Πρωτάθλημα για να αγωνιστούν. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, έρχονται στην Ελλάδα ως το παραπάνω βήμα στην καριέρα τους. Γι’ αυτό συμβάλει σημαντικά και ο ερχομός προπονητών και τεχνικών διευθυντών που έχουν εργαστεί στην Κύπρο και ξέρουν καλά την εκεί αγορά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι μια τέτοια περίπτωση. Είχε την καλύτερη περίοδο της προπονητικής του καριέρας στην Κύπρο, έμενε εκεί και σαφώς γνωρίζει άριστα την αγορά. Γι’ αυτό και συχνά πυκνά γράφονται ονόματα για το «τριφύλλι» (χωρίς να σημαίνει πως ισχύουν κιόλας) τα οποία προέρχονται από εκεί!

Η Κύπρος, όμως, δεν είναι και η πλέον αξιόπιστη αγορά για τον Παναθηναϊκό. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία τουλάχιστον. Διότι οι παίκτες που έρχονται αγωνιζόμενοι στο νησί της Αφροδίτης, δεν «πιάνουν» και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν την ιστορία του «τριφυλλιού»!

Σαφώς όταν ακούει κανείς Κύπρος και Παναθηναϊκός, το όνομα του Μιχάλη Κωνσταντίνου έρχεται πρώτο στο μυαλό. Αλλά ο παλαίμαχος στράικερ είχε αγωνιστεί για χρόνια στον Ηρακλή κι αποκτήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οπότε κι ας είναι Κύπριος στην καταγωγή, δεν θεωρείται αθλητής που ήρθε απ’ ευθείας απ’ την Κυπριακή ποδοσφαιρική αγορά.

Αν δούμε τα τελευταία 25 χρόνια, δεν είναι πολλές οι κινήσεις που έγιναν απ’ την Κύπρο. Το 1996-97, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει στα μέσα της σεζόν ένα απ’ τα σημαντικότερα ονόματα του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Τον Κώστα Μαλέκκο. Τότε ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Ο μεσοεπιθετικός απ’ την ομάδα της Λευκωσίας δεν κατάφερε να πετύχει σχεδόν τίποτα καλό στο διάστημα που έπαιξε στο «τριφύλλι». Είχε την ατυχία να έρθει και σε μια κακή περίοδο, όταν η ομάδα δεν βγήκε Ευρώπη. Οπότε η όποια καριέρα του στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε σύντομα και άδοξα.

Από τότε χρειάστηκε να φτάσουμε στο 2004-05 για τις επόμενες κινήσεις απ’ την Κύπρο. Στα μέσα της σεζόν και πάλι, με τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί Πρωτάθλημα. Οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Κώστα Χαραλαμπίδη απ’ τον ΑΠΟΕΛ που τότε ήταν το νέο αστέρι του Κυπριακού ποδοσφαίρου και τον Νόρντιν Βόουτερ απ’ την Ανόρθωση. Ο πρώτος έμεινε 1,5 χρόνο, εν συνεχεία δόθηκε δανεικός στον ΠΑΟΚ για την μεταγραφή του Σαλπιγγίδη και επέστρεψε για έξι μήνες πριν αποχωρήσει το 2007. Πρόλαβε να κάνει 52 συμμετοχές, να σκοράρει 2 φορές, ενώ είχε 9 ασίστ. Ο Βόουτερ, έμεινε 1,5 χρόνο πριν πάει στην Τουρκία. Συνολικά έπαιξε 30 ματς και είχε 1 γκολ και 1 ασίστ. Με λίγα λόγια κανείς απ’ τους δύο δεν… διέπρεψε!

Τον Φεβρουάριο του 2011, ένας παλιός γνώριμος επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Ο λόγος για τον Στέφανο Κοτσόλη. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας αγωνιζόταν στην Κύπρο και την Ομόνοια, απ’ όπου έμεινε ελεύθερος για να έρθει στο «τριφύλλι». Συνέχισε στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2017 όταν και αποσύρθηκε απ’ το ποδόσφαιρο. Ένα παιδί που ναι μεν ήρθε απ’ την Κύπρο, αλλά σαφώς δεν ήταν… ξένο για τους «πράσινους».

Οι δύο τελευταίες κινήσεις από την Κυπριακή αγορά, έγιναν το καλοκαίρι του 2019. Ο Γκίας Ζαχίντ αποκτήθηκε δανεικός απ’ τον ΑΠΟΕΛ. Ο Νορβηγός με καταγωγή απ’ το Πακιστάν, έκανε καλές εμφανίσεις, αλλά είχε και «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι του. 29 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ, πριν επιστρέψει στην ομάδα της Λευκωσίας με την ολοκλήρωση του δανεισμού του. Ο δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Κολοβός. Είχε αγωνιστεί ένα χρόνο στην Ομόνοια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για το «τριφύλλι». 23 ματς, 2 γκολ και 1 ασίστ ήταν οι αριθμοί του μετά από μία σεζόν, καθώς την περίοδο που μας πέρασε παραχωρήθηκε δανεικός στην Σερίφ Τιρασπόλ. Πλέον επιστρέφει στον Παναθηναϊκό όπου μένει να φανεί τι θα συμβεί με το μέλλον του. Πάντως κι αυτή η κίνηση σε κάθε περίπτωση δεν μπαίνει στην κατηγορία όσων… έπιασαν!



ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
ΕΟΚΑΝ: Επιβεβαίωση από FIFA - «Κανένα θετικό δείγμα Έλληνα παίκτη»
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα προημιτελικά του Barcelona Open – Άντεξε στην πίεση του Μπαένα
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα Μεντιλίμπαρ - Δύο αλλαγές στη ρεβάνς
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Πήγε Κωνσταντινούπολη ο Βαγγέλης Μαρινάκης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved