Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Τον… τελείωσε με τριάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Τον… τελείωσε με τριάρα (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Εκτός… μάχης τίτλου «πέταξαν» οριστικά τον «Δικέφαλο του Βορρά» οι «ερυθρόλευκοι» επικρατώντας 3-0 στο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης» και τον άφησαν 15 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καλύτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και «χτύπησε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο κέντρο της άμυνας, φανερώνοντας τα κενά στα μετόπισθεν των «ασπρόμαυρων». Δράστες… για τους Νταμπλούχους στη νίκη ήταν οι Ελ Αραμπί (50’), Καμαρά (77’) και Βρουσάι (89’) με τον Μαροκινό επιθετικό να έχει συμμετοχή σ’ όλα τα τέρματα της ομάδας του.

Πλέον, ο Ολυμπιακός συνέχισε την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα της Super League και έχει σημαντική διαφορά από τους διώκτες του, μια και βρίσκεται στο +12 από τον Άρη που ακολουθεί στην δεύτερη θέση, αλλά και στο +14 από την 3η ΑΕΚ και στο +15 από τον ΠΑΟΚ που είναι στην τέταρτη θέση.

Αυτή ήταν η 3η ήττα του «Δικέφαλου του Βορρά» στον φετινό… μαραθώνιο, ο οποίος πλέον νιώθει… ζεστή την «ανάσα» του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πίσω, μετά και τη νέα του νίκη, 2-0 κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΟΚ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, το «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ασπρόμαυροι» άσκησαν έντονη πίεση στην άμυνα των γηπεδούχων, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη, ενώ ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 4’ με το σουτ του Κρμέντσικ, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα και δύο λεπτά αργότερα, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας μπλόκαρε το φάουλ του Βιεϊρίνια.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να έχουν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και ξεκίνησαν να πιέζουν κι αυτοί πιο ψηλά. Οι Πειραιώτες άρχισαν να πατούν στην αντίπαλη περιοχή και μάλιστα στο 20’ έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν το σουτ του Μπρούμα χτύπησε στο δοκάρι, ενώ αργότερα ο Πορτογάλος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η… απάντηση του ΠΑΟΚ ήρθε στο 26’ όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε την μπαλιά από τα πλάγια, αλλά ο Σα ήταν στην σωστή θέση και πρόλαβε την προβολή του Τζόλη, ενώ στο 34’ ο Φορτούνης βρήκε εξαιρετικά τον Ραφίνια, που κινήθηκε από τα δεξιά, αυτός έκανε τη σέντρα, αλλά το σουτ του Μπρούμα κόντραρε σε σώματα αμυντικών.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε και πάλι με αξιώσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ, ο Καμαρά πήρε ωραία την μπάλα με πλάτη, γύρισε και σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι στο Ζίβκοβιτς και στο επόμενο λεπτό, ο Μπρούμα είχε δοκάρι. Πάντως, πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο «Δικέφαλος» ήταν αυτός που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν ο Τζόλης έκανε το σουτ, αλλά ο Σα έδιωξε με τα πόδια.

Το έκρινε ο Ελ Αραμπί

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως άρχισε και το ματς. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και άρχισε να πιέζει, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη επίσκεψή του στα αντίπαλα καρέ. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης κυνήγησε τη φάση, έβγαλε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος με τρομερή μπαλιά βρήκε τον Ελ Αραμπί, αυτός κατέβασε τη μπάλα και από κοντινή απόσταση, με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα και στο 53’ βρήκαν γκολ με τον Τζόλη, ωστόσο, το τέρμα του νεαρού εξτρέμ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ στην πάσα του Κρμέντσικ. Τρία λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ίνγκασον έκανε τρομερή ατομική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, ο Κρμέντσικ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σεμέδο και ο Σα μπλόκαρε.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία αναζητούσε με μεγαλύτερη διάθεση το γκολ της ισοφάρισης, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων. Στο 61’ ο Τζόλης έπιασε το σουτ από πλάγια, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία αλλά πήγε πάνω στην αγκαλιά του Σα που μάζεψε. Η τακτική του ΠΑΟΚ αποτέλεσε… βούτυρο στο ψωμί του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλησε να χτυπήσει στην κόντρα. Και τα κατάφερε.

Μπορεί στο 60’ το σουτ του Καμαρά να κόντραρε και να μην πήρε πορεία προς την εστία, ενώ στο 65’ ο Βαρέλα πρόλαβε την επέλαση του Ελ Αραμπί και έκοψε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Ουάρντα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Σα, με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Βιεϊρίνια, αλλά ο Πορτογάλος αντέδρασε σωστά και στο 69’ ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» σταμάτησε το δυνατό σουτ του Ελ Καντουρί από το ύψος της περιοχής.

Από την στιγμή που ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το ξέσπασμά του, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βγει στην κόντρα και να τον… πληγώσει. Στο 71’ ο Καμαρά έκανε το σουτ, έπειτα από ενέργεια του Φορτούνη, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε και στην συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά έξι λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες «κλείδωσαν» το τρίποντο.

Ο Τζόλης έκανε τραγικό λάθος, ο Ελ Αραμπί βγήκε στην κόντρα, με τρομερή ενέργεια «άδειασε» τρεις παίκτες του «Δικέφαλου», την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον επερχόμενο Καμαρά, αυτός έκανε το σουτ, η μπάλα έφυγε από την… αγκαλιά του Ζίβκοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα του, με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0).

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ αναζήτησε το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι σε διαδικασία αναζήτησης της νίκης, αλλά στο 89’ ο Μάριος Βρουσάι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για τους Νταμπλούχους. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά, ο διεθνής άσος με νέο σουτ έγραψε το τελικό 3-0.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Κοιμήθηκε ο Ροντρίγκο, σκόραρε ο Ελ Αραμπί - Ακυρώθηκε γκολ του Τζιόλη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Κοιμήθηκε ο Ροντρίγκο, σκόραρε ο Ελ Αραμπί - Ακυρώθηκε γκολ του Τζιόλη

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το έφαγε κάτω από τα... πόδια - Το γκολ του Καμαρά (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το έφαγε κάτω από τα... πόδια - Το γκολ του Καμαρά (video)

Live Chat: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (τελικό)

Live Chat: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (τελικό)

Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved