Άρης: Υπόθεση πλαστογραφίας εξετάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ - Βαριές οι ποινές (photos)

Άρης: Υπόθεση πλαστογραφίας εξετάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ - Βαριές οι ποινές (photos)

Σε υπόθεση πλαστογράφησης της σφραγίδας της ΕΠΟ και της υπογραφής του Εκτελεστικού Γραμματέα της ομοσπονδίας, Αλέξη Δέδε, καθώς και σε κατασκευή εικονικού συμβολαίου ποδοσφαιριστή εμπλέκεται ο Άρης, όπως μετέδωσε στον «αέρα» του ΣΠΟΡ Fm 94,6 ο δημοσιογράφος Άρης Ασβεστάς.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές του 2020, όταν η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής απέστειλε ερώτημα προς την ΕΠΟ και προς το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με την άδεια παραμονής στη χώρα μας, ενός Σκοπιανού ποδοσφαιριστή με το όνομα Borce Laskov, γεννηθέντα το 1999.

Η εν λόγω υπηρεσία, είχε στα χέρια της ένα έγγραφο με σφραγίδα της ΕΠΟ και υπογραφή του Αλέξη Δέδε, με το οποίο η ομοσπονδία υποτίθεται δήλωνε (από το 2018) προς τον Άρη ότι παρέχει την έγκριση στον αθλητή για να εργαστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στους «κίτρινους». Είχε επίσης στα χέρια της και ένα συμβόλαιο του Άρη με τον ποδοσφαιριστή (επίσης από το 2018) με τις υπογραφές του ίδιου του αθλητή και του Θόδωρου Καρυπίδη.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, αναφέρεται πως «στον πολίτη Βόρειας Μακεδονίας έχει χορηγηθεί άδεια διαμονής, ισχύος από 13/9/2018 έως 3/8/2019».

Η ΕΠΟ ωστόσο απάντησε πως δεν υπάρχει επίσημο κατατεθειμένο συμβόλαιο για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, ούτε έδωσε ποτέ έγκριση για «άδεια διαμονής ειδικού σκοπού» στον παίκτη με σχετική επιστολή.

Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε και στα σχετικά έγγραφα στην gallery, η ετυμηγορία της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΠΟ είναι κατηγορηματική: «Το εν λόγω έγγραφο είναι ΠΛΑΣΤΟ»!

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στον ΣΠΟΡ Fm 94,6, την υπόθεση ανέλαβε η Εισαγγελία και η ΕΠΟ ενημερώθηκε αναλυτικά, στέλνοντας άμεσα την υπόθεση για έρευνα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

O Borce Laskov, πάντως, βρίσκεται στο ρόστερ του Απόλλωνα Πόντου και πέρυσι αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια, ενώ το 2019 βρισκόταν στο ρόστερ της Κ-19 του Άρη, έχοντας αγωνιστεί σε 15 ματς.

Σε περίπτωση που η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ προχωρήσει την υπόθεση, τότε υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί ο Άρης αντιμέτωπος με βαριές ποινές! Το άρθρο 17 του Κώδικα Δεοντολογίας περί «Πλαστογραφίας και νόθευσης εγγράφου», αναφέρει: Αν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, τότε απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών τουλάχιστον, ως και με υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved