Τα έβαλε και με Κουτσιαύτη ο Κούγιας: «Πραξικόπημα - Απόφαση τερατούργημα από ΕΙΜ»

Τα έβαλε και με Κουτσιαύτη ο Κούγιας: «Πραξικόπημα - Απόφαση τερατούργημα από ΕΙΜ»

Αρκετή ώρα μετά την αναβολή του Λαμία-ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για… πραξικόπημα.

Με την απόφαση του διαιτητή Κουτσιαύτη να μη γίνει ο αγώνας της Λαμία-ΑΕΛ τα έβαλε ο Αλέξης Κούγιας, καθώς τόνισε ότι ο ΚΑΠ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Ο ιδιοκτήτης των «βυσσινί» σε δηλώσεις του μετά την αναβολή του αγώνα μίλησε για πραξικόπημα της ΕΠΟ, ενώ έκανε λόγο για απόφαση-τερατούργημα της ΕΙΜ. Επίσης εκτίμησε ότι το παιχνίδι θα επαναληφθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια:

«Μετά από αυτό το σκάνδαλο που έκανε η ΕΠΟ και για το οποίο θα αποτελέσει την απαρχή της διάλυσης της εγκληματικής οργάνωσης που διοικεί το ποδόσφαιρο πίσω από την εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ, έκανε και ένα τεράστιο λάθος ο διαιτητής. Εμείς κατεβήκαμε να αγωνιστούμε κανονικά, το τι θα έκανε η Λαμία μετά ή όποιος είχε έννομο συμφέρον είναι άλλο θέμα, θα μπορούσε να κάνει ένσταση κακής συμμετοχής και να κερδίσει τον αγώνα. Για να γίνει αυτό, έπρεπε ο διαιτητής να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα. Το άρθρο 18 του ΚΑΠ λέει ότι ο ποδοσφαιριστής πρέπει να συμμετάσχει. Όταν δεν ξεκινήσει ο αγώνας δεν συμμετέχει κανένας ποδοσφαιριστής. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τα δελτία, το παιχνίδι αυτό θα διεξαχθεί κανονικά και είμαι βέβαιος ότι θα παίξουμε με τους κανονικούς παίκτες που εκδόθηκαν τα δελτία τους.

Αυτό το τερατούργημα της ΕΙΜ θα καταρρεύσει στο διαιτητικό δικαστήριο με τους αρεοπαγίτες. Η Αρεοπαγίτης πρόεδρος κα. Μπιτζούνη και τα υπόλοιπα μέλη θα καταξευτιλίσουν αυτή την απόφαση. Αν δείτε το άρθρο 18 του ΚΑΠ λέει ότι ο διαιτητής πρέπει να σφυρίξει την έναρξη του αγώνα και να μην επιτρέψει να συμμετάσχουν οι ποδοσφαιριστές.

Αναγκαία προϋπόθεση είναι αν συμμετέχουν ποδοσφαιριστές τότε πραγματικά τιμωρείται η ομάδα. Κλασσικό παράδειγμα, το περσινό παιχνίδι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ που ο ΠΑΟΚ δεν είχε θεωρημένα ιατρικά τα δελτία του. Ακριβώς η ίδια υπόθεση. Όταν έγινε το παιχνίδι και η ΑΕΚ δεν έκανε ένσταση γιατί αν έκανε θα το κέρδιζε στα χαρτιά και δεν θα έπαιζε ο ΠΑΟΚ Champions League και ο διαιτητής θα έπρεπε να τιμωρηθεί με 3 μήνες γιατί επέτρεψε να γίνει ο αγώνας…

Άρα αναγκαία προϋπόθεση ήταν ο διαιτητής να σφυρίξει και να ξεκινήσει το παιχνίδι. Εμείς γι’ αυτό τον λόγο δεν επιμείναμε, ευτυχώς γνωρίζω καλά νομικά και δυστυχώς στη σπουδή τους να κατακυρώσουν τον αγώνα στη Λαμία, έκαναν ένα ολέθριο λάθος το οποίο θα οδηγήσει σε πολλά προβλήματα τη διοργάνωση.

Κάθε χρόνο στην περίοδο των μεταγραφών όλες οι ΠΑΕ δίνουν μεταχρονοληγημένες επιταγές. Τυπικά λέει ότι πρέπει να εξοφλήσεις τις υποχρεώσεις σου στην ΕΠΟ για να πάρεις τα δελτία. Θεωρείται ότι είναι εξόφληση γιατί πάντα τις πληρώνουμε.

Στην περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου κάναμε 10 μεταγραφές, δώσαμε μεταχρονολογημένες επιταγές, καμία δεν πληρώθηκε. Πότε πληρώθηκαν οι επιταγές αυτές, με τις 200.000 ευρώ που δώσαμε τα Χριστούγεννα. Και οι ποδοσφαιριστές έπαιζαν από τον Αύγουστο μέχρι τώρα. Αυτό το πραξικόπημα που έγινε σήμερα που αποδεικνύει τη γελοιότητα των προσωπικοτήτων και την επικινδυνότητα τους, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να σταθεί δικαστικά.

Εκείνο που θα γίνει είναι ότι θα ταλαιπωρούμαστε γιατί θα παίζουμε μέχρι το καλοκαίρι με τη Λαμία. Σήμερα παίζαμε το παιχνίδι στη Λαμία, έχει αναβληθεί το παιχνίδι του α’ γύρου δύο φορές. Αυτό κατεξευτελίζει τη διοργάνωση αλλά τι να περιμένεις από μία ΕΠΟ που τα μέλη των Επιτροπών τους, οι περισσότεροι δεν έχουν τελειώσει το γυμνάσιο.

Από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν μπήκε μέσα να σφυρίξει, ότι μιλάμε αυτή τη στιγμή, αν διαβάσετε το άρθρο 18 του ΚΑΠ εξετέθησαν όλοι. Δεν υπάρχει… Τέτοια σπουδή να μην παίξουμε με τους παίκτες μας. Εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα τους. Ο σκοπός ποιος ήταν. Έβγαλαν μια απόφαση δύο ώρες πριν αρχίσει ο αγώνας. Δεν παίζαμε στη Λάρισα ώστε να φωνάξουμε άλλους ποδοσφαιριστές. Παίζαμε στη Λαμία. 11 ποδοσφαιριστές καινούργιους είχαμε από τους 20. Είχαμε εννέα που δεν ήταν με τα δελτία που ανακλήθηκαν. Ο σκοπός τους ήταν λοιπόν, φοβούμενοι αυτό…, γιατί όλοι μου έλεγαν να μην παίξουμε, και ο κ. Μπουτσικάρης με πήρε και μου είπε ότι δεν είναι μόνο ότι θα χάσω τον αγώνα, ότι θα έχω και -3.

Ο σκοπός τους ήταν να παίξουμε με τους 9 να κατεξευτελιστούμε αγωνιστικά με μία καλή Λαμία, και στο τέλος αφού θα είχαμε νομιμοποιήσει αυτή τη διαδικασία αφού είχαμε δεχθεί την ανάκληση των δελτίων, να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς μέσα στο γήπεδο και σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι. Αλλά αυτό που έγινε με τον κ. Κουτσιαύτη, που είμαι βέβαιος ότι τον οδήγησαν, γιατί έπαιρνε τηλέφωνο κατ’ επανάληψη και τον είδα, είναι κάτι που πραγματικά είναι ακόμη χειρότερο. Είναι δυνατόν μα μην μπορούν να διαβάσουν τον ΚΑΠ;»



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved