Παναθηναϊκός: Η πορεία των δανεικών και τα δεδομένα για την παραμονή (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Η πορεία των δανεικών και τα δεδομένα για την παραμονή (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Στο «τριφύλλι» επιστρέφουν οι Κολοβός, Περέα, Εμμανουηλίδης. Η πορεία τους και οι πιθανότητες να παραμείνουν.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε δανεικούς το περασμένο καλοκαίρι τον Δημήτρη Κολοβό και τον Χουάν Χοσέ Περέα και τον Γενάρη έπραξε το ίδιο με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Ο Κολοβός δόθηκε στην μόνιμη πρωταθλήτρια Μολδαβίας τα τελευταία χρόνια, τη Σέριφ Τίρασπολ, ενώ ο Περέα πήγε στον Βόλο. Στη Φορτούνα Σιτάρντ παραχωρήθηκε ο Εμμανουηλίδης.

Ο 28χρονος (27/4/93) Κολοβός μέσος τα πήγε εξαιρετικά στη Μολδαβία. Πήρε το πρωτάθλημα και στις 30 του μήνα θα διεκδικήσει στον τελικό με την Γκεόργκε Σφίντουλ και το Κύπελλο. Σε 20 ματς στο πρωτάθλημα ο Κολοβός έχει δέκα γκολ κι οκτώ ασίστ. Το τελευταίο τέρμα και η ασίστ ήταν στο χθεσινό 3-0 εκτός έδρας επί της Φλορέστι.

Στο Κύπελλο έχει δύο γκολ σε τρία ματς, ενώ είχε και μία συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League χωρίς γκολ.

Ο Περέα, ο οποίος γεννήθηκε στις 23/2/00 είχε επίσης μία γεμάτη χρονιά στον Βόλο. Αγωνίστηκε σε 31 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Βασικός ήταν στα 22 από τα 31. Σημείωσε τρία γκολ και είχε μία ασίστ, αγωνιζόμενος ως επί το πλείστον στο δεξί άκρο της επίθεσης, αφού στην κορυφή βρισκόταν ο Δουβίκας.

Συνολικά μέτρησε πάνω από 2.000 λεπτά συμμετοχής. Στον Παναθηναϊκό είχε την περασμένη περίοδο 28 συμμετοχές, με τους ίδιους αριθμούς. Τρία γκολ και μία ασίστ. Η διαφορά σε περίπου 950 λεπτά. Τα μισά δηλαδή απ’ όσο έπαιξε φέτος.

Ο Εμμανουηλίδης στην Ολλανδία έκλεισε τη σεζόν με έξι συμμετοχές. Όλες ως αλλαγή. Σημείωσε ένα γκολ σε συνολικά 80 λεπτά! Τόσος ήταν ο χρόνος που πήρε ο γεννημένος στις 24/10/00 Έλληνας επιθετικός.

Τα δεδομένα παραμονής

Οι τρεις παίκτες έχουν ένα κοινό μεταξύ τους. Έχουν έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Οπότε είτε μένουν κι εφόσον υπολογίζονται θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης είτε θα επιχειρηθεί η πώλησή τους. Θα γίνουν συζητήσεις ανάμεσα στη διοίκηση και τους παίκτες και βέβαια ρόλο θα παίξει και ο νέος τεχνικός. Ο οποίος ενδεχομένως να θελήσει να τους δει στην προετοιμασία κι έπειτα ν’ αποφασίσει.

Συνηθίζεται αυτό με παίκτες που ήταν δανεικοί κι έρχεται νέος προπονητής. Ο Κολοβός είναι έμπειρος παίκτες, είχε απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις στη Μολδαβία, αλλά το πρωτάθλημα είναι πολύ χαμηλής δυναμικότητας. Το θέμα δεν είναι μόνο αν τον υπολογίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά και σε ποια θέση. Εξτρέμ δεν είναι, οκτάρι όπως τον χρησιμοποιούσε συχνά ο Δώνης, επίσης δεν είναι το φόρτε του. Παίζει ως δεύτερος επιθετικός και ασφαλώς το γεγονός θα παίξει ρόλο. Τι ανάγκες έχει ο Παναθηναϊκός και η διάταξη που θέλει ν’ ακολουθήσει ο νέος τεχνικός.

Ο Περέα με Καρλίτος, Μακέντα, Ιωαννίδη και Καμπετσή, εφόσον μείνουν όλοι, δεν έχει τύχη να παίξει στην επίθεση. Εξτρέμ είναι δύσκολο. Δεν έχει την τεχνική για να κάνει τη διαφορά. Είναι μαχητικός, με ταχύτητα κι ένταση στο παιχνίδι, όμως, όχι ο κλασικός ακραίος με την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός.

Ο Εμμανουηλίδης έχει στοιχεία που τα γνωρίζουν όλοι. Το πρώτο ερώτημα είναι αν θα θελήσει να τον αγοράσει η Φορτούνα. Αν ναι, ο ίδιος επιθυμεί να μείνει στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά το «τριφύλλι», θα πρέπει να φανεί με τον νέο τεχνικό αν πιστεύει τον νεαρό παίκτη κι όχι να τον κρατήσει, απλά επειδή είναι δικό του παιδί… Ουσιαστικά τις πιο πολλές πιθανότητες παραμονής ενδέχεται κι από τους τρεις να έχει ο Κολοβός.

  



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved