Κλάτενμπεργκ: Κανονικό το γκολ του Εμβιλά, σχεδόν όλα σωστά στη Λεωφόρο (video)

Κλάτενμπεργκ: Κανονικό το γκολ του Εμβιλά, σχεδόν όλα σωστά στη Λεωφόρο (video)

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 24ης αγωνιστικής από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέλυσε όπως συνηθίζει τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής.

Μεγάο ενδιαφέρον είχε το σχόλιό του για το γκολ του Ολυμπιακού στον Βόλο, για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος.

Ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε πως σωστά μέτρησε το γκολ του Εμβιλά, ενώ αναφέρθηκε και σε 3 φάσεις του ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα ανέφερε για το γκολ του Εμβιλά: «Ο διαιτητής έπειτα από σύσκεψη με τον βοηθό διαιτητή καταλόγισε έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για παράβαση οφσάιντ θεωρώντας ότι ένας επιτιθέμενος ποδοσφαιριστής επηρέαζε τον τερματοφύλακα σε φάση που σημειώθηκε τέρμα. Ο VAR αφού εξέτασε αρκετές γωνίες λήψης, συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφασή του και καταλόγισε γκολ.

Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για κανονικό γκολ. Τη στιγμή του σουτ προς το τέρμα, ο επιτιθέμενος παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί παράβαση οφσάιντ αν δεν αγγίξει την μπάλα, μπλοκάρει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ή ξεκάθαρα επηρεάζει την ικανότητά του τερματοφύλακα να παίξει την μπάλα. Όταν γίνεται το σουτ ο τερματοφύλακας είναι εκτός θέσης και ενώ έχει καθαρή οπτική επαφή με την μπάλα δεν είναι σε θέση να τη σώσει από το να εισέλθει στο τέρμα. Συνεπώς καθώς ο επιτιθέμενος δεν άγγιξε την μπάλα το γκολ πρέπει να κατακυρωθεί».

Όσο για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ εστίασε σε τρεις φάσεις που εξετάστηκε, μια για πέναλτι και δύο για κόκκινη κάρτα.

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση καθώς ο αμυνόμενος έπαιξε την μπάλα με νόμιμο τρόπο. Επιπρόσθετα η διεκδίκηση για την μπάλα συνέβη εκτός της περιοχής πέναλτι», σχολίασε αρχικά και πρόσθεσε για τη φάση που ο Λάτσι χτυπά με... καρατιά τον Ιωαννίδη:

«Ο VAR έλεγξε το περιστατικό για πιθανό σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι. και διαπίστωσε ότι το μαρκάρισμα ήταν ριψοκίνδυνο. Η ΚΕΔ θεωρεί πως παρόλο που ο αμυνόμενος έπαιξε την μπάλα, το πόδι του ήταν ψηλά με συνέπεια να βρει τον αντίπαλό του. Το μαρκάρισμα δεν είχε βαναυσότητα και συνεπώς δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για να δοθεί κόκκινη κάρτα. Ωστόσο για το μαρκάρισμα αυτό ο αμυνόμενος θα έπρεπε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα για ριψοκίνδυνο παιχνίδι».

Όσο για το πάτημα του Ενγκμπακοτό στον Λόπες, ο Κλάτενμπεργκ είπε: «Ο VAR έλεγξε το περιστατικό για πιθανό σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή στο γήπεδο. Η ΚΕΔ συμφωνεί με την κίτρινη κάρτα καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού πατά τον αντίπαλό του στον αστράγαλο αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει ταχύτητα ή βαναυσότητα, συνεπώς δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό της περίπτωσης ως σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι».

Δείτε αναλυτικά όλες τις επίχαμες φάσεις της 24ης αγωνιστικής και το σχόλιο του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο παρακάτω βίντεο:Ισπανία: Παίκτης της Μάλαγα ζήτησε και πήρε 50 ευρώ από φίλαθλο για να του δώσει τη φανέλα (vid)
Ισπανία: Παίκτης της Μάλαγα ζήτησε και πήρε 50 ευρώ από φίλαθλο για να του δώσει τη φανέλα (vid)
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming το ντέρμπι παραμονής
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Live Streaming το ντέρμπι παραμονής
Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα
Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα
Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Μήνυμα για το ντέρμπι από την «πράσινη» ΚΑΕ - Διαθέσιμα εισιτήρια
Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Μήνυμα για το ντέρμπι από την «πράσινη» ΚΑΕ - Διαθέσιμα εισιτήρια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved