Ολυμπιακός-Άρης 1-1: «Όρθιος» στο Φάληρο με Μήτρογλου (photos+videos)

Ολυμπιακός-Άρης 1-1: «Όρθιος» στο Φάληρο με Μήτρογλου (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΆρηςΟι «κίτρινοι» υποχρέωσαν τους «ερυθρόλευκους» στη δεύτερη συνεχόμενη γκέλα τους στο πρωτάθλημα, παίρνοντας την ισοπαλία με το πέναλτι του Κώστα Μήτρογλου, λίγο πριν το τέλος του ντέρμπι.

«Όρθιος» στο «Γ. Καραϊσκάκης» έμεινε ο Άρης, ο οποίος πήρε την ισοπαλία 1-1 με τον Κώστα Μήτρογλου να σημειώνει το πρώτο του τέρμα σε βάρος της πρώην ομάδας του.

Οι Πειραιώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 40’ με τον Κώστα Φορτούνη, όμως δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, λίγες μέρες πριν τον κρίσιμο επαναληπτικό με την Αϊντχόφεν για τους «32» του Europa League.

Παράλληλα, ο Πέδρο Μαρτίνς είδε τους Μάριο Βρουσάι και Σωκράτη Παπασταθόπουλο να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμών, μ’ αυτόν του νεαρού εξτρέμ να δείχνει πιο σοβαρός, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πρόβλημα στους συνδέσμους.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τους Νταμπλούχους Ελλάδας, οι οποίοι είδαν την διαφορά από τους διώκτες του να μειώνεται στους 12 βαθμούς. Από την άλλη, ο Άρης διατήρησε την απόσταση των 14 βαθμών από την κορυφή, αλλά πλέον βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΟΚ που είναι στην δεύτερη θέση, μαζί με την ΑΕΚ, την στιγμή που ακολουθεί στο -3 ο Παναθηναϊκός που αγωνίζεται τη Δευτέρα (22/02) στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν νευρικές στις κινήσεις τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή, αλλά και την έλλειψη φάσεων μπροστά από τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

Η πρώτη καλή στιγμή που αγώνα ήταν στο 9ο λεπτό με τον Ρόουζ να προλαβαίνει τον Μασούρα που είχε βρεθεί απέναντι στον Κουέστα, ενώ στο 16’ το σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού κόντραρε σε αμυντικό του Άρη και κατέληξε κόρνερ. Ωστόσο, στο 25’ όλοι στο φαληρικό γήπεδο «πάγωσαν», καθώς ο Μάριος Βρουσάι αναγκάστηκε να γίνει αλλαγή με πρόβλημα στο γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη πλαγίου συνδέσμου.

Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και θέλησαν να «χτυπήσουν» την άμυνα των «ερυθρόλευκων», αλλά στο 26’ ο Σα ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Μπερτόγλιο, ενώ στο 33’ η απειλή του Σούντγκρεν έφυγε άουτ.

Η συνέχεια άνηκε στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες ανέβασαν… στροφές και θέλησαν να απειλήσουν, κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 36’ ο Μπουχαλάκης δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας από το φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ, ενώ από την εκτέλεση, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η «ερυθρόλευκη» υπεροχή απέφερε… καρπούς στο 40’ με… δράστη τον Κώστα Φορτούνη. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μασούρας έκανε από κοντά το σουτ, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Ανδρούτσο, ο οποίος «έσπασε» στον Φορτούνη και αυτός με σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο… πλήγμα για τον Ολυμπιακό. Έπειτα από φάουλ του Άρη από τα αριστερά, Σα και Σεμέδο μπερδεύτηκαν, ο Σάσα θέλησε να εκμεταλλευτεί τη φάση, αλλά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έδιωξε πάνω στην γραμμή, σε μία φάση όπου ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έπεσε άτσαλα στο χορτάρι, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή με πρόβλημα στον ώμο και με ζαλάδες.

Καλύτερος ο Άρης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, την στιγμή που οι γηπεδούχοι έδειξαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας με τους Σεμέδο και Χολέμπας, με τον τελευταίο να παίζει στην συγκεκριμένη θέση μετά την αποχώρηση του Παπασταθόπουλου.

Στο 48’ ο Σίλβα μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν ένα κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Σα μπλόκαρε τη σέντρα του Σάκιτς από τα δεξιά. Στο 52’ ο Σάσα ήταν αυτός που δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο πορτιέρο των Πειραιωτών μπλόκαρε, ενώ στο 63’ ο Μπρούνο, που είχε περάσει πριν από μερικά λεπτά ως αλλαγή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν από τους κορυφαίους για το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου και προκάλεσε πολλά προβλήματα από τα πλάγια, την στιγμή που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες στην ανάπτυξή του. Πάντως, στο 69’ ο Βαλμπουενά θέλησε να αιφνιδιάσει τον Κούεστα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ του Γάλλου και από την εκτέλεση, η κεφαλιά του Χασάν πέρασε άουτ. Στο 78’ ο Χολέμπας θέλησε να σκοράρει από κοντινή απόσταση, όμως και η δική του κεφαλιά πέρασε άουτ.

Στα επόμενα λεπτά, ο Άρης θέλησε να ανεβάσει την πίεσή του προς την περιοχή των γηπεδούχων και κέρδισε πέναλτι στο 80ο λεπτό, σε μία προσπάθεια που ξεκίνησε από την επιμονή του Μπρούνο, που έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι ο Μαντσίνι θέλησε να σουτάρει, ο Σα τον ανέτρεψε καθαρά και ο Σιδηρόπουλος έδειξε την… άσπρη βούλα.

Έπειτα από μερικά λεπτά… καθυστέρησης, ο Κώστας Μήτρογλου ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, δεν έκανε λάθος και «έγραψε» το 1-1 για τους «κίτρινους». Το τέρμα του Έλληνα φορ έδωσε μία άλλη… νότα στην αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, την στιγμή που οι Θεσσαλονικείς έδειξαν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Ο Ολυμπιακός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως, οι παίκτες του έδειξαν να μην έχουν «καθαρό» μυαλό. Μάλιστα, η μοναδική στιγμή που απείλησαν ήταν στο 90’ με τον Τιάγκο Σίλβα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε ήταν απελπιστικά άστοχο. Έτσι, το ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή, με τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Άρης: «Ζημιά» με Βρουσάι - Αποχώρησε με φορείο και δακρυσμένος

Ολυμπιακός-Άρης: «Ζημιά» με Βρουσάι - Αποχώρησε με φορείο και δακρυσμένος

Ολυμπιακός-Άρης: Πλήγμα και με Σωκράτη - Τον τραυμάτισε ο Σεμέδο και αποχώρησε (photos+video)

Ολυμπιακός-Άρης: Πλήγμα και με Σωκράτη - Τον τραυμάτισε ο Σεμέδο και αποχώρησε (photos+video)

Ολυμπιακός: Απρόοπτο με Μπρούμα πριν την Αϊντχόφεν (photos)

Ολυμπιακός: Απρόοπτο με Μπρούμα πριν την Αϊντχόφεν (photos)

Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved