Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Δεν «Χ»άνει στο σπίτι του! (videos)

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1: Δεν «Χ»άνει στο σπίτι του! (videos)

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στην Τρίπολη, προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Αστέρας απάντησε και με το τελικό 1-1 διατήρησε το αήττητο στην έδρα του στα playoffs.

 

Οι Αρκάδες δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη στο «μίνι» πρωτάθλημα, παρ' όλα αυτά δεν άφησαν και καμία από τις άλλες πέντε ομάδες να περάσουν από την έδρα του. Μετά τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ολυμπιακό, η ομάδα του Ράσταβατς σταμάτησε και την ΑΕΚ!

Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν με πολλές ελλείψεις, αλλά και τις γνωστές αδυναμίες με αποτέλεσμα, μολονότι είχαν τον έλεγχο του ματς και προηγήθηκαν με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γκολ του Κώτσιρα, το οποίο ήταν πανέμορφο, ήρθε από μια στιγμή αδράνειας στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης απείλησε με απευθείας φάουλ του Γκόμεζ, ωστόσο από εκεί και πέρα η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν, ενώ κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα, αναζητώντας διαδρόμους προς την εστία του Τσιφτσή, ο οποίος δήλωσε «παρών» στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων. Ο τερματοφύλακας των Αρκάδων έκανε γρήγορη έξοδο κι απέτρεψε τον Τάνκοβιτς να ανοίξει το σκορ στο 16'.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό μετά το 25ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους χωρίς, όμως, να μπορέσουν να σκοράρουν πριν την ανάπαυλα. Την πρωτοβουλία είχαν οι παίκτες του Χιμένεθ, αλλά οι γηπεδούχοι τα πήγαν εξαιρετικά στην ανασταλτική λειτουργία τους. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Αστέρας μπήκε δυνατά κι προσπάθησε να γίνει αυτός απειλητικός, με χαρακτηριστικότερη στιγμή εκείνη του Σίτο στο 50'. Βέβαια, η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό που είχε τελικό αποδέκτη τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος με ωραίο σουτ έκανε το 0-1 στο 56'.

Οι Αρκάδες, όμως, απάντησαν σχεδόν άμεσα με εξίσου πολύ όμορφο τρόπο! Η ισοφάριση δεν ήρθε βέβαια από συνδυασμό αλλά από πολύ όμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κώτσιρα, τον οποίο «ξέχασε» η «κιτρινόμαυρη» άμυνα κι εκείνος την τιμώρησε για το 1-1 στο 64'. Ο Χιμένεθ άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3 και γενικότερα προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα, αν και οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν μια... ανάσα από το δεύτερο γκολ. Στο 86ο λεπτό, ο Μπαράλες ξέφυγε από τον Νεντελτσιάρου και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο ήταν άστοχος.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρες, Καστάνο, Αλβαρεζ (86’ Τασουλής), Μουνάβο, Μπελόκ (60’ Κανελλόπουλος), Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Γκόμεζ (60’ Τζίμας), Σίτο (60’ Κρέσπι), Μπαράλες

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-4-3): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μιτάι (82’ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης)



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved