Παναθηναϊκός: Με την πλάτη στον τοίχο… άχαστος! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Με την πλάτη στον τοίχο… άχαστος! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός: Στις αναμετρήσεις που ήταν χωρίς αύριο, το «τριφύλλι» νίκησε παρά τις δυσκολίες!

Το Πρωτάθλημα 2020-21 είναι ιδιαίτερα περίεργο για τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχημένο, ακόμη κι αν τελικά οι «πράσινοι» κάνουν τη μεγάλη ανατροπή δεδομένων εξασφαλίζοντας θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδικά όπως άρχισε η αγωνιστική περίοδος, όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει πολύ νωρίς! Η επιστροφή σε θέση διεκδίκησης έστω, ήρθε μέσω των απωλειών των υπόλοιπων συλλόγων, αλλά κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων που πήρε ο Παναθηναϊκός στα ματς που έμοιαζαν ως αυτά που θα τον βγάλουν οριστικά… νοκ άουτ!

Όποτε το «τριφύλλι» είχε στριμωχτεί στη γωνία, όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο, έβρισκε πάντα τον τρόπο να αντιδράσει και να ξεφύγει απ’ τον κίνδυνο της απώλειας κάθε ελπίδας στόχου ουσιαστικά! Είτε αυτό έγινε μέσω ικανότητας, είτε υπήρχε και τύχη, για το «τριφύλλι» τα αποτελέσματα σε τέτοιου είδους ματς ήταν αρκετά και σαφώς σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση!

Οι «πράσινοι» ετοιμάζονται για ακόμη μία τέτοια κόντρα, με αντίπαλο τον Άρη αυτή τη φορά. Έχοντας στο μυαλό τους πως μόνο η νίκη θα τους κρατήσει… ζωντανούς στην Ευρωπαϊκή διεκδίκηση, καθώς αν δεν έρθουν οι τρεις βαθμοί και με τις αναμετρήσεις εκτός έδρας με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να ακολουθούν, τότε οι «πράσινοι» θα κυνηγούν θαύμα.

Για ακόμη μια φορά οι απουσίες πολλές και σημαντικές, για ακόμη μια φορά μόνο ένα αποτέλεσμα βολεύει τους «πράσινους». Για ακόμη μια φορά με την… πλάτη στον τοίχο! Ας θυμηθούμε τις προηγούμενες μέσα στη σεζόν, που συνέβη κάτι ανάλογο…

6 Δεκεμβρίου 2020, ΑΕΚ εκτός

Πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τον Παναθηναϊκό όλοι τον είχαν… τελειωμένο σε επίπεδο διεκδίκησης Ευρωπαϊκής εξόδου. Συζητούσαν για τους στόχους της Ένωσης αν πάρει τη νίκη και για την επιστροφή της μετά από ένα κακό διάστημα που είχε εκείνη την περίοδο. Κι όμως, το «τριφύλλι» παρά τις δυσκολίες και παρά το γεγονός πως αν έχανε… χανόταν, βρήκε το σθένος και τον τρόπο να νικήσει ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό 2-1!

 

17 Ιανουαρίου 2021, Άρης εκτός

Με τους τραυματισμούς να τον έχουν… σαρώσει, με τον κορονοϊό να έχει «χτυπήσει» την ομάδα, ο Παναθηναϊκός πήγαινε να αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Οι «κίτρινοι» έψαχναν αντίδραση τότε καθώς είχαν ηττηθεί στην έδρα τους τρεις μέρες πριν απ’ την ΑΕΚ (κάτι που έγινε και τώρα). Κυρίως, όμως, οι «πράσινοι» πήγαν με απίστευτες απώλειες στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οπότε πιθανή νίκη του Άρη τελείωνε ουσιαστικά το θέμα Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό (θα έμενε αρκετούς βαθμούς πίσω). Το γκολ του Καμπετσή έδωσε μια τεράστιας σημασίας νίκη στο «τριφύλλι», που στάθηκε και τυχερό καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Αλλά σε κάθε περίπτωση έδειξαν χαρακτήρα οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας νίκη υπό αυτές τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί!

 

6 Φεβρουαρίου 2021, Ατρόμητος εκτός

Δεν ήταν ντέρμπι, αλλά τα δεδομένα ήταν ξεκάθαρα: Αν ο Παναθηναϊκός δε νικούσε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, χανόταν! Με τους γηπεδούχους να έχουν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Σάββα Παντελίδη και ψάχνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα μετά από καιρό. Στο τέλος της αναμέτρησης ο νεοφερμένος τότε Σανκαρέ, έδωσε τη νίκη στο «τριφύλλι» με 3-2. Ένα αποτέλεσμα που αν δεν είχε έρθει, η συνέχεια θα ήταν πολύ διαφορετική!

 

14 Φεβρουαρίου 2021, Ολυμπιακός εντός

Όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ακριβώς με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ήταν το σημείο κλειδί για να υπάρχει Ευρωπαϊκή ελπίδα. Ειδικά με τα αποτελέσματα που ακολούθησαν, αν δεν υπήρχε εκείνη η νίκη τότε τα πάντα θα είχαν κριθεί. Οι «πράσινοι» με Μαουρίσιο και Σανκαρέ επικράτησαν 2-1 και σε μια αγωνιστική που οι πάντες περίμεναν πως θα χάσουν έδαφος, κέρδισαν περισσότερους πόντους ελπίδας για τη συνέχεια!

 

14 Μαρτίου 2021, ΠΑΟΚ εντός

Μετά τον Ολυμπιακό ακολούθησαν δύο ήττες (Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα) και μία ισοπαλία (ΑΕΚ) που έμοιαζαν με… ταφόπλακα στα Ευρωπαϊκά όνειρα του Παναθηναϊκού. Η τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στη Λεωφόρο, οτιδήποτε άλλο πέρα από νίκη των «πράσινων» θα ήταν απλά η «σφραγίδα» της απόλυτης αδιαφορίας για τα play offs. Παρ’ όλα αυτά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να νικήσει με 2-1 και να μείνει ζωντανός για την Ευρώπη!

 

4 Απριλίου 2021, ΠΑΟΚ εντός

Το σοκ της ισοφάρισης απ’ τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα των play offs, ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Ο Παναθηναϊκός βαθμολογικά και ψυχολογικά είχε δεχτεί τεράστιο πλήγμα. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και πάλι, λίγες μέρες μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, ήταν ο ορισμός του χωρίς αύριο για το «τριφύλλι»! Οι «πράσινοι» όχι απλά νίκησαν αλλά θριάμβευσαν με 3-0 και έμειναν… όρθιοι στην μάχη για την Ευρώπη!

 



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved