Λυσάνδρου: «Γι’ αυτό δέχθηκα την πρόταση του ΟΦΗ» (photos)

Λυσάνδρου: «Γι’ αυτό δέχθηκα την πρόταση του ΟΦΗ» (photos)

ΟΦΗ: Ο Μηνάς Λυσάνδρου αναφέρθηκε στον ρόλο του στην ομάδα της Κρήτης.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου θα είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο μεγαλομέτοχος Μιχάλης Μπούσης ανέλυσε το πλάνο του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λυσάνδρου: «Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πρόεδρο κ. Μπούση για την πρόταση, την τιμή και την εμπιστοσύνη. Βρίσκομαι εδώ έχοντας μεγάλη χαρά και αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης γιατί η πρόταση του να γίνω μέλος μιας ιστορικής ομάδας και ενός οργανισμού που είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική ομάδα πληροί τα κριτήρια που θέλω να έχω. Το όραμα και της αυξημένης πρόκλησης.

Στον κάθε άνθρωπο υπάρχουν κάποια κριτήρια που αν πληρούνται τότε η απόφαση γίνεται ακόμα ευκολότερη. Η παρουσία ενός νέου, σε ηλικία, επιχειρηματία με όρεξη και όραμα ήταν το πρώτο στοιχείο που με έκανε να αισθανθώ ασφαλής και την προοπτική να έρθω εδώ. Στην συνέχεια οι άνθρωποι ως πρόσωπα και ως αξίες αυτό που πρεσβεύουν ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος.

 Ο Γιώργος, ο Ηλίας, ο Γιάννης, όλα τα υπόλοιπα παιδιά που δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον, είναι παιδιά που μου ταιριάζουν. Μπορεί να είναι απλοϊκή έκφραση αλλά είναι η αλήθεια. Πράγματι κάποια συνεργασία δεν μπορεί να είναι πετυχημένη αν δεν υπάρχει ταύτιση αξιών. Είναι αυτές που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια κρίση ενώ στις χαρές αυτό που μένει είναι η ευφορία.

 Έπαιξε σημαντικό ρόλο το μέγεθος του συλλόγου, ο ΟΦΗ είναι ένας οργανισμός που αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ομάδα, η ιδιαιτερότητα, η αυτοπεποίθηση, η θετική αύρα που βγάζει η Κρήτη είναι κάτι που ενσωματώνεται στον ΟΦΗ και με δελέασε ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω πως καθορίζεται το κάπου ψηλότερα, στην δική μου κλίμακα το ψηλότερα είναι όπου βρίσκομαι.

 Αυτός ο οργανισμός από τον ιδιοκτήτη του μέχρι το ευρύτερο περιβάλλον του δείχνει εμπιστοσύνη. Αυτό που με τρέφει είναι το κίνητρο και η αυξημένη έννοια της πρόκλησης και στην Ελλάδα η λέξη όραμα και αυξημένη πρόκληση είναι εδώ.

Η πρόκληση δεν ταυτίζεται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω αλλά για να ενισχύσω μια προσπάθεια. Έχω εκλάβει την τιμητική πρόταση του κ. Μπούση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης προς το project και δεν είμαι εδώ για να αλλάξω πορεία σε όλα όσα έχουν καθοριστεί από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είμαι εδώ για να την ενισχύσω.

 Προφανώς η έννοια της λέξης νίκη, που είναι η πιο σημαντική στο ποδόσφαιρο, είναι κάτι ευρύτερο. Η νίκη είναι αναβάθμιση εγκαταστάσεων, νίκη είναι να έχει η ομάδα το καλύτερο όνομα στον ελληνικό αθλητισμό, νίκη είναι να νιώθουμε όλοι καλά και σίγουρα για την ομάδα, βέβαια νίκη είναι το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή.

Μετά την κοινοποίηση της παραίτησης μου από τα προηγούμενα καθήκοντα μου στην ΑΕΚ και αφού υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δέχτηκα την πρόταση από τον κ. Μπούση, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσω και πραγματικά ενστερνίζομαι ώστε να υιοθετήσω και να εκτελέσω το όραμα με πρώτο εκείνον.

Αυτό που είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι αποδέχτηκα την πρόταση, μετά την αποχώρηση μου από την ΑΕΚ είχα και την επιλογή να περιμένω – κάτι που συμβαίνει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και έκρινα πως μου ταιριάζει αυτό το περιβάλλον. Το περιβάλλον πρωτίστως απαρτίζεται από τους ανθρώπους, με την ευρεία έννοια, τον κόσμο και γενικά την Κρήτη.

Είμαστε υπέρ σε οτιδήποτε βελτιώνει το ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα κομμάτι της φιλοσοφίας που ανέπτυξε ο Γιώργος. Στα δύο θέματα που συζητούνται στο Δ.Σ. της Superleague ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα, στηρίζουμε το πρωτάθλημα ως έχει και η εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Συμφωνούμε γιατί πραγματικά αυτή είναι η αύρα και κατά την άποψη μου αυτός είναι ο άξονας στον οποίο πρέπει να κινηθεί το ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ ήταν, είναι και θα παραμείνει ενεργός στα θεσμικά όργανα, στον ΟΦΗ θα έβαζα την μεγαλύτερη ψηφοφορία από την πλευρά συνεργασίας μου ως πρόεδρος της Superleague».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved