Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι και το γόητρο (photos+videos)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι και το γόητρο (photos+videos)

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ: «Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής, μια και οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν 1-0 του «Δικέφαλου του Βορρά» στο ματς που πανηγύρισαν την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι κόντρα στους «ασπρόμαυρους», ευτύχησε να προηγηθεί στο 32’ με το τέρμα του Γιώργου Μασούρα και στην συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Super League, νούμερο 46 στην ιστορία του συλλόγου. Μάλιστα, από νωρίς, έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες οπαδοί του συλλόγου, πανηγυρίζοντας κι αυτοί με την σειρά τους το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, το ματς αποτέλεσε και την… πρόβα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου σε δέκα μέρες, στις 22 Μαΐου, οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο Ολυμπιακό Στάδιο, με… φόντο το δεύτερο τρόπαιο της φετινής σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να κάνει το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για την επιστροφή στους τίτλους, έπειτα από δύο χρόνια.

Εκκίνηση με… απώλεια

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ένιωσε ενοχλήσεις, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο και στο «στρατόπεδο» των Πρωταθλητών Ελλάδας υπάρχει αγωνία, ενόψει του τελικού Κυπέλλου. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για θλάση, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα καταφέρει να είναι στην διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς.

Η πρώτη καλή στιγμή του ντέρμπι ήταν για τον ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» βγήκαν εξαιρετικά στην αντεπίθεση στο 4’ με τον Τζόλη, ο οποίος έκανε το γύρισμα στον Κρμέντσικ, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Σα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Πορτογάλος βγήκε νικητής στην «μονομαχία».

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ακόμα σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως, ο Τζόλης που «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Μπάμπα από τα αριστερά, έστειλε τη μπάλα άουτ, πάνω από το δοκάρι του Ολυμπιακού.

Αντίδραση και τιμωρία με Μασούρα

Κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντίδραση των «ερυθρόλευκων». Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς, με την είσοδο και του Μαντί Καμαρά αντί του τραυματία Σωκράτη Παπασταθόπουλου, άρχισε να πατάει περισσότερο στην περιοχή του Πασχαλάκη. Μάλιστα, ο Αφρικανός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, αλλά το σουτ βρήκε σε ετοιμότητα τον Έλληνα τερματοφύλακα που έδιωξε σε κόρνερ.

Η ομάδα του Λιμανιού ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 32ο λεπτό, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μασούρα, αυτός μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με διαγώνιο σουτ, νίκησε τον Πασχαλάκη, που δεν κατάφερε να διώξει και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «ασπρόμαυρων».

Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν μία… ανάσα από το δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Ανδρούτσου από πλάγια θέση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Έπεσε ο ρυθμός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που προσπάθησε να βγει στην επίθεση για να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης και να μπει και πάλι στην διεκδίκηση του ματς. Όμως, αυτή η τακτική άφηνε πολλούς κενούς χώρους στην άμυνα, τους οποίους θέλησε να εκμεταλλευτεί το «συγκρότημα» του Πειραιά.

Στο 59’ ο Μιχάι έκανε το λάθος, ο Μπρούμα βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ 71’ το σουτ του Φορτούνη κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε εκ νέου. Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων. Πάντως, η τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι άνηκε και πάλι στον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης βρέθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ στο 84’ έκανε το πλασέ, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved