«Θα αφανίσουν τον Ηρακλή»
SHARE

«Θα αφανίσουν τον Ηρακλή»

Για προσπάθεια αφανισμού του Ηρακλή μέσω του υποβιβασμού του έκαναν λόγο οι ιθύνοντες του «γηραιού» που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.

Οι, Βασίλης Χατζηπαναγής, Λάκης Παπαϊωάννου, Σάββας Κωφίδης μαζί με τον νέο πρόεδρο, Νίκο Αρταβάνη, τον αντιπρόεδρο, Μιχάλη Γεράνη, τον νομικό σύμβουλο Αλέξη Αδαμίδη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνο Γωγάκο, μίλησαν αναφορικά με την ποινή του υποβιβασμού που έχει επιβληθεί στο «γηραιό» και για την προσπάθεια που γίνεται να αποφευχθεί το «μοιραίο» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Καράογλου, ο άλλοτε υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης και ο αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας Τάσος Κατσαμπής.

Το Onsports ήταν εκεί και σας μετέφερε LIVE τα όσα ειπώθηκαν, με τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να κάνουν λόγω για παρασκηνιακές αποφάσεις και συμφέροντα που ωθούν στον υποβιβασμό τον Ηρακλή, ενώ παράλληλα επισήμαναν ότι θα γίνουν νομικές ενέργειες κατά όσων έβλαψαν τον «γηραιό».

Όπως υποστήριξαν άπαντες, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν, πιθανή συμμετοχή του Ηρακλή στην Football League θα καταδικάσει τους Θεσσαλονικείς σε αφανισμό, μετά από 110 χρόνια ιστορίας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

Το λόγο πήρε ο κ. Γεράνης αρχικά: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που είστε σήμερα εδώ. Είναι μια απόφαση όλου του λαού του Ηρακλή, με μπροστάρηδες τις σημαίες της ομάδας να δώσουμε συνέντευξη Τύπου εδώ στην Αθήνα για να φύγει το όποιο σύννεφο έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Ηρακλή», ήταν το καλωσόρισμα των ανθρώπων του Ηρακλή στη συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια διαβάστηκε η ανακοίνωση που έχει εκδώσει η ΠΑΕ, την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ.

«Σας καλέσαμε εδώ για να δημοσιοποιήσουμε όλα αυτά και να φύγει η εντύπωση από τον κόσμο, ότι κάτι έχει γίνει από τον Ηρακλή», ήταν η υποσημείωση μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης.

Ο κ. Αρταβάνης ήταν αυτός που συνέχισε λέγοντας: «Είναι δυο τα θέματα με τα οποία η ΕΠΟ προσπαθεί να δικαιολογήσει τον υποβιβασμό του Ηρακλή. Ένα θέμα είναι η οικονομική θέση της εταιρίας. Τις τελευταίες 15 μέρες που αναλάβαμε διαπιστώσαμε ότι η θέση της ΠΑΕ δεν είναι χειρότερη από πέρσι που πήρε άδεια ο Ηρακλής. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, ο Ηρακλής κατάφερε έστω και για λίγο να βελτιώσει τη θέση του. συνεπώς τέτοιο θέμα δεν υπάρχει. Όσοι διάλεξαν να μας χτυπήσουν με αυτό τον τρόπο, ξέρουν ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. Καμία ομάδα με οικονομικά προβλήματα δεν έχει τύχη. Το σχέδιο αυτό οδηγεί σε αφανισμό τον Ηρακλή.

Από την άλλη πλευρά, η απόφαση που πάρθηκε να υποβιβαστεί η ομάδα με την κατηγορία της δυσφήμησης, ενώ η ομάδα παραπέμφθηκε με την κατηγορία της πλαστογραφίας, δεν υπάρχει νομικά. Με άλλη κατηγορία μας παρέπεμψαν με άλλη μας τιμώρησαν. Θέλω για άλλη μια φορά να απευθυνθώ στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Δεν ζητάμε ρουσφέτι και χάρη. Ζητάμε δικαίωση, θέλουμε την παρέμβαση της πολιτείας για να δικαιωθούμε. Ότι κατακτήσαμε στο γήπεδο δε μπορούν να μας το αφαιρέσουν στα χαρτιά. Σε όποιο νομικό και να απευθυνθείτε, δε θα σας πει ότι στέκει πουθενά αυτή η απόφαση.

Έχουμε μάθει να παίζουμε τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο, αυτό θα πρεσβεύουμε και τα υπόλοιπα χρόνια. Ότι έχει να κάνει με τα παιχνίδια στο γήπεδο, είναι εδώ τρεις «σωματοφύλακες» της ομάδας του Ηρακλή και θα τους δώσω το λόγο να τα πουν αυτοί».

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής πήρε το μικρόφωνο και τόνισε: «Μετά τις άδικες αποφάσεις που προέκυψαν, πήραμε την απόφαση εγώ , ο Σάββας και ο Λάκης για να βοηθήσουμε στον αγώνα της ομάδας και του κόσμου. Πιστεύουμε στη δικαίωση εναντίον αυτών των άδικων αποφάσεων. Θα σας πω και τι αποκόμισα όταν ήρθαμε σαν μπροστάρηδες, στα πρώτα δικαστήρια στην ΕΠΟ. Θεωρώ ότι ήταν στημένα, έβγαλαν αποφάσεις μέσα σε πέντε λεπτά, είχαν προαποφασίσει τι θα κάνουν. Ούτε  να μας ακούσουν δε δέχθηκαν. Αν είναι να υποβιβάσουν τον Ηρακλή, τότε θα πρέπει να υποβιβάσουν πολλές ομάδες μαζί μας, στην Ελλάδα ζούμε.

Έκανα μια πρόταση. Αν το συνεχίσουν, να πάμε στο Πλατινί. Έχω μια πρόσβαση σε αυτόν και τα παιδιά έχουν παίξει στην Εθνική και γνωρίζουν. Οι ποδοσφαιριστές μιλούν αλλιώς μεταξύ τους. Οι αποφάσεις αυτές είναι άδικες και θα βρούμε το δίκιο μας».

Ακολούθως, μίλησε ο Λάκης Παπαϊωάννου: «Χαίρομαι που παρευρίσκεται εδώ ο κ. Κώστας Καραπατής. Ο μακροβιότερος στον Ηρακλή, ο Νίκος Σαργκάνης που είναι εδώ, ο Τότης Φυλακούρης που μας τηλεφώνησε, ο Μίμης Παπαϊωάννου το ίδιο και αυτό είναι χαρά για μας γιατί είναι άνθρωποι που ξέρουν το ποδόσφαιρο. Οι άνοδοι και οι υποβιβασμοί γίνονται μέσα στα γήπεδα. Κανένας υγιής φίλαθλος δε δέχεται να παίζονται αυτά τα πράγματα στα χαρτιά.

Θα πω κάποια πράγματα για ενημέρωση, γιατί θα μάθουμε και τα νομικά στο τέλος. Τα παιχνίδια για τα play off δεν τα είδαμε γιατί τρέχαμε στα γήπεδα. Δεν μας δέχθηκαν στα δικαστήρια, δεν μας έδωσαν ούτε αναβολή, μας δίπλωσαν σε ένα χαρτί και μας έβγαλαν έξω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει, με την υπόθεση της πλαστογραφίας. Αν υπάρχει η πλαστή ενημερότητα, που δεν την αποδέχομαι, θα έπρεπε να επέμβει ποινικός εισαγγελέας. Να δούμε ποιος το έκανε και γιατί. Μη ξεχνάμε ότι υπάλληλος της ΕΠΟ έχει αποπεμφθεί για αυτό.

Για ποια δυσφήμηση του ποδοσφαίρου από τον Ηρακλή μιλάμε; Όταν έχουν γίνει όλα αυτά στον τελικό κυπέλλου, στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στα στημένα που είναι στον εισαγγελέα; Αν μιλάμε για το άρθρο 20 του ΚΑΠ που αναφέρει τη δυσφήμηση, τότε έπρεπε να είναι και άλλες ομάδες όπως εμείς.

Μας έχουν σκοτώσει μια φορά με τον υποβιβασμό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας ρίξουν για να πάρει τη θέση ο Αστέρας Τρίπολης. Και ήρθε ο νομικός της Β’ Εθνικής να μας στηρίξει, για να μην πέσουμε από αυτό το δικαστήριο, αλλά από το άλλο. Κωμικά πράγματα. Δεν ξέρουν ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο. Που να βρει το δίκιο του ο Ηρακλής.

Δεν μπορεί μια επιτροπή να αφανίσει ένα σύλλογο, να τον διαλύσει. Αν κάνουμε μια προσπάθεια ως καινούρια διοίκηση, μπορεί να βρούμε και ένα επενδυτή να βάλει χρήματα και να προχωρήσει η ΠΑΕ. Γιατί μας το στερούν αυτό; Θεωρώ ότι 100% έχει δίκιο ο Ηρακλής.

Σε αυτούς που υπηρετούν και αγαπούν το ποδόσφαιρο, για τον Ηρακλή κύριοι και ειδικά κύριοι δημοσιογράφοι, δεν υπάρχει επόμενη μέρα για τον Ηρακλή αν υποβιβαστεί. Ο Ηρακλής διαλύεται. Οι αποφάσεις αυτές δεν μπορούν να παίρνονται στα γραφεία, αυτά κρίνονται μόνο στους αγωνιστικούς χώρους».

Ο Σάββας Κωφίδης είναι ο επόμενος ομιλητής και υποστήριξε: «Ο λόγος που αποφασίσαμε να έρθουμε στην Αθήνα και να δώσουμε αυτή τη συνέντευξη, είναι να ακουστεί και η δική μας φωνή. Το λέω με πικρία γιατί η φωνή μας δεν ακούγεται από τη Θεσσαλονίκη. Επειδή η Αθήνα είναι το κέντρο των αποφάσεων θέλαμε να ακουστεί εδώ η φωνή μας. Αν κι εσείς νιώθετε αγανάκτηση και αδικία, θα γίνεται συνοδοιπόροι στον αγώνα μας.

Ο αγώνας μας γίνεται για το δίκιο του Ηρακλή. Μάθαμε το ποδόσφαιρο να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο. Η ΕΠΟ ανατρέπει όλη τη φιλοσοφία αυτή και σπρώχνει το ποδόσφαιρο στη γραφειοκρατική διαδικασία, στα έντυπα και τις πειθαρχικές αποφάσεις. Η ΕΠΟ ακόμα και σε αυτό τον αγώνα, που γίνεται έξω από τα γήπεδα, δείχνει ότι είναι συνένοχη στις διαπλοκές.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα πλαστό έγγραφο, έγινε με τη συνενοχή της ΕΠΟ. Δεν μπορείς να εκδώσεις δελτία χωρίς να εξετάσεις αν υπάρχει καθαρότητα και αυτή η ενημερότητα. Αυτό είναι το δίκιο του Ηρακλή και για αυτό ζητάμε από εσάς να αναδείξετε τη φωνή μας.

Τα νομικά ζητήματα τα ξέρει καλύτερα ο κ. Αδαμίδης. Σε ό,τι αφορά την αδειοδότηση, δεν ζητάμε τη μη εφαρμογή των νόμων, αλλά να εφαρμόζονται ισότιμα. Ξέρουμε ότι οι περισσότερες ΠΑΕ έχουν ατυπίες και παρανομίες. Οι μισές από αυτές έχουν προβλήματα και στη Super League και στη Football League. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν τα στοιχεία και πρέπει να τα μάθε και ο κόσμος.

Αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρχει ισονομία. Τα άλλα όλα έχουν ειπωθεί. Απλά να ξέρετε ότι ο Ηρακλής κάνει ένα δίκαιο αγώνα».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Αδαμίδης σχολίασε: «Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε το ήθος των τριών αυτών «σωματοφυλάκων». Σε μια στιγμή καταστροφής του Ηρακλή, βλέπετε με τη υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό. Ο κόσμος του Ηρακλή δεν μπορεί να είναι τόσο ήρεμος όμως και ήσυχος.

Ο Ηρακλής διαμαρτύρεται για την εφαρμογή νόμων και την έκδοση αποφάσεων με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Έχουμε δύο υποθέσεις που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η μία έχει να κάνει με τις ομάδες της Football League που χωρίς τα κατάλληλα δικαιολογητικά, εξέδωσαν δελτία. Παραπέμφθηκαν για πλαστογραφία και τιμωρήθηκαν μόνο με χρηματικό πρόστιμο.

Ο Ηρακλής τιμωρήθηκε και με πλαστογραφία και με δυσφήμηση και με αλλοίωση, άρα και με υποβιβασμό. Γατί λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Δε μας απαντάει κάποιος το γιατί.

Το δεύτερο μεγάλο κύμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά τα στημένα. Όταν έγινε ο έλεγχος από την ΟΥΕΦΑ, η ΕΠΟ παρέδωσε το φάκελο στη δικαιοσύνη. Για να γίνει έρευνα να βρεθούν ηθικοί αυτουργοί, ποιοι τα έκαναν, γιατί τα έκαναν και πως τα έκαναν. Εμείς δεν έχουμε μάθει ονόματα ομάδων, όμως μάθαμε ότι ο Ηρακλής δεν είναι μέσα.

Αυτή η, σωστή, διαδικασία με την μυστικότητα που έγινε, γιατί δεν τηρήθηκε στην περίπτωση του Ηρακλή; Γιατί δεν έγινε η έρευνα να βρεθεί ποιος έκανε την πλαστογραφία, γιατί την έκανε και αν έχει σχέση με τον Ηρακλή κι αν έχει σωστά να τιμωρηθεί ο Ηρακλής. Γιατί δεν έγιναν οι σωστές διαδικασίες; Ο Ηρακλής μπήκε σε τέσσερα δικαστήρια, από τα οποία τα τρία επέσυραν υποβιβασμό.

Τα νομικά αφορούν συναδέλφους όχι το κοινό. Εγώ θέλω να ρωτήσω, αν πιστεύει κανείς ότι με τον αφανισμό του Ηρακλή θα καθαγιαστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα, εκδικάστηκε το θέμα με τα νερά του Ακράτητου. Που είχαν τα νερά του Ηρακλή δηλητήριο που θα μπορούσε να φέρει ακόμα και θάνατο. Δικάστηκαν πέντε φυσικά πρόσωπα, από πρόεδρο ως το φροντιστή.

Η ποινή για τον Ακράτητο, ήταν μείον δέκα βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα. Θυμάστε κ. Υπουργέ την απόφαση για τα επεισόδια του πρόσφατου τελικού; Θυμάστε τις ποινές για την επίθεση σε έναν παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστή όπως ο κ. Σισέ; Ήταν πρόστιμα και αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Δεν ήταν δυσφήμηση. Δυσφήμηση ήταν τα έγγραφα του Ηρακλή, αν είναι τελικά υπευθυνότητα του Ηρακλή τα πλαστά χαρτιά.

Θα συνεχιστεί ο αγώνας, δε θα σταματήσει και θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες σε όσους δούλεψαν σε βάρος του Ηρακλή. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι ο Ηρακλής πήρε την άδειά του επί οθωμανικής αυτοκρατορίας και τη χάνει επί ελληνικής δημοκρατίας».

Ο Κωνσταντίνος Γωγάκος ήταν ο επόμενος ομιλητής που τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας και όσους δε συμπαραστάθηκαν. Με την καταστροφή του ποδοσφαίρου, θα καταστραφούν και τα άλλη τμήματα του συλλόγου. Ο Ηρακλής είναι το αθλητικό κέντρο της πόλης. Οταν ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατέθεσε υποψηφιότητα για την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας το 2014, έβαλε μέσα και έγγραφο του Ηρακλή, που ήταν το πρώτο που μπήκε στην υποψηφιότητα. Όλα όσα έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Ηρακλής, δε μετράνε φαίνεται στη σημερινή εποχή που ζούμε.

Ξοδεύτηκαν 10 εκατ. ευρώ από την ελληνική πολιτεία, τα οποία διατέθηκαν στον Ηρακλή για να κάνει γήπεδο. Έχουμε κάνει προμελέτη, έχουμε επιχειρηματικό πλάνο και όλες τις ενέργειες και έρχεται η ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου αντί να μας αφήσει να αναπνεύσουμε, έρχεται να μας πνίξει.

Η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου έπρεπε να γίνει από τον Ηρακλή; Μήπως έπρεπε να γίνει μέσα από την ΕΠΟ; Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στα γήπεδα και όχι στις επιτροπές. Έπρεπε όλοι οι θεσμοί να πάρουν θέση αναφορικά με όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν ο Ηρακλής καταφέρει να κάνει άθλο και να καθαρίσει τον κόπρο του αυγείου από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε τι να πω; Ελπίζω να το κάνει και αυτό».

Στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, κ. Θέμης Καράογλου: «Για εμάς τους κοινοβουλευτικούς είναι δύσκολη μέρα, γιατί υπάρχει συνεδρίαση στις 16:00, και δεν μπορούν κάποιοι συνάδελφοι να είναι εδώ. Θέλω να μεταφέρω τη συμπαράσταση αρκετών συναδέλφων, δεκάδων που επικοινώνησαν να μου εκδηλώσουν τη στήριξή τους. Θέλω να ευχαριστήσω όσους είναι εδώ και συμπαρίστανται.

Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για αθλητισμό όταν έχει απέναντί του μεγαθήρια του αθλητισμού, όπως ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Κώστα Καραπατής, ο Τάσος Κατσαμπής, ο Νίκος Σαργκάνης και όπως είναι και η τριπλέτα της διοίκησης πλέον του Ηρακλή, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, ο Σάββας Κωφίδης και ο Λάκης Παπαϊωάννου.

Για το αδίκημα της πλαστογραφίας που κατηγορείται ο Ηρακλής, υπάρχει απόφαση που τιμωρεί με αφαίρεση δελτίων των παικτών και πρόστιμο 50.000 ευρώ. Έπρεπε εκεί να τελειώσει. Όμως άλλη επιτροπή, άλλα αποφασίζει και άλλα έκανε, εξυπηρετώντας συμφέροντα για να πέσει ο Ηρακλής και να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης.

Αν αυτό είναι δικαιοσύνη στον αθλητισμό, έχουμε πρόβλημα ιδεών και απόψεων.

Η δεύτερη απόφαση, αφορά τον υποβιβασμό γιατί δεν ήταν εντάξει τα οικονομικά στοιχεία του Ηρακλή. Ο Ηρακλής δηλαδή δεν υποβιβάστηκε για σκάνδαλα, για επεισόδια, για στημένα ή γιατί δεν έπαιξε καλά, αλλά γιατί δεν ήταν καλά τα οικονομικά του στοιχεία.

Νομικός δεν είμαι αλλά είμαι οικονομολόγος. Το άνοιγμα είναι 10,5 εκατ., τα οποία τα 6 από αυτά είναι τακτοποιημένα και ο Ηρακλής κάθε μήνα δίνει 53.000 ευρώ για αυτά. Τα άλλα 4,5 εκατ. ευρώ είναι προς τρίτους. Αν ο Ηρακλής υποβιβαστεί, δε θα μπορέσει να πληρώσει κανένα από τα χρέη του, ούτε προς το δημόσιο ούτε προς τους τρίτους.

Άρα, ένας σύλλογος που έχει 116 χρόνια ιστορία, τον καταδικάζουν σε αφανισμό. Το οικοδόμημα του Ηρακλή, που καλλιεργεί 20 τμήματα και έχει περισσότερους από 4.000 αθλητές, βασίζεται στα έσοδα του ποδοσφαίρου. Πως θα καταφέρει στη Β’ Εθνική να ανταπεξέλθει; Τον οδηγούν στη διάλυση ή σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Έτσι, το ελληνικό δημόσιο θα χάσει τα 6 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να παραγραφούν και οι τρίτοι θα χάσουν τα λεφτά τους. Πρόκειται για θέμα δικαιοσύνης και ισονομίας.

Αν νομίζει κανείς ότι ο Ηρακλής είναι το απόστημα του ποδοσφαίρου και πρέπει να φύγει, τότε μαζί σας. Αν ζούμε σε έναν ποδοσφαιρικό κόσμο αγγελικά πλασμένο και ο Ηρακλής είναι το μίασμα, τότε μαζί του.

Όμως ο Ηρακλής έχει μάθει να παλεύει εντός αγωνιστικού χώρου.

Σαν εκπρόσωποι του κοινοβουλίου, θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, για το ζήτημα της διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πήραμε διαβεβαίωση ότι θα πάει το θέμα στο ΔΣ της ΕΠΟ. Απάντηση δεν έχουμε πάρει. Είναι όμως ανοικτό ζήτημα για εμάς γιατί υπάρχει απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να συζητηθεί και πάλι το θέμα της διαφάνειας του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης δήλωσε: «Τρεις είναι οι διαστάσεις του αθλητισμού. Είναι το ντόπινγκ, τα στημένα και η βία. Υπάρχει η βία γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια. Για αυτό είμαι υπέρ του αυτοδιοίκητου. Το αυτοδιοίκητο να έχει διαφάνεια και ισονομία, για να υπάρχει η κόκκινη γραμμή και να μην επεμβαίνει η πολιτεία.

Εδώ καταδικάζουν κάποιον σε θάνατο και υπάρχει μεγάλο ερώτημα για το αν είναι ο μόνος που έχει κάνει παράβαση. Μπορεί να το πει κάποιος με βεβαιότητα; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μας ανέφερε κατά λάθος τον Ηρακλή και μόνο; Ότι η UEFA έστειλε χαρτί με μυστικότητα και όπου μας βολεύει ακολουθούμε τι λέει αυτή και όπου δε μας βολεύει όχι. Στη βία γιατί δεν ακολουθούμε τι λέει και το ακολουθούμε στα οικονομικά;

Θέλουμε να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι για να πειστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει αδικία. Είναι ο μοναδικός ο Ηρακλής ή υπάρχουν κι άλλοι; Για να μη λέει ο κάθε φίλαθλος ότι όποιος είναι μικρός δε βρίσκει το δίκιο του και ο μεγάλος το βρίσκει.

Για αυτό πρότεινα και για τη βία να υπάρχει «ποινοκατάλογος». Δεν μπορεί για τα ίδια πράγματα να υπάρχουν διαφορετικές ποινές. Να υπάρξει ισονομία και να μην τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό.

Στέκομαι στη δέσμευση του προέδρου της ΕΠΟ ότι θα έρθει σε μια εβδομάδα για να ανοιχτούν οι φάκελοι. Η εβδομάδα πέρασε. Δεν έγινε ολομέλεια της ΕΠΟ για να μας φέρει τους φάκελους και ήρθε η Λίγκα να μας πει ότι έχουμε υπογράψει να μην υπάρξει άνοιγμα των φακέλων. Γιατί αναφέρθηκε άλλωστε η ΕΠΟ μόνο στον Ηρακλή, μόνο ο Ηρακλής έχει παρατυπίες; Η Σούπερ Λίγκα έτσι κι αλλιώς έχει πάρει ότι αρμοδιότητες της έδωσε η ΕΠΟ. Δεν είχε καμία δικαιοδοσία. Περιμένουμε να μας πουν γιατί ο Ηρακλής ενώ υπήρχαν τρεις ποινές δέχεται αυτή.

Μας τα είχαν πει άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ότι θα πάει εκεί ο Ηρακλής και θα γίνει αυτό. Εμείς επιμένουμε στην ισονομία και τη διαφάνεια. Αν είναι έτσι και όλοι οι άλλοι έχουν νόμιμα έγγραφα, τότε τι να πω. Ο καθαρός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πρώτη φορά πέντε κόμματα συμφώνησαν, δεν έχει ξαναγίνει αυτό, να ανοίξουν από μια διακομματική επιτροπή οι φάκελοι και να πειστεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει κανένα κυνήγι προς ένα μόνο σωματείο».

«Για όσα ακούστηκαν ζητάμε την παρέμβαση του πρωθυπουργού και ως διοίκηση του Ηρακλή θα καταθέσουμε στον εισαγγελέα έγκλιση κατά του προέδρου της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιου, για όλα αυτά που ειπώθηκαν και ακούστηκαν».

Ο κ. Γεράνης σχολίασε ότι: «Αυτοδιοίκητο δε σημαίνει ανεξέλεγκτο, δεν μπορεί μια ομοσπονδία να ελέγχει ανώνυμες εταιρείες. Η ΕΠΟ είναι αρμόδια να ελέγξει αν ο Ηρακλής έκανε επεισόδια και το πώς θα τιμωρηθεί. Δεν εκχωρήθηκαν αρμοδιότητες του κράτους στην ΕΠΟ. Υπάρχουν διάφορα αρμόδια υπουργεία που πρέπει να τα ελέγξει το ελληνικό κράτος».

Σε ερώτηση για το πλαστό έγγραφο, ο κ. Γεράνης, σχολίασε: «Στη διαδικασία που έγινε τον Ιανουάριο, εκδόθηκαν δύο δελτία από την ΕΠΟ. Υπήρχε μια περίοδος από τον Ιανουάριο ως τον Απρίλιο, που οι μηχανισμοί της ΕΠΟ είχαν όλο το χρόνο να δούνε τι ισχύει. Ήταν αρμόδια η ΕΠΟ να το κάνει αυτό και όχι το ελληνικό κοινοβούλιο που πήγε και είπε για τον Ηρακλή ο κ. Πιλάβιος. Γιατί δεν έλεγξε το έγγραφο η ΕΠΟ; Τι θα λέγανε; Θα υποβίβαζαν μια ομάδα και θα παίζαμε με μια λιγότερη στο πρωτάθλημα; Θα έβαζαν ένα πρόστιμο και δε θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο.

Προσπάθησαν να ρίξουν τον Ηρακλή αγωνιστικά αλλά δεν τους βγήκε. Στη συνέχεια πήγαν στο θέμα των φακέλων, που κι εκεί όμως στριμώχτηκαν γιατί δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι, θα πηγαίναμε σε άνοιγμα των φακέλων. Έτσι, ο κ. Πιλάβιος πήγε στο κοινοβούλιο και είπε όσα είπε. Σε ποιόν τα λέει αυτά; Να πάει τώρα να τα πει στον εισαγγελέα να τα πει, να δούμε».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμπλήρωσε: «Ο Ηρακλής δεν πήρε ενημερότητα για 12.000 ευρώ. Το 1,4 εκατ. ευρώ που έδωσε ο Ηρακλής στην πολιτεία και η εκχώρηση που έκανε στην ΕΠΟ για να πάρει τις 700.000 ευρώ που έδωσε, ήταν λίγα και δεν μπορούσε να εξοφλήσει τα 12-13 χιλιάρικα; Η ένσταση γίνεται για το ΑΕΚ – Ηρακλής που είναι πριν γίνει η ένσταση, με τον Ηρακλή να δίνει συνολικά 2,1 εκατ. ευρώ και δεν έδωσε 13.000 ευρώ για να πάρει ενημερότητα; Μερικά πράγματα είναι και αυτονόητα».

Ο κ. Γεράνης σχολίασε: «Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα. Βλέπετε ότι τον ΟΦΗ δεν τον αφήνουν να παίξει play off. Εκτιμώ ότι κάποιοι κάνουν επίδειξη δύναμης, που δε ξέρω από πού την αντλούν κάποιοι. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην πολιτεία και τη δικαιοσύνη. Αν ο Ηρακλής έχει άδικο για τους φακέλους, να κριθεί με ένα μέτρο, όχι με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τα είπαν όλοι νωρίτερα. Ο Ηρακλής δεν παίζει στο παρασκήνιο, δεν είναι στα κέντρα αποφάσεων. Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, αλλά ο Ηρακλής πάει στον αφανισμό.

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει τα 100 χρόνια της το 2012, φαντάζεστε να μην υπάρχει ο Ηρακλής; Φανταστείτε τον Πειραιά να γιορτάζει χωρίς τον Ολυμπιακό, την Αθήνα χωρίς τον Παναθηναϊκό, χωρίς την ΑΕΚ και ούτω κάθε εξής για όλες τις συμπαθείς ομάδες».

Ο Λάκης Παπαϊωάννου πρόσθεσε «Μην ξεχνάμε όταν μιλάμε για ΠΑΕ, είναι το «Π» μπροστά. Σημαίνει ότι έχουν παίξει άνθρωποι, έχουν ματώσει και έχουν παλέψει. Υπάρχει συναίσθημα. Γυναίκα αλλάζεις, ομάδα δεν αλλάζεις. Για να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο, πάει να πει ότι αγαπάς αυτό που κάνεις. Θέτω ένα ρητορικό ερώτημα.

Πιστεύετε ότι αν δεχθούμε ότι παραβιάζεται το άρθρο 20 του ΚΑΠ, υπάρχει άλλη ποινή πλην του προστίμου για τον Ηρακλή;

Δεύτερον, σε ότι αφορά το φάκελο της αδειοδότησης, θα πρέπει να πει ένα υπουργείο το αν θα παίζει μια ομάδα ή όχι; Και τρίτον, δεν μπορεί να διεκδικήσει την άνοδό του για παράδειγμα ο ΟΦΗ και να τη διεκδικεί, χωρίς παρεξήγηση, ο δωδέκατος της Β’ Εθνικής; Γιατί να μην το κάνει ο ΟΦΗ; Πως θα προκύψει η περίφημη βιωσιμότητα;

Το σκεπτικό της επιτροπής για την αδειοδότηση, που δεν πήρε ο Ηρακλής την άδεια, φωτογραφίζεται μια ομάδα. Δεν την αναφέρω. Θέλω όλοι εδώ να μου πείτε αν πιστεύετε πραγματικά ότι δεν έχουν σωστά χαρτιά ο Ηρακλής, ο ΟΦΗ και τα Τρίκαλα».

Τέλος, ο κ. Γεράνης, τόνισε: «Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και το χαμόγελο από τα χείλη μας για τον Ηρακλή, δε θα μας το κόψει κανείς. Μας διδάξαν οι οικογένειές μας με τις αρετές του Ηρακλή. Αυτή την ιστορική ομάδα, δεν μπορεί κανείς να τη στιγματίσει, αυτός είναι ο σκοπός που κάναμε αυτή τη συνέντευξη».Βούκσεβιτς: «Αυτές τις μέρες όλοι είναι ειδικοί στο μπάσκετ»
Βούκσεβιτς: «Αυτές τις μέρες όλοι είναι ειδικοί στο μπάσκετ»
Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Άσκησε έφεση, μετά την καταδίκη της για λαθρεμπόριο ναρκωτικών
Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Άσκησε έφεση, μετά την καταδίκη της για λαθρεμπόριο ναρκωτικών
La Liga: Ξεκίνημα με «τρίμπαλο» για την Μπέτις
La Liga: Ξεκίνημα με «τρίμπαλο» για την Μπέτις
Δίκη Γκιγκς: «Χτύπησε την αδερφή μου με το κεφάλι, απείλησε κι εμένα»
Δίκη Γκιγκς: «Χτύπησε την αδερφή μου με το κεφάλι, απείλησε κι εμένα»

DPG Network

Βγήκαν τα όπλα στη Νέα Αρτάκη μεταξύ Ρομά: Ένας 58χρονος πυροβόλησε τρεις - Επεισόδιο στο νοσοκομείο

Βγήκαν τα όπλα στη Νέα Αρτάκη μεταξύ Ρομά: Ένας 58χρονος πυροβόλησε τρεις - Επεισόδιο στο νοσοκομείο

Μπόρις Τζόνσον: Οργή στη Βρετανία για τις διακοπές του στην Ελλάδα

Μπόρις Τζόνσον: Οργή στη Βρετανία για τις διακοπές του στην Ελλάδα

Ερημη πόλη: Αδειοι δρόμοι και εικόνα lockdown στην Αθήνα - Πότε αναμένεται η μεγάλη επιστροφή

Ερημη πόλη: Αδειοι δρόμοι και εικόνα lockdown στην Αθήνα - Πότε αναμένεται η μεγάλη επιστροφή

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η απονομή στον Χρήστου - Η ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η απονομή στον Χρήστου - Η ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό

Η περιφέρεια πήρε ξανά ζωή: Τα πανηγύρια ξεσήκωσαν τους Έλληνες σε όλη τη χώρα

Η περιφέρεια πήρε ξανά ζωή: Τα πανηγύρια ξεσήκωσαν τους Έλληνες σε όλη τη χώρα

Μηταράκης: Εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες σε καλή κατάσταση, αυτοπροσδιορίζονται ως Σύροι

Μηταράκης: Εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες σε καλή κατάσταση, αυτοπροσδιορίζονται ως Σύροι

Οι Έλληνες παίκτες της Τράμπζονσπορ έδωσαν φανέλα στον Βαρθολομαίο και... αγρίεψαν τον Μπαχτσελί

Οι Έλληνες παίκτες της Τράμπζονσπορ έδωσαν φανέλα στον Βαρθολομαίο και... αγρίεψαν τον Μπαχτσελί

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου πουλάει το μετάλλιό του για να βοηθήσει τον Νίκο Αντωνιάδη

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου πουλάει το μετάλλιό του για να βοηθήσει τον Νίκο Αντωνιάδη