Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Την «καθάρισε» με Μπρούμα (photos+videos)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Την «καθάρισε» με Μπρούμα (photos+videos)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Με πρωταγωνιστή τον Αρμίντο Μπρούμα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν οι νικητές στο ντέρμπι με την Ένωση 2-0 και πηγαίνουν με την καλύτερη ψυχολογία στον επαναληπτικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ ήρθε από τον πάγκο για τον Ολυμπιακό, σκόραρε δύο φορές, στην αρχή και το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου και έδωσε το «τρίποντο» στους Πειραιώτες απέναντι στον «Δικέφαλο» στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής των Play Off της Super League.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αύξησαν ακόμα περισσότερο την διαφορά τους από την δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενοι τις ισοπαλίες του ΠΑΟΚ και του Άρη, απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Αντίθετα, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να «πιάσει» τους δύο Θεσσαλονικείς στην δεύτερη θέση και είδε την απόστασή της από τον 5ο Παναθηναϊκό να μειώνεται στους τέσσερις βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική, την Τετάρτη του Πάσχα (05/05) οι Πειραιώτες ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας για το ματς με τον Άρη, ενώ η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καλός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 3’ από το σουτ του Φορτούνη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ το γκολ του Μασούρα ακυρώθηκε σωστά, λόγω φάουλ νωρίτερα στην διεκδίκηση της μπάλας από τον Παπασταθόπουλο.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Λόπες έπειτα από γύρισμα του Φορτούνη, ωστόσο, έπειτα από εξέταση του VAR δεν υποδείχθηκε κάποια παράβαση, ενώ στο 19’ ο Φορτούνης έκανε το σουτ, ο Χασάν προσπάθησε να μπει στην πορεία της μπάλας, δεν τα κατάφερε και κατέληξε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ ήταν αυτή που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να σκοράρει. Στο 24’ το σουτ του Μάνταλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Κρίστινσον που έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Τσιγκρίνσκι δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Στο 29’ η Ένωση ήταν αυτή που σκόραρε με τον Βασιλαντωνόπουλο, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά μια και ήταν σε θέση οφσάιντ και στο 35’ ο Ανσαριφάρντ που ήταν σε θέση οφσάιντ έκανε το σουτ, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε, έπειτα από στημένη φάση, όμως και πάλι η εξέταση του VAR ήταν καθοριστική, καθώς το τέρμα ακυρώθηκε, μια και πριν την κεφαλιά του Σεμέδο, η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Μπουχαλάκη. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε σωτήρια την κεφαλιά και έδιωξε σε πλάγιο.

Λύση με Μπρούμα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έτσι… άφησε στα αποδυτήρια τους Φορτούνη, Μπουχαλάκη και Χασάν, με τους Μπρούμα, Εμβιλά και Ελ Αραμπί να παίρνουν τις θέσεις τους. Οι αλλαγές του Πορτογάλου έφεραν άμεσα… αποτελέσματα, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν για το γκολ.

Στο 49’ ο Ελ Αραμπί απείλησε με κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, όμως, στο επόμενο λεπτό, η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς. Ο Μαροκινός επιθετικός πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, την… έσπασε στον επερχόμενο Μπρούμα και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά, η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά άφησε κενούς χώρους στην άμυνα. Ο Σιμάνσκι δοκίμασε το πόδι του στο 53’ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Ανδρούτσος έφυγε στην κόντρα βρήκε στον Ελ Αραμπί, αλλά αυτός πέφτοντας δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη.

Στο 63’ ο Χολέμπας έψαξε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ στο 74’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε μία περίεργη φάση, μια και ο Αθανασιάδης βγήκε για να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Βαλμπουενά, αλλά χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ. Στο επόμενο λεπτό ο Εμβιλά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μάνταλου στο 78’.

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κρίστιτσιτς να απειλήσει με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά και πάλι η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Κρίστινσον, ενώ στο 90’ ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το πλασέ του Ελ Αραμπί. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σφραγίσει» τη νίκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από τραγικό λάθος του Νεντελτσεάρου.

Ο αμυντικός της ΑΕΚ δεν έδιωξε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ομάδας του, ο Μπρούμα έκλεψε, βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη και με πλασέ, κάτω από τα πόδια του Έλληνα τερματοφύλακα, έγραψε το τελικό 2-0.



Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved