Παναθηναϊκός: Θα «πολεμήσει» τις απουσίες του πριν τη μεγάλη μάχη (photos)

Παναθηναϊκός: Θα «πολεμήσει» τις απουσίες του πριν τη μεγάλη μάχη (photos)

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» υποδέχεται την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι, όπου οι Θεσσαλοί δεν είναι ο… μοναδικός αντίπαλος πριν τη μάχη με τον Άρη.

Ο Παναθηναϊκός ιδανικά ήθελε εννέα βαθμούς στα τρία ματς στην έναρξη του 2021, με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ εντός και ενδιάμεσα τον Απόλλωνα Σμύρνης εκτός.

Βρίσκεται, όμως, στους τέσσερις και θα επιδιώξει να έχει φτάσει τους επτά το βράδυ της Κυριακής. Στις 19.30 (NS1 HD) στη Λεωφόρο υποδέχεται τους Θεσσαλούς, σε ένα ιδιαίτερα κομβικό ματς.

Μεγαλύτερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ακόμα κι από την Λάρισα είναι οι απουσίες του. Και τώρα το «τριφύλλι» είναι το φαβορί, ωστόσο, είναι πολλοί και σημαντικοί οι ποδοσφαιριστές που λείπουν. Ο Λάζλο Μπόλονι στα δύο προηγούμενα ματς προχώρησε σε αλχημείες και το ίδιο θα κάνει και με την ΑΕΛ.

Μετρήστε απουσίες. Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Σάντσες, Μακέντα, Ζαγαρίτης. Οι δύο τελευταίοι τιμωρημένοι. Σ’ αυτούς προσθέστε και τους τραυματίες, Αγιούμπ, Σαβιέρ. Ο Αντονίτο, παράλληλα, είναι στην έξοδο και ο Μπεκ σαν να μην υπάρχει.

Μπορεί ο Αγιούμπ να είναι ουσιαστικά εκτός πλάνων, αλλά σε τόσο δύσκολες περιπτώσεις στερεί μία ακόμα επιλογή. Ακόμα και για 10-15 λεπτά αν χρειαστεί. Στην αποστολή, άλλωστε, μπήκε μέχρι και ο Κόναν, ο οποίος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πάει στην Ισπανία για να δοκιμαστεί σε ομάδα…

Ο Μπόλονι δεν δοκίμασε σχήμα στην τελευταία προπόνηση. Σίγουροι φυσικά θεωρούνται οι Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης. Ερωτηματικό αποτελεί το δεξί μπακ. Διότι ο Χουάνκαρ, από τη στιγμή που λείπει ο Ζαγαρίτης, μάλλον θα πάει αριστερά. Εκτός και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεκινήσει τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος έχει να παίξει έξι μήνες και διατηρήσει δεξιά τον Ισπανό.

Επίσης στα χαφ είναι ένα ερωτηματικό αν θα παίξει ξανά ο Αθανασακόπουλος. Ξεκάθαρο δεν είναι τι θα κάνει και με τον Ιωαννίδη. Θα τον αφήσει στα άκρα ή θα προτιμήσει τον Αϊτόρ; Στην κορυφή λογικά θα είναι ο Καρλίτος.

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο σημαντικές οι απουσίες, που για τον Παναθηναϊκό είναι ένας σκόπελος το αποψινό ματς. Στην κατάσταση που είναι το «τριφύλλι» δεν μπορεί να πετάξει κι άλλους βαθμούς στην έδρα του, κόντρα στην προτελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Η ΑΕΛ είναι αδύναμη, αλλά θα τα δώσει όλα έστω για την ισοπαλία.

Το «τριφύλλι» θέλει να περάσει αλώβητο τις πολλές ελλείψεις και σταδιακά με την επιστροφή ορισμένων παικτών, να πάει την επόμενη αγωνιστική στη Θεσσαλονίκη και να δώσει μία μεγάλη μάχη. Θα φιλοξενηθεί από τον Άρη, από τον οποίο ηττήθηκε 1-0 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο πέντε από την ΑΕΚ, στο -6 από τον ΠΑΟΚ και στο -10 από τον Άρη, που έχει δύσκολη αποστολή την Δευτέρα στα Γιάννινα. Και οι τρεις ομάδες έχουν αγώνα λιγότερο από τον Παναθηναϊκό. Μόνο που είναι ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ θα παίξει μεσοβδόμαδα με τον Ολυμπιακό και ο Άρης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ.

Γίνεται αντιληπτό, ότι μπορεί να χαθούν βαθμοί, οπότε ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν υπάρχουν τόσες απουσίες, είναι υποχρεωμένος να νικήσει την ΑΕΛ. Για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους, πριν πάει στη Θεσσαλονίκη για να μειώσει τη διαφορά.

Θυμίζουμε ότι τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι τέσσερα κι αν ο Παναθηναϊκός δεν φτάσει έως το τέλος στο κύπελλο και να το κατακτήσει, τότε θα πρέπει να διεκδικήσει την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος. Και δεν θα είναι το πιο εύκολο, αν πάει με απόσταση 5-6 βαθμών (και άνω) από τους υπόλοιπους στα πλέι οφ.

  



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved