Επικές γκάφες: Ο Κουέστα συμπλήρωσε την πεντάδα-«φωτιά»! (Videos+Photos)

Επικές γκάφες: Ο Κουέστα συμπλήρωσε την πεντάδα-«φωτιά»! (Videos+Photos)

Ο Κουέστα ήρθε να προστεθεί σε μια λίστα από ντροπιαστικά λάθη τερματοφυλάκων που είτε στοίχισαν είτε όχι δεν ξεχνιούνται απ’ τους οπαδούς!

Όλοι στο γήπεδο μπορούν να κάνουν λάθη. Όλοι πλην ενός: Του τερματοφύλακα! Εκεί η παραμικρή απροσεξία, δεν έχει γυρισμό. Είναι, βέβαια, εντελώς διαφορετική η απλή απροσεξία, η κακή εκτίμηση μιας φάσης, η άστοχη έξοδος, απ’ την πραγματική γκέλα!

Γκάφες τερματοφύλακων υπάρχουν πολλές. Ορισμένες εξ αυτών, όμως, μπαίνουν στην κορυφή αυτής της ντροπιαστικής λίστας. Ντροπιαστικής για τους ίδιους τους γκολκίπερς, που πολλές φορές έχουν μία φάση να τους ακολουθεί και να τους «σημαδεύει» ολόκληρη την καριέρα!

Αυτό που έκανε ο Χουλιάν Κουέστα κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν απροσεξία. Δεν κατάλαβε πως ο Μπουχαλάκης ήταν πίσω του και αυτό κόστισε στον Άρη μια πρόκριση. Αυτόματα η στιγμή αυτή, μπαίνει στο… hall of fame από γκέλες τερματοφυλάκων.

Το Onsports.gr θυμήθηκε ορισμένες απ’ τις χειρότερες αντιδράσεις τερματοφυλάκων. Απ’ αυτές που μας έρχονται στο μυαλό όταν ακούμε το όνομα του γκολκίπερ που πρωταγωνίστησε. Φάσεις που αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, οι αθλητές που έχουν το ρόλο του… φύλακα αγγέλου της εστίας, θα τις άλλαξαν!

Τι κάνεις ρε Μιχόπουλε;

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στο αντίστοιχο ματς της περιόδου 1998-99 (Αύγουστος 1998) οι «κίτρινοι» πήραν θριαμβευτική νίκη με 4-1 στην Τούμπα! Το τρίτο γκολ του Άρη έμεινε στην ιστορία. Η μπάλα από μια διεκδίκηση του Φλόρες με αμυντικό του ΠΑΟΚ κατευθυνόταν στα πόδια του Νίκου Μιχόπουλου. Αυτός είχε την άνεση να διώξει με τα πόδια. Αλλά η χαλαρότητά του την ώρα που αναπήδησε η μπάλα, τον έκανε να πραγματοποιήσει ένα απ’ τα ιστορικότερα λάθη τερματοφύλακα! Η μπάλα πέρασε και κατέληξε στα δίχτυα, στο λάθος που πάντα συνοδεύει πλέον το όνομα του Μιχόπουλου!

 

Αχ αυτός ο αέρας!

Δεν ήταν τόσο μα τόσο τραγικό λάθος. Αλλά όταν πρόκειται για γκέλα που έγινε σε αγώνα προημιτελικής φάσης Champions League και τελικά στοίχισε την πρόκριση στα ημιτελικά, δε γίνεται να μην αναφερθεί. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος στο παιχνίδι με τη Γιουβέντους το 1999. Τότε που οι «ερυθρόλευκοι» δέχτηκαν το γκολ του Κόντε και αποκλείστηκαν, επειδή ο «Ελέ» μπερδεύτηκε με τον αέρα και την πορεία της μπάλας!

 

Που πας ρε Ορέστη;

Κύπελλο Ελλάδος (όπως και τώρα με τον Κουέστα). Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. Έχοντας νικήσει 2-0 το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, θεωρητικά θα περάσει εύκολα. Οι «πράσινοι», όμως, με εξαιρετικό παιχνίδι παίρνουν σκορ πρόκρισης όντας μπροστά με 3-1! Μέχρι το 90+8’! Τότε η Ένωση κέρδισε ένα φάουλ σε μακρινή απόσταση, ευκαιρία για σέντρα. Ο Ορέστης Καρνέζης είναι κάτω απ’ την εστία του Παναθηναϊκού. Ο Μίτσελ αναλαμβάνει την εκτέλεση. Κακή εκτέλεση, καθώς η μπάλα πήγε σε σημείο που θεωρητικά ο τερματοφύλακας εύκολα «καθαρίζει» τη φάση. Όμως ο Καρνέζης είχε… παραβγεί περιμένοντας καλύτερη σέντρα, για να είναι σε ετοιμότητα να διώξει. Τελικά η μπάλα πέρασε από πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα. Στοιχίζοντας μια πρόκριση στον Παναθηναϊκό!

 

Άστο Λουκ, άστο λεβέντη μου!

Ένα ματς Πανιώνιου-Παναθηναϊκού για το Πρωτάθλημα, ίσως να μη σας λέει και πολλά. Όμως εκείνο το παιχνίδι δεν ξεχνιέται λόγω του λάθους του τερματοφύλακα. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ. Θεωρητικά εύκολο για να το «καθαρίσει» το τερματοφύλακας. Ο Λουκ Στιλ, όμως, έκανε μία απ’ τις χειρότερες γκάφες όλων των εποχών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Η μπάλα στο κέντρο της εστίας του, έσκασε στο έδαφος κι ενώ ήταν έτοιμος απλά να την μπλοκάρει, μπερδεύτηκε, έβαλε τα χέρια του σαν… παιδάκι που παίζει ποδόσφαιρο στο προαύλιο του σχολείου και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν ουσιαστικά η φάση που άρχισε το τέλος της καριέρας του Άγγλου στον Παναθηναϊκό!

 

Ο Γλύκος τους πίκρανε…

Το 2016-17 ο ΠΑΟΚ κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στην ΑΕΚ, στον τελικό της ντροπής στον Βόλο. Το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του «δικέφαλου» του Βορρά. Παρότι το ματς ολοκληρώθηκε με νίκη των «ασπρόμαυρων», κανείς δεν ξεχνά αυτό που έκανε ο Γλύκος στην ισοφάριση της Ένωσης! Στα μέσα του πρώτου μέρους με το σκορ στο 1-0 για τον ΠΑΟΚ, ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε από μακριά. Η μπάλα έσκασε στο έδαφος και ο Γλύκος όρθιος και άνετος περίμενε να μπλοκάρει. Ξαφνικά όμως… ζωντάνεψε η μπάλα, μπέρδεψε τον Γλύκο και κατέληξε στα δίχτυα! Παρά το τελικό αποτέλεσμα, ξεκάθαρα μία απ’ τις κορυφαίες γκάφες στο θεσμό του Κυπέλλου, ειδικά απ’ τη στιγμή που έγινε σε τελικό!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοί που είχαν... κοιμηθεί πριν από τον Κουέστα (video+photos)

Αυτοί που είχαν... κοιμηθεί πριν από τον Κουέστα (video+photos)

Άρης: «Δεν φοβόμαστε τίποτα, ξέρουμε καλά ότι ενοχλούμε…»

Άρης: «Δεν φοβόμαστε τίποτα, ξέρουμε καλά ότι ενοχλούμε…»

Μάντζιος: «Πρέπει να το ξεπεράσουμε-Όλη η ομάδα στηρίζει τον Κουέστα»!

Μάντζιος: «Πρέπει να το ξεπεράσουμε-Όλη η ομάδα στηρίζει τον Κουέστα»!

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved