Super League: Η μάχη της Ευρώπης - Κι όποιος αντέξει!

Super League: Η μάχη της Ευρώπης - Κι όποιος αντέξει!

Super League: Τραυματισμοί και τιμωρίες που κρίνουν πολλά για τις τέσσερις ομάδες που «μονομαχούν» για τρία Ευρωπαϊκά εισιτήρια!

Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ ισοβαθμούν. Στο -2 από τις τρεις αυτές ομάδες, είναι ο Παναθηναϊκός. Ανάμεσα σε αυτούς τους τέσσερις (αν δεν κάνει κάποια σούπερ έκπληξη ο Αστέρας Τρίπολης), θα κριθούν τα τρία εισιτήρια για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τρία στην περίπτωση που ομάδα της πρώτης τετράδας κατακτήσει το Κύπελλο, διαφορετικά θα είναι μόλις δύο μέσω Πρωταθλήματος!

Η αγωνία μεγάλη, κάθε ματς, κάθε βαθμός έχει σημασία! Ειδικά στις αγωνιστικές που ακολουθούν. Τέσσερα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος κι ακολούθως τα play offs!

Σε αυτές τις τελευταίες αγωνιστικές, μάλιστα, υπάρχουν ματς που θα κρίνουν πολλά, καθώς είναι ανάμεσα στις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας! ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός-Άρης, Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Άρης, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, είναι μερικά απ’ τα ματς που ακολουθούν στις τελευταίες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος πριν την έξτρα διαδικασία!

Σε μια ιδιαίτερη σεζόν, γεμάτη απαιτήσεις αλλά και ταλαιπωρία για τους ποδοσφαιριστές, πολλοί παράγοντες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση των στόχων που έχει το κάθε κλαμπ. Ειδικά δύο τομείς που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο: Οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες!

Για τις τέσσερις αυτές ομάδες (Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) υπάρχουν αρκετά θέματα με τιμωρίες, αλλά και ζητήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν. Σημαντικών παικτών που δε θα αγωνιστούν σε καθοριστικά ματς. Βέβαια, κάθε αναμέτρηση είναι καθοριστική από εδώ και πέρα!

Σε καλύτερη μοίρα ο Άρης!

Ο Άρης έχει να παίξει τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές με Ολυμπιακό εκτός, Ατρόμητο εντός, ΠΑΟΚ εκτός και ΟΦΗ εντός. Οι «κίτρινοι» έχουν τραυματία τον Ματίγια ενώ τιμωρημένοι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι οι Μπρούνο Γκάμα και Νικόλας Ιωάννου.

Στο όριο είναι οι Μαντσίνι, Μάνος, Μπερτόγλιο και Σάσα, που αν δεχτούν μία κίτρινη θα χάσουν ένα ματς απ’ αυτά που ακολουθούν. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα, ο Άρης μοιάζει να είναι στην καλύτερη κατάσταση απ’ όλους αναφορικά με τους συγκεκριμένου τομείς.

Τεράστια προβλήματα για ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ έχει να παίξει εντός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης, εκτός με τον Παναθηναϊκό, εντός με Απόλλων Σμύρνης και εκτός με Βόλο. Ειδικά το διάστημα των παιχνιδιών με τις ομάδες που θα είναι στα play offs, τα θέματα για την Ένωση είναι πολλά!

Ο Γαλανόπουλος είχε τραυματιστεί σοβαρά στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα και δεν υπολογίζεται. Το ίδιο συμβαίνει με τους Σιμόες και Μπακάκη, που θα μείνουν εκτός σχεδόν μέχρι τα play offs! Κόντρα στον Αστέρα δε θα παίξει κι ο Τσιγκρίνσκι, αλλά ούτε κι ο Σάκχοφ. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι οριακά για το αν θα προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Και σε επίπεδο καρτών, τα πράγματα είναι… σφιχτά για την Ένωση. Αν δεχτούν μία κάρτα θα χρειαστεί να χάσουν μία αναμέτρηση οι: Λόπες, Νεντελτσιάρου, Σιμόες, Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι.

Θέμα στην άμυνα ο ΠΑΟΚ!

Για τον ΠΑΟΚ το σοβαρότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Άνχελ Κρέσπο. Ο Ισπανός αμυντικός έχει υποστεί θλάση και θα μείνει εκτός για περίπου 20 μέρες. Χονδρικά χάνει τα τέσσερα ματς μέχρι τα play offs με λίγα λόγια, ή έστω είναι οριακά για να προλάβει τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα άλλα, ο Ίνγκασον δε θα παίξει με Λαμία εντός και Αστέρα Τρίπολης εκτός λόγω καρτών (ο «δικέφαλος» έχει αυτά τα δύο ματς και τελειώνει με Άρη εντός και Παναθηναϊκό εκτός). Κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας θα λείψει κι ο τιμωρημένος Βιεϊρίνια.

Τέλος, στο όριο για τους «ασπρόμαυρους» βρίσκεται ο Στέφαν Σβαμπ που αν δεχτεί μία κάρτα θα πρέπει να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής.

Απουσίες στα χαφ

Τέλος, ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Super League, με Παναιτωλικό εκτός, ΑΕΚ εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός και ΠΑΟΚ εντός. Κανένα… βατό ματς με λίγα λόγια.

Οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν στις υπηρεσίες του Αλεξανδρόπουλου κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, λόγω καρτών. Παράλληλα, με τους Αγρινιώτες δε θα αγωνιστεί ούτε ο Σανκαρέ που έχει υποστεί θλάση. Για τον Αφρικανό γίνεται… αγώνας δρόμου, μήπως και προλάβει την ΑΕΚ, δίχως να είναι σίγουρο.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός έχει τη δεδομένη απουσία του Κουρμπέλη που δεν έχει αγωνιστεί καθόλου μέσα στο 2021 και αναμένεται να επανέλθει στα play offs.

Αναφορικά με τις κάρτες τώρα, στο όριο είναι οι Διούδης, Σάντσες και Καρλίτος, που αν δεχτούν μία κίτρινη θα χάσουν μία αναμέτρηση.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved