Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0: Ασταμάτητος για τον τίτλο με τριάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός - ΟΦΗ 3-0: Ασταμάτητος για τον τίτλο με τριάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Με τρένο χωρίς… στάσεις μοιάζουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι επικράτησαν 3-0 των Κρητικών και συνεχίζουν ασταμάτητοι προς τον τίτλο, την στιγμή που οι διώκτες του συνεχίζουν να χάνουν βαθμούς.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς, μία μέρα πριν την συμπλήρωση της «μαύρης» επετείου των θυμάτων για την Θύρα 7, πήρε μία ακόμα νίκη στην Super League, αυτή τη φορά απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Σίμου και έφτασε στους 57 βαθμούς σε 21 αναμετρήσεις, έχοντας απόσταση 17 πόντων από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει το βράδυ της Κυριακής τον Άρη που βρίσκεται στο -18.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. «Δράστες» για τους Πειραιώτες ήταν οι Εμβιλά (19’), Μασούρας (37’) και Ελ Αραμπί (68’), την στιγμή που ο Φορτούνης αστόχησε σε πέναλτι στο 80’ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Μάλιστα, απέναντι στον ΟΦΗ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» αγωνιζόμενος για περίπου 25 λεπτά ως αλλαγή.

Με το… πόδι στο γκάζι

Δυναμική ήταν η εκκίνηση των Νταμπλούχων Ελλάδας στον αγώνα και μόλις στο 3’ απείλησαν με τον Γιαν Εμβιλά αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο 8’ όταν ο Γάλλος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι, όμως και πάλι η προσπάθειά του κατέληξε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, στην τρίτη… απόπειρα του δυναμικού μέσου.

Ήταν το 19ο λεπτό, όταν ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση… βολής, ο Λυμπεράκης τον σταμάτησε, σε κενή εστία, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Βαλμπουενά «έστρωσε» στον Εμβιλά, ο οποίος από το ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ και νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0.

Πάντως, το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν σταμάτησε να πιέζει τους Κρητικούς, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων και με τους Ρέαμπτσιουκ και Ανδρούτσο από τα άκρα, δημιούργησαν πολλά ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 24’ ο Βάτερμαν αντέδρασε σωστά στο πλασέ του Βαλμπουενά, ενώ στο 30’ ο Καμαρά δεν σημάδεψε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε επτά λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά με… δράστη τον Μασούρα, ο οποίος με ωραίο πλασέ απέναντι από τον Βάτερμαν, έγραψε το 2-0, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Βαλμπουενά στην κόντρα των Νταμπλούχων Ελλάδας. Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Πειραιά συνέχισε να πιέζει και στην συνέχεια, με τον Φορτούνη να αστοχεί στο 43’ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ελ Αραμπί σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Συνεχείς απειλές και χαμηλό τέμπο

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και αναζήτησαν κι άλλα τέρματα. Όμως, στο 48’ το σουτ του Καμαρά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 51’ ο Σελίμοβιτς έβαλε την κόντρα στο σουτ του Φορτούνη. Από την άλλη, οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν, κυρίως με στημένες φάσεις, αλλά στο 54’ το φάουλ του Στάικου δεν ανησύχησε τον Σα, κάτι που έγινε και δύο λεπτά αργότερα, από νέα εκτέλεση φάουλ του Στάικου.

Κάπου εκεί, οι προπονητές των δύο ομάδων θέλησαν να… ανακατέψουν την τράπουλα, με αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να πέσει αισθητά. Πάντως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την κατοχή και να επιχειρεί να πλησιάσει την εστία του Βάτερμαν. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βάλουν ένα… πρόωρο τέλος στο ματς στο 68ο λεπτό.

Συγκεκριμένα, έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από τον… Σεμέδο, πρόλαβε την έξοδο του πορτιέρο του ΟΦΗ και διαμόρφωσε το 3-0. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να απειλεί, αλλά στο 71’ το σουτ του Ρέαμπτσιουκ από το ύψος της περιοχής και πλάγια πέρασε άουτ.

Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να πετύχει και τέταρτο τέρμα, όταν στο 78’ ο Τιάγκο Σίλβα κέρδισε πέναλτι από τον Σελίμοβιτς, αλλά δύο λεπτά αργότερα, η εκτέλεση του Φορτούνη χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν και κατέληξε άουτ. Μάλιστα, ο πορτιέρο του ΟΦΗ κατέγραψε μία ακόμα επέμβαση στο 86’ όταν ο Καμαρά έκανε το σουτ, αλλά απέκρουσε ο Βάρερμαν.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Live Chat Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0 (τελικό)

Live Chat Ολυμπιακός-ΟΦΗ 3-0 (τελικό)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Ημίχρονο... φωτιά - Τα «ερυθρόλευκα» γκολ (videos)

Ολυμπιακός-ΟΦΗ: Ημίχρονο... φωτιά - Τα «ερυθρόλευκα» γκολ (videos)

Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved