Χουάνκαρ: «Να πεθαίνουμε για τη φανέλα»! (Photos)

Χουάνκαρ: «Να πεθαίνουμε για τη φανέλα»! (Photos)

Παναθηναϊκός: Η γνώμη του Χουάνκαρ πως το «τριφύλλι» έχει ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός δίνει… μάχη για να διεκδικήσει τη θέση που οδηγεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχει πέντε σερί νίκες και βρίσκεται στο -2 απ’ τον 4ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή. Οι «πράσινοι», όμως, έχουν την ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τον τίτλο!

Αυτό επισήμανε ο Χουάνκαρ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο match programme της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ισπανός ξεκαθάρισε πως πρέπει οι πάντες να… πεθαίνουν για το έμβλημα του συλλόγου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Χουάνκαρ:

Μετά από ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων μέσα στο 2021, ποια η σημασία του αγώνα κόντρα στη Λαμία για τον Παναθηναϊκό;

«Όλοι οι αγώνες είναι το ίδιο σημαντικοί. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάνει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων μετά την Πρωτοχρονιά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Το πιο βασικό είναι να συνεχίσουμε να αμυνόμαστε το ίδιο αποτελεσματικά και να διατηρούμε ανέπαφη την εστία μας. Αυτό είναι το στοιχείο με το οποίο πορεύεται ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια. Είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ στον δεύτερο γύρο».

Πως έχετε καταφέρει και έχετε βελτιώσει τόσο πολύ την ανασταλτική σας λειτουργία;

«Έχουμε μία ομάδα που δουλεύει πάρα πολύ. Επικεντρωνόμαστε και προσπαθούμε να βελτιώνουμε μέρα με την ημέρα τα λάθη που πιθανώς κάνουμε. Παίζουμε τον κάθε αγώνα σαν να πρόκειται για έναν τελικό. Αυτό θεωρώ πως είναι και το πιο καθοριστικό στοιχείο».

Βλέπουμε και εσένα προσωπικά να έχεις βελτιωθεί σημαντικά και να πατάς πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο όσο περνούν οι αγώνες. Τι αισθάνεσαι να σε έχει βοηθήσει;

«Η πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με το πρώτο διάστημα είναι πως πλέον έχω αγωνιστεί σε συνεχόμενα παιχνίδια. Στο ξεκίνημα είχα την ατυχία να τραυματιστώ και αυτό, σίγουρα, με πήγε πίσω και δεν μου επέτρεψε να βρω ρυθμό. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να μάχομαι για την ομάδα».

Ας πάμε λίγο πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στο προηγούμενο καλοκαίρι. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να πάρεις την απόφαση να αγωνιστείς για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα σου;

«Ήταν όντως η πρώτη φορά που έπαιξα εκτός Ισπανίας γιατί μπορεί να άνηκα στην Μπράγκα για κάποιο διάστημα, αλλά ποτέ δεν πήγα στην Πορτογαλία. Σίγουρα καθοριστικό ρόλο έπαιξε από εκεί και πέρα, η πρόταση που είχα στα χέρια μου. Αν υπάρχει ποδοσφαιριστής που του προσφέρουν τη δυνατότητα να αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό και εκείνος αρνηθεί, πάει να πει ότι είναι τρελός! Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιστορική ομάδα με εξαιρετικούς φιλάθλους, σε μία πανέμορφη πόλη. Δεν χρειάζεται να το σκεφτεί κανείς παραπάνω».

Τι ήταν αυτό που σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο πρώτο του διάστημα στον Παναθηναϊκό;

«Αρχικά πρέπει να πω ότι μου άρεσε πάντα πολύ ο καφές! Και εδώ στην Ελλάδα έγινα ακόμα μεγαλύτερος θαυμαστής του καφέ. Το δεύτερο στοιχείο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο μοιάζουν οι Έλληνες με τους Ισπανούς. Θα έλεγα πως δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα συναντούσα τόσες ομοιότητες ανάμεσα στους δύο λαούς».

Προσαρμόστηκες εύκολα στην Ελλάδα; Υπήρξε κάτι που να αποτέλεσε εμπόδιο για σένα στο να βρεις τα πατήματά του σε αυτό το νέο ξεκίνημα;

«Η προσαρμογή μου ήταν γρήγορη και πολύ καλή. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η βοήθεια των συμπαικτών μου αλλά και όσων εργάζονται στο σύλλογο. Ακόμα και από τον απλό κόσμο που με συναντούσε στο δρόμο και με υποδεχόταν με τον πιο ζεστό τρόπο. Έτσι, μπορώ να πω πως δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα και νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Το μόνο που προσδοκώ είναι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να αφήσουμε πίσω μας τον κορονοϊό και να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στους κανονικούς του ρυθμούς».

Νωρίς στη σεζόν αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό ο Τσάβι Ρόκα και ο Ντάνι Πογιάτος. Σε εκείνο το χρονικό σημείο προβληματίστηκες πως ίσως κάτι για σένα δεν πάει όπως ενδεχομένως να ήθελες όταν υπέγραψες στην ομάδα;

«Αποχώρησαν ο Τσάβι Ρόκα και ο Ντάνι Πογιάτος αλλά το πρότζεκτ είναι ακόμα εδώ, όπως και οι ποδοσφαιριστές. Αποδεικνύουμε ότι είμαστε παίκτες που αξίζουμε και είμαστε ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Πρέπει να ιδρώσουμε τη φανέλα που φοράμε και να πεθάνουμε για αυτό το έμβλημα».

Έχεις αποκτήσει εικόνα για το μέγεθος του Παναθηναϊκού στο διάστημα της παραμονής σου στην Ελλάδα, με δεδομένο ότι στο γήπεδο δεν μπορείς να αισθανθείς την ίδια ένταση από τη στιγμή που λείπει ο κόσμος από τις εξέδρες;

«Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει πάρα πολύ όταν υπάρχουν οπαδοί στις εξέδρες σε σχέση με όταν απουσιάζουν. Όμως με φιλάθλους είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα, το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη τον κόσμο».

Υπάρχει στο μυαλό σου η σκέψη να αγωνιστείς με τον Παναθηναϊκό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

«Αυτός είναι ο στόχος μας, η σκέψη μας κάθε μέρα. Έχουμε ομάδα που θα μπορούσε να κερδίσει το Πρωτάθλημα, αλλά είχαμε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων που μας άφησε πίσω στη βαθμολογία. Είμαι βέβαιος, όμως, πως μπορούμε να τερματίσουμε σε μία από τις θέσεις που οδηγούν στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου».

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε στο πρώτο διάστημα της σεζόν και δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα;

«Μιλάμε για ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει πάντα λογική εξήγηση για όσα συμβαίνουν. Σε όλες τις ομάδες τυχαίνει να έχουν ένα άσχημο διάστημα μέσα σε μία σεζόν. Σε εμάς έτυχε αυτό το διάστημα να έρθει στο ξεκίνημα της χρονιάς και να μας αφήσει αρκετά πίσω στο βαθμολογικό πίνακα».

Έπαιξε ρόλο το γεγονός πως ήρθαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα και δεν προλάβατε να βρείτε την απαραίτητη χημεία μεταξύ σας;

«Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς ποτέ να το γνωρίζεις. Μπορεί όντως τα πράγματα να ήταν καλύτερα αν είχαμε χρόνο για να δέσουμε, όμως μπορεί και να ήταν χειρότερα. Ένα είναι το σίγουρο. Εμείς που είμαστε τώρα στην ομάδα, πρέπει να δουλέψουμε. Να δώσουμε τα πάντα και όπως είπα και πριν, να πεθάνουμε για αυτή τη φανέλα».

Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όσο και ως αριστερό εξτρέμ. Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η θέση που ταιριάζει καλύτερα στα αγωνιστικά σου χαρακτηριστικά;

«Πάντοτε έπαιζα στα άκρα. Τα πέντε τελευταία χρόνια παίζω ως αμυντικός. Θα μπορούσα πλέον να πω πως αισθάνομαι καλύτερα όταν παίζω στην άμυνα. Είμαι όμως από εκείνους τους αμυντικούς που τους αρέσει πολύ να επιτίθενται. Είμαι ένας επιθετικός αμυντικός!».

Ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση σου αποχώρησε από την ομάδα, ένας άλλος επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυματισμό. Αισθάνεσαι ένα επιπλέον βάρος, μία μεγαλύτερη ευθύνη τώρα;

«Εγώ είμαι επαγγελματίας και έχω την ίδια ακριβώς ευθύνη είτε είναι έτοιμος ο Ηλίας, είτε όχι. Προπονούμαι καθημερινά για να είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και να παίζω».

Έχεις κάνει τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που έχεις κρατήσει από το διάστημα που έζησες στο περιβάλλον της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Είναι σίγουρα δύσκολο. Όταν όμως σου δίνεται η ευκαιρία, πρέπει να την εκμεταλλευτείς. Εγώ έπαιξα περισσότερο στη Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια που συμμετείχε στην Τρίτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Είχα όμως την ευκαιρία και τη δυνατότητα να προπονηθώ και υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Μετά μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ ακόμα και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το να παίζεις σε αυτόν τον σύλλογο σου δίνει αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία διέξοδο στον κόσμο του ποδοσφαίρου».

Πως ήταν η εμπειρία σου από τις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο;

«Ήταν, σίγουρα, μία απίθανη εμπειρία. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να μην έχει μάθει πράγματα από τον Μουρίνιο. Θα έλεγα πως αισθάνομαι υπερήφανος που είχα αυτή την ευκαιρία, να δουλέψω υπό την καθοδήγησή του. Ήταν ευλογία».

Πως αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής που φορά για πρώτη φορά στην καριέρα του τη φανέλα με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Ο πατέρας μου αλλά και όλη η οικογένειά μου αγαπούν τη Ρεάλ Μαδρίτης, το ίδιο κι εγώ. Σκεφτείτε πως είναι να είσαι παιδί, να βλέπεις όλους τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης και να τους θαυμάζεις και μία μέρα να φοράς αυτή τη φανέλα. Να στέκεσαι δίπλα τους, να κάνεις προπόνηση και να αγωνίζεσαι μαζί τους. Είναι απίστευτο συναίσθημα, σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή».

Έχεις αγωνιστεί τόσο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όσο και στη Λεωφόρο. Ποιο από τα δύο προτιμάς;

«Προτιμώ τη Λεωφόρο γιατί είναι μικρότερο γήπεδο και θα έλεγα ότι είναι καλύτερο για εμάς. Σίγουρα περιμένουμε και τους οπαδούς μας να επιστρέψουν στις εξέδρες για να τους έχουμε στο πλευρό μας».

Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου έξω από τους αγωνιστικούς χώρους;

«Θα έλεγα πως είμαι ένας ήρεμος άνθρωπος. Μου αρέσει να περνάω όσο ελεύθερο χρόνο έχω με την οικογένειά μου. Ακόμα μου αρέσει πολύ να παίζω PlayStation, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν αρέσει καθόλου στη γυναίκα μου! Μου αρέσει φυσικά πολύ να παίζω με την μικρή μου κόρη».

Έχεις προλάβει να πας σε κάποια μέρη της Αθήνας που να έχεις ξεχωρίσει;

«Η αλήθεια είναι πως όχι, λόγω του τραυματισμού που¨είχα στην αρχή δεν μπορούσα να περπατήσω πολύ. Έτσι δεν έχω προλάβει να κάνω κάποιες βόλτες που θα ήθελα, εκτός από κάποιους περιπάτους στο κέντρο της πόλης».

Έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Ελπίζουμε σύντομα να είναι και εκείνοι κοντά μας. Έχουν το λόγο μου πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για αυτό το κλαμπ. Για να καταφέρουμε να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε για τη φετινή σεζόν».

Κλείνοντας, θα μας πεις αν εσύ πήρες αυτή τη φανέλα στην κόρη σου (φορούσε φανέλα του Παναθηναϊκού); Είναι πλέον και εκείνη μία μικρή φίλη του Παναθηναϊκού;

«Της την αγόρασα εγώ γιατί από την πρώτη ημέρα που ήρθαμε, ήθελε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Φυσικά, επέλεξα στην πλάτη να έχει τον αριθμό «3». Πλέον και εκείνη αγαπάει τον Παναθηναϊκό και βλέπει όλα τα παιχνίδια του στην τηλεόραση!».



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved