Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα δεν έβλεπε τους νέους – «Τρελό» μήνυμα γι' Αλεξανδρόπουλο! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο Ρόκα δεν έβλεπε τους νέους – «Τρελό» μήνυμα γι' Αλεξανδρόπουλο! (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος λάμπει εξαιτίας της επιθυμίας να καθιερωθεί στο «τριφύλλι» και της αδιαφορίας του περιβάλλοντός του σε παράλογη κίνηση του πρώην τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα.

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

 Οι νεαροί παίκτες του Παναθηναϊκού, που το τελευταίο διάστημα έχουν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, οι Αλεξανδρόπουλος, Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης, ακόμα και ο Ζαγαρίτης, ο οποίος αποτελεί παρελθόν, από… τύχη ξεκίνησαν να παίζουν.

Το καλοκαίρι δεν υπήρχε κανένα πλάνο αξιοποίησης τους. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής Τσάβι Ρόκα ασφαλώς και δεν επέλεξε τον Ιωαννίδη. Ήταν απλώς μία προσθήκη. Όσο, μάλιστα, δεν είχε ανανεώσει ο Μακέντα κι επειδή υπήρχε στο μυαλό σκέψη για αντικαταστάτη, εφόσον αποφασιζόταν η πώληση του Ιταλού, δεδομένα εξεταζόταν ο δανεισμός του νεαρού επιθετικού, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 21 του χρόνια.

Είναι γνωστή επίσης η… παρεξήγηση με τον Αργύρη Καμπετσή. Ο Ρόκα δεν τον υπολόγιζε, γιατί έλεγε ότι ο νεαρός ήθελε να φύγει. Παρεξήγηση ή όχι, έμοιαζε ξένο σώμα. Ο Εμμανουηλίδης γύρισε, αλλά ποτέ δεν ήταν στο πλάνο η αξιοποίησή του. Με την έλευση του Βιγιαφάνιες, που θεωρητικά μπορεί να παίξει και στα άκρα, αλλά κυρίως με την έλευση των Αϊτόρ, Σαβιέρ και την παρουσία του Χατζηγιοβάνη, ήταν τελευταία επιλογή.

Ο Ζαγαρίτης έπαιξε τυχαία. Ο τραυματισμός του Χουάνκαρ του άνοιξε την πόρτα, ενώ καθυστέρησε πολύ η αποκατάσταση του Χατζηθεοδωρίδη. Ο οποίος ανανέωσε με τον Ρόκα και είχε τον Ζαγαρίτη τρίτη επιλογή. Μερικούς μήνες νωρίτερα, να θυμίσουμε ότι δεν μπόρεσε να δώσει λύση στο θέμα Βαγιαννίδη, παρά την επιθυμία του νεαρού να δοκιμάσει στο εξωτερικό.

«Δανεικός»!!!

Και πάμε στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ένα τρομερό πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό. Ένας παίκτης, ο οποίος τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 19 του χρόνια κι εκτός από ταλέντο φαίνεται ότι διαθέτει κι εντυπωσιακή ωριμότητα, αλλά και νοοτροπία μαχητή και νικητή.

Ένα παιδί που ασφαλώς έχει αδυναμίες. Τις οποίες δουλεύει να διορθώσει. Αν, όμως, ο ίδιος ο Αλεξανδρόπουλος και το περιβάλλον του, μεταξύ των οποίων και οι μάνατζερ στο γραφείο που τον εκπροσωπεί, δεν έδειχναν αδιαφορία σε ένα τρελό μήνυμα του Ρόκα τότε θα ήταν άλλη η ιστορία!

Οι εκπρόσωποι του παίκτη αντιλαμβάνονταν ότι ο μικρός για το καλό του πρέπει να μείνει στον σύλλογο. Δεν έψαξαν για πρόταση, όποια κι αν ήταν η κατάσταση στην ομάδα. Με σκόρπια ματς στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ εκτιμούσαν ότι δεν είναι έτοιμος για κάτι άλλο. Τι ζήτησε, λοιπόν, ο Ρόκα;

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής με μέιλ που έστειλε στους εκπροσώπους του παίκτη, μετά τα πλέι οφ και στο πλαίσιο του… σχεδιασμού του, έλεγε ότι καλό θα είναι να πάει δανεικός ο Αλεξανδρόπουλος και αν υπάρξει πρόταση να τον ενημερώσουν. Δεν θα είχε αντίρρηση στον δανεισμό για να πάρει ματς. Κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το έστειλε, πέρασε σαν να μην υπήρχε και την κατάληξη τη βλέπουμε.

 Ο Ρόκα δεν… έβλεπε τον Αλεξανδρόπουλο και γενικά κανέναν νέο. Τουλάχιστον, για άμεσο ρόλο στην ομάδα. Για ένα διάστημα είναι αλήθεια ότι δεν τους έβλεπε κι ο Λάζλο Μπόλονι. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, σε έναν βαθμό το πλήγμα της ομάδας με τον κορονοϊό τους άνοιξε τον δρόμο. Αλλά ο 67χρονος τεχνικός είχε άλλες προτεραιότητες. Να πάρει άμεσα νίκες και να ανεβάσει την ομάδα βαθμολογικά. Νίκες με 0,5-0, με κακό ποδόσφαιρο, αλλά νίκες.

Χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί όσους θεωρεί ότι θα του κάνουν τη δουλειά. Περνώντας ο καιρός, είδε και βλέπει στις προπονήσεις ότι τα νέα παιδιά αξίζουν τον χρόνο τους. Το ζητούμενο από τον ίδιο, τον Ντρεοσί και τη διοίκηση, είναι να αξιοποιηθούν αυτά τα παιδιά με πλάνο.

Ούτε να σηκώσουν μεγαλύτερο βάρος απ’ αυτό που τους αναλογεί, ούτε και να υπάρχουν απλά για να γεμίζουν το ρόστερ. Χρειάζονται δίπλα τους Μαουρίσιο, Σένκεφελντ, έμπειρους παίκτες με χαρακτήρα νικητή, με ομαδικό πνεύμα και ισχυρή προσωπικότητα για να εξελιχθούν.



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved