Κατσουράνης: Γιατί ήταν το χειρότερο οφσάιντ της ιστορίας! (Video+Photos)

Κατσουράνης: Γιατί ήταν το χειρότερο οφσάιντ της ιστορίας! (Video+Photos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ακριβώς 10 χρόνια από τη φάση-σταθμό στα οφσάιντ του Ελληνικού ποδοσφαίρου και το Onsports.gr εξηγεί γιατί ισχύει αυτό!

Η 19η Φεβρουαρίου έχει μείνει στην ποδοσφαιρική ιστορία! Ο λόγος δεν είναι άλλος απ’ το περίφημο ντέρμπι της ντροπής ή ντέρμπι του Καλόπουλου όπως το αποκαλούν κάποιοι. Αυτή την ημέρα, ακριβώς δέκα χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Παναθηναϊκός. Θέλοντας να κάνει φιέστα τίτλου, αλλά δυστυχώς μόνο έτσι δεν εξελίχθηκε η αναμέτρηση…

Τα επεισόδια μετά το τέλος της αναμέτρησης και η επίθεση που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές των «πράσινων» απ’ τον κόσμο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν το λιγότερο κάτι ντροπιαστικό για το άθλημα. Με τις γνωστές δηλώσεις μετά από τους παράγοντες του Ολυμπιακού, απ’ τον Τζιμπρίλ Σισέ που ανακοίνωσε πως φεύγει απ’ την Ελλάδα και όχι μόνο…

Πέρα απ’ αυτές τις τραγικές καταστάσεις, όμως, υπήρξε και μία απ’ τις πιο κακές (στην καλύτερη) διαιτησίες. Με σημείο αναφοράς το γκολ του Κώστα Κατσουράνη που ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Πρόκειται δίχως άλλο για το πιο τραγική υπόδειξη οφσάιντ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η φάση που έγινε σλόγκαν, η φάση που ποτέ δεν εξηγήθηκε. Η φάση που… όλοι κάλυπταν τον Κατσουράνη.

Το Onsports.gr εξηγεί γιατί ήταν η χειρότερη υπόδειξη οφσάιντ στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Μια φάση-σταθμός στα Πρωταθλήματα που θα μνημονεύεται για δεκαετίες! Η στιγμή που ο Σπύρος Τρύφωνας σήκωσε τη σημαία, αυτόματα έβαλε εκείνη τη στιγμή στην ιστορία! Ας δούμε, όμως, γιατί ήταν η χειρότερη φάση οφσάιντ όλων των εποχών:

*Ήταν εύκολη φάση! Δεν έγινε πάνω στην κίνηση, πάνω στο σπριντ ενός ποδοσφαιριστή. Υπήρχαν τερματοφύλακας και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπροστά στην εστία, οι οποίοι δεν άλλαξαν θέση ουσιαστικά. Το ίδιο κι ο Κατσουράνης καθώς η μπάλα πήγε πάνω του μετά την προσπάθεια του Ζιλμπέρτο Σίλβα!

*Όσο χιουμοριστικά κι αν συζητιέται η φάση, η αλήθεια είναι πως τον Κώστα Κατσουράνη στη συγκεκριμένη φάση κάλυπταν τέσσερις αντίπαλοι! Όπως είναι γνωστό για να μην υπάρχει οφσάιντ πρέπει να είναι ο τερματοφύλακας κι ένας ακόμη παίκτης πίσω απ’ τον παίκτη που κάνει επίθεση. Ή απλά δύο ποδοσφαιριστές. Στην προκειμένη περίπτωση ο τερματοφύλακας είναι κοντά στο δοκάρι του, υπάρχει παίκτης αμυνόμενος σχεδόν στην γραμμή της εστίας. Εύκολα λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως δεν μπορεί να υπάρξει οφσάιντ! Πέρα απ’ αυτούς τους δύο, όμως, άλλοι δύο «ερυθρόλευκοι» κάλυπτα καθαρά τον Κατσουράνη. Το σύνολο τέσσερις με λίγα λόγια…

*Ο αγώνας δεν είχε… άγχος. Ο Παναθηναϊκός αν νικούσε «μάζευε» τη διαφορά μεν, αλλά δεν γινόταν να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει τον τίτλο. Θα έπρεπε να… αυτοκτονήσουν οι Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός απλά ήθελε να τελειώσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα για να κάνει φιέστα στο συγκεκριμένο ματς. Στην ουσία, λοιπόν, το άγχος για τους διαιτητές δεν ήταν μεγάλο! Όπως για παράδειγμα αν κρινόταν ένας τίτλος ή η πορεία μιας διεκδίκησης. Το τονίζουμε επειδή το άγχος ίσως να δικαιολογούσε ως ένα βαθμό ένα τόσο μεγάλο λάθος.

*Οφσάιντ… τραγικά, έχουν υπάρξει πολλά. Όμως σε αναμέτρηση ανάμεσα σε μεγάλες ομάδες, κανένα παρόμοιο με αυτό. Κανένα με τόση προβολή. Ακόμη και κόντρα σε «μικρότερους» αντιπάλους, είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς μια τόσο λανθασμένη απόφαση. Αλλά σε ντέρμπι, δεν είναι απλά πρωτόγνωρο αλλά πιθανότατα θα είναι και κάτι που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί. Ειδικά την εποχή του VAR!

*Ακόμη και πρόβλημα όρασης να υπήρξε εκείνη τη στιγμή στο βοηθό, ειδικά αναφορικά με το διαχωρισμό των χρωμάτων, το πράσινο με το κόκκινο διαφέρουν σημαντικά. Συν τοις άλλοις, ο Παναθηναϊκός εκείνη τη μέρα φορούσε σκούρα πράσινη εμφάνιση χωρίς να υπάρχει δεύτερο χρώμα, ενώ ο Ολυμπιακός την κλασική ριγωτή ερυθρόλευκη. Οι διαφορές ακόμη και οπτικά, ήταν τεράστιες για να κατανοήσει κάποιος το ποιοι καλύπτουν τον Κατσουράνη.

*Μιλάμε για το 2011 και όχι το… 1950. Κοινώς η προβολή ήταν τεράστια, η τεχνολογία προηγμένη και δεν υπήρχε έστω η χαλαρότητα του «εντάξει δεν το είδε και κανείς». Ταυτόχρονα, ο φωτισμός στο νέο «Γ. Καραϊσκάκης» ήταν σύγχρονος, δεν μπορούσε να υπάρξει η δικαιολογία που πολλοί χρησιμοποιούσαν παλιότερα πως «τυφλώθηκαν» απ’ τους προβολείς!



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved