Μποροβήλος: «Επανάσταση για τον Αστέρα να κατακτήσει ένα τρόπαιο»

Μποροβήλος: «Επανάσταση για τον Αστέρα να κατακτήσει ένα τρόπαιο»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και τον Αστέρα Τρίπολης.

Ενεργά συμμετέχει ο Αστέρας Τρίπολης στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στο Arcadia93.8 για την πρωτοβουλία της ΠΑΕ να αποτυπώσει τη μορφή του Γέρου Του Μοριά στο γήπεδο, ενώ αναφέρθηκε και στην… ποδοσφαιρική επανάσταση του Αστέρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της αρκαδικής ΠΑΕ:

Για την συμμετοχή του Αστέρα στους εορτασμούς για την μεγάλη εθνική επέτειο: «Σίγουρα ο Αστέρας δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη γιορτή. Πράγματι η ομάδα μας με σειρά εκδηλώσεων, θέλει να τιμήσει αυτή την ιστορική μέρα, γιατί λαός που ξεχνάει την Ιστορία του είναι καταδικασμένος. Χθες αποτυπώσαμε τη μορφή του Γέρου Του Μοριά στο γήπεδό μας. Ηταν μια ενέργεια η οποία πραγματικά χειροκροτήθηκε από τους Αρκάδες, τους Ελληνες και όχι μόνο της Ελλάδας. Προέρχομαι από ένα χωριό που έχει πολλούς μετανάστες στη Νεστάνη και δέχθηκα πάρα πολλά τηλεφωνήματα για την ενέργεια αυτή. Πραγματικά έδωσε μία ξεχωριστή χροιά στην εορτή που πραγματικά είναι ιδιαίτερη σημαντική για εμάς τους Έλληνες».

Για τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν αν δεν υπήρχε η πανδημία: «Ο Αστέρας είχε κατά νου να γίνουν σειρά εκδηλώσεων. Θα πω χαρακτηριστικά ότι είχαμε προγραμματίσει ένα φιλικό παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος με χαρά δέχθηκε την πρόταση μας, με φανέλες οι οποίες θα είναι επετειακές. Θα είχαμε μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε τους Κύπριους φίλους μας, σε μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική και γι’ αυτούς και για εμάς. Το πρόβλημα της πανδημίας δεν μας το επέτρεψε. Ελπίζουμε ίσως στην γιορτή της Τρίπολης στις 23 Σεπτέμβρη να μας δοθεί η δυνατότητα, αν τότε τα πράγματα είναι καλύτερα, να το κάνουμε τότε. Γιατί σήμερα μπορεί να είναι 25η Μαρτίου, αλλά ολόκληρο το έτος είναι μια χρονιά γιορτής, διότι το 1821 έγιναν μάχες σε όλη την επικράτεια. Όπως και το 2021 θα γιορτάζονται όλη τη χρονιά τα 200 χρόνια κι έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό το φιλικό στην απελευθέρωση της Τρίπολης.

Το πως κινείται ο Αστέρας, γίνεται μετά από καθοδήγηση των δύο πραγματικά ευεργετών της πόλης, της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου τολμώ να πω, των κ. Μπάκου και κ. Καϋμενάκη. Αυτοί οι δύο άνθρωποι χαράσσουν τη φιλοσοφία, λένε πώς πρέπει να κινηθούμε και εμείς οι υπόλοιποι υλοποιούμε το όραμά τους. Ετσι, λοιπόν ο Αστέρας είναι μια ομάδα η οποία πραγματικά ακολουθεί τον δικό της δρόμο. Κοιτάει ψηλά αλλά πατώντας στο έδαφος. Ολες μας οι ενέργειες είναι ενέργειες οι οποίες είναι μελετημένες. Μας ενδιαφέρει ο τόπος μας, η ομάδα μας το πώς θα προωθεί η Αρκαδία μας, με καλά ακούσματα εντός κι εκτός».

Για τον αν ο Αστέρας μπορεί να κάνει την δική του "επανάσταση" φέτος: «Πιστεύω ότι μπορεί, αλλά και για όποιον είναι καλοπροαίρετος ο Αστέρας έχει κάνει την επανάσταση του. Είναι η μοναδική ομάδα της Πελοποννήσου τα τελευταία 15 χρόνια στη Λίγκα συνεχόμενα. Είναι μέσα στις τέσσερις ομάδες της Ελλάδας που είναι παρούσες ανελλιπώς στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας. Μόνο τέσσερις ομάδες συμμετέχουν ανελλιπώς τα τελευταία 14 χρόνια στη Λίγκα.

Ετσι λοιπόν ο Αστέρας έχει κάνει ήδη το θαύμα του. Συμμετείχε σε ομίλους του Europa League δυο χρονιές, στην Ευρώπη πέντε φορές, τρεις φορές σε ημιτελικούς, σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. Τα λέω εν συντομία, αλλά όλα αυτά είναι μικρές επαναστάσεις και γιατί όχι περιμένουμε και μια μεγάλη επανάσταση στο μέλλον. Αυτό είναι το όραμά μας. Να έρθει κι ένα Κύπελλο στην Τρίπολη για να μπορέσουμε εκεί που είναι το άγαλμα του Κολοκοτρώνη να το εναποθέσουμε και να γίνει πραγματικά μία πολύ μεγάλη γιορτή, η οποία θα είναι αντάξια της ιστορίας και της πόλης και της ομάδας».

 



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved