Μποροβήλος: «Στηρίζει Ζαγοράκη ο Αστέρας - Στόχος το ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Μποροβήλος: «Στηρίζει Ζαγοράκη ο Αστέρας - Στόχος το ευρωπαϊκό εισιτήριο»

Ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για τον Αστέρα Τρίπολης και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ευχαριστημένοι είναι φέτος στον Αστέρα Τρίπολης από την πορεία της ομάδας, με τον Γιώργο Μποροβήλο να τονίζει πως στόχος είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα πλέι οφ. Ο πρόεδρος της αρκαδικής ΠΑΕ μίλησε στον Arcadia 93.8 για τον Αστέρα, τις εκλογές της ΕΠΟ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και για την πανδημία του κορονοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποροβήλου:

Για την εικόνα της ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Ο Αστέρας για 14 συνεχείς χρονιές είναι στη Super League και θα μπει με το καλό στην 15η συνεχή χρονιά την επόμενη στη Λίγκα. Φέτος πράγματι ήταν μια χρονιά η οποία μας έδωσε χαρά, γιατί ο Αστέρας από πολύ νωρίς εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία και σχετικά νωρίς εξασφάλισε και την συμμετοχή του στα PlayOff. Βλέποντας την βαθμολογία παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σοβαρή διαφορά από τον έβδομο της βαθμολογίας. Ετσι λοιπόν ότι ο Αστέρας θα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των PlayOff, για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Το ξέρω ότι κάθε φίλαθλος και άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, θα ήθελε να συμμετέχει και στο Champions League, όμως να πατάμε και τα πόδια μας στο έδαφος και να βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα συνεχώς έχει πρόοδο και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδος. Ετσι λοιπόν, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Αστέρας φέτος θα συμμετέχει στο πάνω ράφι, στο μίνι πρωτάθλημα που είναι τα PlayOff».

Για το πως επηρέασε τον Αστέρα η πανδημία: «Σίγουρα έπαιξε ένα ρόλο το γεγονός ότι η ομάδα λάμβανε και λαμβάνει πάρα πολύ αυστηρά μέτρα πάνω στο υγειονομικό πρωτόκολλο. Πέρα από τα τεστ που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πριν τους αγώνες, υπάρχουν συνεχείς απολυμάνσεις, έλεγχος των εισερχομένων για οποιαδήποτε εργασία στα γραφεία της ΠΑΕ, συνεχής χρήση μάσκας από όλους, εκτός από τους ποδοσφαιριστές όταν είναι εν ώρα προπόνησης και όλα αυτά τα μέτρα μας βοήθησαν ώστε να έχουμε σχετικά λίγα κρούσματα. Είχαμε βέβαια κρούσματα πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ελπίζουμε να είναι τα τελευταία για εμάς που είχε σαν κόστος να μην αποδώσει η ομάδα τη μέρα εκείνη αυτά τα οποία μπορεί. Γιατί δεν είναι μόνο οι απουσίες.

Όταν υπάρξουν περιστατικά Covid υπάρχει μια αναστάτωση. Η ψυχολογία δεν είναι και στα καλύτερα της. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι, έχουν οικογένειες, παιδιά, φοβούνται. Δεν γνωρίζουν αν και κατά πόσο αυτό θα επεκταθεί στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Γενικότερα υπάρχει μια αναστάτωση, η οποία δεν είναι και η καλύτερη και η ψυχολογία της ομάδας σίγουρα είναι στα χειρότερα της και σε συνδυασμό ότι ο Αστέρας χρησιμοποιεί και νεαρά παιδιά στα τελευταία παιχνίδια, αυτό ήταν ένα σοβαρό ντισαβαντάζ κι έτσι η ομάδα δεν είχε καθόλου καλό πρόσωπο με τα Γιάννινα και γνώρισε την ήττα, η οποία ήταν «εκτός προγράμματος».

Για την έξοδο της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι ο Αστέρας δεν θα μπει στα PlayOff ως φτωχός συγγενής αλλά θα μπει και θα κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι περισσότερο από κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα μέχρι και πριν το παιχνίδι με τα Γιάννινα ήταν δεύτερη. Δηλαδή η βαθμολογία του δεύτερου γύρου είχε τον Αστέρα στην 2η θέση. Που σημαίνει ότι σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, η ομάδα μας είχε μια πάρα πολύ καλή απόδοση, αντιμετωπίζοντας όλους τους αντιπάλους και είχε βρεθεί σε μια τόσο υψηλή θέση. Ετσι λοιπόν ας ελπίσουμε ότι αυτή η φόρμα και η συνέχεια της καλής απόδοσης του Αστέρα στους αγώνες των PlayOff, στο τέλος να μας δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επαναλαμβάνω ότι ο Αστέρας πατάει πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αλλά κοιτάζει ψηλά».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη: «Πράγματι, οι επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούν κατά την άποψή μου μια ευκαιρία για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, ο Αστέρας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι λειτουργεί με βασικό μέλημα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι το ατομικό του. Αυτός ο όρος για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτος.

Έτσι, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη και σίγουρα είναι θετικό ότι και άλλοι συμπαίκτες του από εκείνη την ομάδα του 2004 εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή. Εμείς θα βοηθήσουμε την όποια προσπάθεια γίνει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για την κατάσταση των ελληνικών γηπέδων: «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο και να λέμε αν είναι το προαπαιτούμενο να υπάρχουν καλοί αγωνιστικοί χώροι. Εγώ θα πω ότι δεν είναι δεκτοί. Δεν πρέπει να είναι καλοί, πρέπει να είναι αψεγάδιαστοι. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε το 2021 αγωνιστικούς χώρους που μας προσβάλουν. Την τελευταία χρονιά το ποδόσφαιρο παίζεται στις τηλεοράσεις γιατί δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα και μέσω της εικόνας ένα κακό γήπεδο είναι αποκρουστικό. Όταν το γήπεδο δεν είναι σε άριστη κατάσταση, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε μια μεταφορά κακών εντυπώσεων από τους ξένους ποδοσφαιριστές στις χώρες τους. Λένε ότι στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο παίζεται σε χωράφια κι έτσι είναι ντροπή να συζητάμε τα αυτονόητα. Κάτι το οποίο θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο.

Ο Αστέρας έχει κάνει πάρα πολλές φορές παρέμβαση γι’ αυτό το θέμα και σε επίπεδο ΕΠΟ και σε επίπεδο Λίγκας, που είναι και το πρωτάθλημα να υπάρξουν έλεγχοι, όχι μόνο μια φορά τον Σεπτέμβρη, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα και από τις αρχές που γνωρίζει τις προδιαγραφές της UEFA και εφόσον κρίνει ότι ένα γήπεδο δεν τηρεί τις προϋποθέσεις, θα πρέπει να αλλάζει άμεσα έδρα η ομάδα που δεν έχει κατάλληλο αγωνιστικό χώρο και να διεξάγεται σε άλλο γήπεδο που οι συνθήκες είναι καλές. Σε αυτό είμαστε πάρα πολλοί υποστηρικτές. Έχουμε καταθέσει πάρα πολλές φορές το συγκεκριμένο αίτημα και θέλουμε να πιστεύουμε ότι από την καινούρια χρονιά, αυτό το πρόβλημα θα εξαφανιστεί και τουλάχιστον σε επίπεδο Λίγκας θα μιλάμε για πολύ καλούς αγωνιστικούς χώρους».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Ο Αστέρας επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η NOVAείναι ένας βασικός χρηματοδότης μας και υποστηρικτής του πρωταθλήματος, για πολλά χρόνια. Εμείς σαν Αστέρας έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Δεν είναι όμως θέμα Αστέρα, αλλά θέμα του προϊόντος που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο Super League, κορυφαίας κατηγορίας. Εκεί λοιπόν ακούω με χαρά και έτσι μας ενημέρωσε και ο πρόεδρος ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλατφόρμα της COSMOTE.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το προϊόν μας να έχει την μέγιστη δυνατή αξία. Να μπορέσουν οι ομάδες να έχουν σοβαρά έσοδα έτσι ώστε να δούμε μέσω και αυτής της οικονομικής παραμέτρου, ένα καλύτερο ποδόσφαιρο γιατί κακά τα ψέματα, όταν μιλάμε για έσοδα μιας ομάδας, αυτά μεταφράζονται στον αγωνιστικό χώρο. Μια ομάδα η οποία δεν έχει έσοδα, αντιλαμβάνεστε ότι οι ποδοσφαιριστές τους οποίους θα αγοράσει μια ομάδα, θα είναι από το χαμηλό ράφι. Έτσι αυτόματα, υποβαθμίζεται και το πρωτάθλημα μας.

Οφείλουμε λοιπόν να αυξήσουμε τα έσοδα μας στην κορυφαία κατηγορία, οι ομάδες να έχουν αξιοπρεπή τηλεοπτικά συμβόλαια και αξιοπρεπή έσοδα για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σοβαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για την κλήση του Γιάννη Χριστόπουλου στην εθνική Ελπίδων και για τον λόγο για τον οποίο δεν καλούνται στην εθνική Ανδρών παίκτες του Αστέρα: «Οι κλήσεις στην εθνική ομάδα είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε ομοσπονδιακού προπονητή. Ο Αστέρας πάντοτε τηρώντας στάση αξιοπρέπειας σέβεται τις αποφάσεις των προπονητών. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν παίκτες όπως ο Γιάννης Κώτσιρας αλλά κι άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά καιρούς έχουν δείξει τα προσόντα τους ότι μπορούν να σταθούν στο εθνικό μας συγκρότημα. Αυτό όμως είναι ένα θέμα του εθνικού προπονητή. Όσον αφορά το θέμα του Γιάννη Χριστόπουλου είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει δείξει την πραγματική του αξία από τις μικρές ομάδες του Αστέρα στην Ακαδημία μέχρι και τώρα στην πρώτη ομάδα.

Χαιρόμαστε που ο προπονητής του δίνει ευκαιρίες, χαιρόμαστε που ο Γιάννης παίρνει αυτές τις ευκαιρίες. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο κόσμος ότι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος μπαίνει και κάνει τα πρώτα του βήματα είναι σαν τον άνθρωπο που μπουσουλάει και ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποια τρικλίσματα μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Τον στηρίζουμε, είμαστε δίπλα του και τον πιστεύουμε ότι ο Γιάννης μπορεί να αποτελέσει μια αναντικατάστατη μονάδα του Αστέρα, σε συνέχεια των παιδιών από την Ακαδημία μας που μας κάνουν περήφανους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Για τα πρωταθλήματα Υποδομών και την επανέναρξη τους: «Κάθε ώρα βάζουμε το αίτημα αυτό στη Λίγκα. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία η οποία μαστίζει τη χώρα και την παγκόσμια κοινότητα, έχει τον πρώτο λόγο. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Οι λοιμωξιολόγοι παίρνουν τις αποφάσεις και τις εισηγούνται στην Κυβέρνηση, η οποία τις κάνει οριστικές και τελικές. Ευελπιστούμε πως το προσεχές διάστημα θα έχουμε νέα και γι’ αυτό το θέμα, γιατί τα παιδιά πραγματικά τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω».

Για την παρουσία φιλάθλων: «Μας λείπουν οι φίλαθλοι από τα γήπεδα. Τόσο οι δικοί μας όσο και των άλλων ομάδων. Μην κρυβόμαστε. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι εφημερίδα χωρίς γράμματα. Από εκεί και πέρα την τελική απόφαση την έχουν οι λοιμωξιολόγοι και η Κυβέρνηση. Εμείς περιμένουμε αμάν και πότε να δούμε έστω ένα ποσοστό φιλάθλων να γυρίσει στα γήπεδα».



Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved