ΠΑΟΚ: Οι τέσσερις υποθέσεις που καίνε τον «Δικέφαλο» (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Οι τέσσερις υποθέσεις που καίνε τον «Δικέφαλο» (videos+photos)

ΠΑΟΚ: Ο «Δικέφαλος» έχει να αντιμετωπίσει πολλές σημαντικές υποθέσεις, όμως, από την εξέλιξη τεσσάρων εξ αυτών, θα κριθούν αρκετές κινήσεις.

Ο ΠΑΟΚ σε όποια θέση κι αν τερματίσει στο πρωτάθλημα θα έχει μπροστά του ένα καυτό καλοκαίρι.

Θα είναι μία περίοδος που θα πρέπει να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος και παράλληλα να συνεχιστεί η ανανέωση της ομάδας, αλλά σε λογικό οικονομικό πλαίσιο. Ο «Δικέφαλος» έχει πολλές υποθέσεις μπροστά του, ωστόσο, τέσσερις εξ αυτών είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, διότι υπάρχει οικονομικό υπόβαθρο…

Η πρώτη είναι ο Άντερσον Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ δαπάνησε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για τον Νιγηριανό μέσο, ο οποίος τον ερχόμενο Μάιο θα κλείσει τα 27 του χρόνια. Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στην τουρκική Γκεζτέπε.

Εκεί ο Εσίτι προς το παρόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναντικατάστατος. Είναι μικρό το διάστημα, έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια, αλλά μόλις σε ένα βασικός. Έγινε, όμως, αλλαγή στο 61’ στον εκτός έδρας αγώνα με την Γκαζιάντπε. Συνολικά, ο Εσίτι έχει 131 λεπτά.

Με την έως τώρα παρουσία του δεν είναι βέβαιο ότι θα τον αγοράσουν οι Τούρκοι. Το θετικό είναι ότι η ομάδα του βρίσκεται στη δέκατη θέση, δεν κινδυνεύει και ενδέχεται να επενδύσει πάνω του. Ο Εσίτι, επίσης, έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ έως το 2023 και οι αποδοχές του ξεπερνούν το μισό εκατ. ευρώ. Γίνεται αντιληπτό ότι αν τον πουλήσουν οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευχέρεια να κινηθούν για έναν ποιοτικό χαφ.

Ο Τσόλακ

Ακόμα πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του Τσόλακ. Ο Κροάτης φορ έχει συμβόλαιο έως το 2024 και αποδοχές κάτω του μισού εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ για τον 27χρονο επιθετικό, όμως, αυτός δεν προσαρμόστηκε, δεν ταίριαξε μέχρι στιγμής με την ομάδα και έχει σε 16 αγώνες μόνο ένα γκολ κι αυτό με πέναλτι. Εδώ και καιρό πλέον, μένει εκτός αποστολής από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να τον πουλήσει, αλλά με τη σεζόν που κάνει δεν μπορεί να βρει αυτά τα χρήματα. Ο δανεισμός με οψιόν αγοράς είναι ένα σενάριο. Από την δική του υπόθεση, άλλωστε και τι χρήματα θα βρει ο ΠΑΟΚ, θα κριθεί σε έναν βαθμό και η υπόθεση του Κρμέντσικ.

Ο Αουγκούστο

Το ποσό των δύο και πλέον εκατ. ευρώ έδωσε ο ΠΑΟΚ και για τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος την περασμένη σεζόν είχε αρκετές συμμετοχές, αλλά στην πορεία τραυματίστηκε κι έχασε τα πλέι οφ. Μπήκε φέτος στην ομάδα, ο Γκαρσία του έδωσε παιχνίδια, αλλά ο ίδιος και αγωνιστικά και με τη συμπεριφορά του γενικά προκάλεσε τη δυσφορία.

Δύο είναι τα σενάρια. Ή, θα του δοθεί συγχωροχάρτι για να αποδείξει την ποιότητά του, ή θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ να βρει ομάδα για να τον πουλήσει. Ο παίκτης θέλει να γυρίσει στη Βραζιλία, όμως, εκεί οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να προσδοκούν σε πολλά χρήματα. Ο δανεισμός είναι κι εδώ μία πιθανότητα. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να τον πουλήσει και μαζί και τον Εσίτι, τότε θα έχει ένα καλό ποσό για να ενισχυθεί στη μεσαία γραμμή, όπου πονάει πολύ.

Ο Μπίσεσβαρ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ και πλέον είναι δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού. Εκεί υπολογίζεται, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν κι από το αν θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν τα καταφέρει, τότε ο κυπριακός σύλλογος είναι πιθανό να αγοράσει τον Ολλανδό μέσο και να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του συμβολαίου του.

Ο Μπίσεσβαρ έχει υψηλό συμβόλαιο, αφού ανανέωσε την σεζόν του νταμπλ κι ό,τι μπορέσει να εξοικονομήσει ο ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλο όφελος για να μπορέσει να πάρει παίκτη σε πιο νεαρή ηλικία που θα τον βοηθησει σημαντικά. 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved