Παναθηναϊκός: Πήρε το όπλο του ο Μακέντα – Κυνηγάει σπουδαίους παίκτες! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Πήρε το όπλο του ο Μακέντα – Κυνηγάει σπουδαίους παίκτες! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο Ιταλός φορ του «τριφυλλιού» μιλάει στα δύσκολα κι έφτασε τα οκτώ γκολ. Ποιους παίκτες κυνηγάει στην λίστα των σκόρερ και η αναλογία σε γκολ ανά συμμετοχές.

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι το τελευταίο διάστημα σ' εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ιταλός φορ του Παναθηναϊκού μετράει συνολικά οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα και στα play offs. Έχει επίσης ένα ακόμα στο Κύπελλο, στον πρώτο αγώνα εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Μακέντα είχε χάσει τη θέση του στην αρχή του δεύτερου γύρου. Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκινούσε κυρίως τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ σε ορισμένα ματς προτίμησε και τον Καρλίτος. Ο Μακέντα, ο οποίος μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είχε κι ένα φραστικό επεισόδιο με τον Σεργκέι Κουζνέτσοφ, έφτασε τον Γενάρη μία ανάσα από την αποχώρηση. Αρνήθηκε, όμως, να πάει δανεικός στην Εσπανιόλ.

Ο Μακέντα στον πρώτο γύρο αγωνίστηκε και στα 13 παιχνίδια. Μόνο με τον Άρη δεν ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ, στην ήττα με 1-0. Με τον Μπόλονι στον πάγκο είχε εννέα ματς στον πρώτο γύρο, όλα βασικός. Σημείωσε συνολικά τέσσερα γκολ στον πρώτο γύρο. Ένα με τον Πογιάτος στον πάγκο (ΑΕΛ), ένα με τον Συλαϊδόπουλο (ΟΦΗ) και δύο με τον 68χρονο τεχνικό (ΑΕΚ, Παναιτωλικός).

Με το ξεκίνημα του 2021, όμως και έπειτα από το επεισόδιο με τον Κουζνέτσοφ, ο Μακέντα δεν πήρε αρκετό χρόνο. Στα 12 ματς πρωταθλήματος ξεκίνησε βασικός μόνο με τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός έδρας. Είχε ακόμα επτά συμμετοχές, όλες ως αλλαγή! Ο περισσότερος χρόνος συμμετοχής του ήταν 24 λεπτά στην ήττα 1-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα. Και δεν είχε κανένα γκολ σ’ αυτούς τους επτά αγώνες!

Δεν αγωνίστηκε επίσης καθόλου με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο, λόγω καρτών και ο Μπόλονι δεν τον χρησιμοποίησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη και στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, παράλληλα, ήταν εκτός αποστολής!

Όλα αυτά μέχρι τις 14 Μαρτίου και το ματς με τον ΠΑΟΚ, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ο Μακέντα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού νίκησε κατά κράτος Ίνγκασον και Ζίβκοβιτς και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στην Τρίπολη στις 21/3, στην πρεμιέρα των play offs σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του και στο ματς με τον ΠΑΟΚ έκανε και πάλι το 1-0 με δύσκολη προσπάθεια νικώντας ξανά τον Ίνγκασον στη μονομαχία κι αυτή τη φορά τον Πασχαλάκη. Ο έμπειρος φορ, ο οποίος τον προσεχή Αύγουστο θα κλείσει τα 30 του χρόνια, σημείωσε σε 22 μέρες τέσσερα γκολ. Ή αν προτιμάτε σε τρία παιχνίδια πέτυχε όσα γκολ είχε στα προηγούμενα 20!!!

Με τα οκτώ γκολ ανέβηκε στην τέταρτη θέση των σκόρερ στο πρωτάθλημα. Με το Κύπελλο έχει εννέα σε 25 ματς, ενώ το ρεκόρ του με τη φανέλα του «τριφυλλιού» είναι πέρσι τα 15 γκολ, αλλά σε 37 συμμετοχές. Τη σεζόν 2018-19 είχε ξανά διψήφιο αριθμό. Σημείωσε 11 γκολ σε 28 αγώνες. Λογικά, λοιπόν, θα κλείσει και την τρέχουσα σεζόν με διψήφιο αριθμό.

Αυτούς κυνηγάει

Ο Μακέντα με τον Παναθηναϊκό έχει συνολικά 35 γκολ. Είναι 21ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου και κυνηγάει να περάσει παίκτες που έχουν γράψει ιστορία. Αν το εξαντλήσει το συμβόλαιό του που έχει διάρκεια έως το 2023, δεδομένα θα μπει στην 15άδα.

Αυτή τη στιγμή είναι ένα γκολ πίσω από τον πρώην προπονητή του Γιώργο Δώνη που έχει 36’, όσα και ο Νίκος Καρέλης, αλλά και ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε, ο οποίος λατρεύτηκε από τον κόσμο. Στα 37 γκολ είναι ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, στα 38 ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος πέρασε όλη του τη ζωή στον Παναθηναϊκό και στη 15η θέση βρίσκεται ο σπουδαίός Γκόραν Βλάοβιτς με 40 γκολ. Ο Μακέντα έχει οκτώ αγώνες φέτος για να αναρριχηθεί στην ιστορία των «πράσινων» σκόρερ.

Ένα γκολ ανά τρία ματς

Οι επιδόσεις του Μακέντα είναι σημαντικές, αν κρίνουμε και το εξής γεγονός. Τα 35 γκολ, τα έχει σημειώσει σε 90 αγώνες συνολικά. Απ’ αυτά τα 90 ματς βρήκε δίχτυα στα 31. Ο Ιταλός φορ δηλαδή πετυχαίνει ένα γκολ ανά τρία παιχνίδια. Καθόλου κακή επίδοση για έναν παίκτη που δεν στοιχίζει πολλά χρήματα σε σχέση με άλλους παίκτες του παρελθόντος ή με φορ ανταγωνιστικών ομάδων και φυσικά σε σύγκριση με την ποιότητα που έχει τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός.



Euro 2024: Επικός Ντόντσιτς - Είδε Σλοβενία-Δανία σε tablet στην προπόνηση των Μάβερικς στη Βοστώνη
Euro 2024: Επικός Ντόντσιτς - Είδε Σλοβενία-Δανία σε tablet στην προπόνηση των Μάβερικς στη Βοστώνη
Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σλούκας: «Πετυχημένη χρονιά, χαραγμένη στο μυαλό και τη καρδιά»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τα τρία σημερινά παιχνίδια του Ευρωπαϊκού
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/06) - Πού θα δείτε πρεμιέρα Γαλλίας και τα ματς του Euro
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved