ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3: Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από τον κάμπο

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3: Άνετο «ερυθρόλευκο» πέρασμα από τον κάμπο

ΑΕΛ-Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με τριάδα την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Νίκη με σχετική άνεση πήρε στο Αλκαζάρ ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 3-1 της ΑΕΛ. Αν και οι «βυσσινί» χρειάζονταν τη νίκη, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη. Ο Χασάν με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 33’ και οι Ανδρούτσος (55’), Ελ Αραμπί (80’) έκαναν τρία τα τέρματα του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 88’ με τον Νούνιτς στο τελικό 1-3.

Πώς παρατάχθηκαν

Αρκετές απουσίες είχε να αντιμετωπίσει ο Τζιανλούκα Φέστα, ωστόσο παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Ο Στίφλερ πήρε θέση στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση επιλέχθηκαν οι Ντουρμισάι, Μουκάντζο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στήριξε τον Σα, δίνοντάς του πάλι θέση βασικού, ενώ ξεκούρασε αρκετούς παίκτες. Θέση στην ενδεκάδα βρήκαν οι Κάιπερς, Χασάν, Χολέμπας, Ανδρούτσος, Σίλβα και Ραντζέλοβιτς.

«Ερυθρόλευκη» πρωτοβουλία

Ο Ολυμπιακός είχε μια ελαφρά υπεροχή στο ξεκίνημα του αγώνα, με την πρώτη καλή στιγμή να είναι ένα σουτ του Φορτούνη στο 10’, με τον Νάγκι να διώχνει με γροθιές. Στο 14’ ο Ραντζέλοβιτς δοκίμασε νέο σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ επενέβη και πάλι. Οι «βυσσινί» απάντησαν στο 18’ με ένα καλό σουτ του Κολομπίνο, να φεύγει λίγο άουτ.

Ο Γκράουρ τραυματίστηκε στο 22’ και πέρασε στη θέση του ο Γκοτζαμανίδης, αλλάζοντας νωρίς τα πλάνα του Φέστα.

Προβάδισμα με πέναλτι

Ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 32’, όταν ο Χουσίνο αγκάλιασε τον Χασάν σε μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Αιγύπτιος φορ ανέλαβε και την εκτέλεση, πετυχαίνοντας το 0-1. Όμως η χαρά του δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 37’ τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή, με τον Μασούρα να περνά στη θέση του.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Σα μπλόκαρε στο 42’ το σουτ του Ντουρμισάι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Εμβιλά μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Γκολ με Ανδρούτσο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο στο Αλκαζάρ, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον έλεγχο του αγώνα. Στο 55’ μετά από ωραία συνεργασία ο Ανδρούτσος πλάσαρε για το 0-2.

Στο 59’ ο Χουσίνο πέτυχε το γκολ με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Στο 60’ ο Ντουρμισάι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια, με τους «ερυθρόλευκους» να διατηρούν την κατοχή της μπάλας. Στο 76’ μάλιστα ένα σουτ του Μπρούμα πέρασε λίγο άουτ. Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να μειώσει με σουτ του Γιακιμόβσκι στο 79’, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά.

«Κλείδωσε» τη νίκη ο Ελ Αραμπί

Ο Ελ Αραμπί λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, «σφράγισε» τη νίκη του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας το 19 φετινό του γκολ. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα για τον Μαροκινό, ο οποίος από κοντά πέτυχε το 0-3.

Το γκολ της τιμής ο Νούνιτς

Η ΑΕΛ έψαξε το γκολ και στο 88’ ο Νούνιτς με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι και γύρισμα του Πινακά, μείωσε σε 1-3.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη από το Αλκαζάρ.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Γκράουρ (22’ Γκοτζαμανίδης), Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόβσκι, Μουκαντζό (72’ Νούνιτς), Κολομπίνο (83’ Χαλάτσης), Στίφλερ, Πινακάς, Ακούνια (83’ Γλυνός), Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82’ Βαλμπουενά), Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (63’ Μπρούμα), Φορτούνης (63’ Σουρλής), Χασάν (37’ Μασούρας), Κάιπερς (63’ Ελ Αραμπί).



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved